Reklama

Reklama

VOD (1)

Na osamělé farmě uvízne sedm neznámých mužů a žen. Kanibalové, kteří se díky kosmickým jaderným pokusům proberou ze smrtelného spánku, vyrazí k neúprosnému a krutému útoku, při kterém zabíjejí (a pojídají) každého, kdo jim přijde do cesty. Nejnovější speciální efekty a současné triky dělají z tohoto filmu klasiku 90. let: živou, příšernou a děsivější než cokoliv jiného. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (215)

genetique 

všechny recenze uživatele

.. alebo prečo by sme sa mali dať po smrti kremovať. :) Romerov originál som nevidel, ale toto bol vcelku slušný nárez, veď nakoniec vznikal aj v jeho produkcii. Zombie filmy mi nie vždy sadnú, ale teraz to bola slušná horrorová zábava. To, že to bolo také krátke, tým pádom nenudiace a svižné bola naozaj dobrá voľba, lebo kývajúce sa mátohy by to o polhodinu dlhšie asi nevydržali, a ja s nimi. Nevyhlo sa to však nejakým naivitám a primitívnym chybám v scenári, ale kto si nastaví mozog na nenáročnejšiu úroveň, pobaví sa kráľovsky. 75%. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Jeden z najlepších remakeov v histórii zombie horroru. Zmodernizované prerobenie legendárneho čiernobieleho Romerovho horroru "Noc oživlých mŕtvol", na ktoré sa podujal v 1990 režisér Tom Savini, dopadlo veľmi dobre. Film sa dosť striktne pridŕža originálu, ale zároveň ide viacej do hĺbky. Mne sadol hadám ešte lepšie ako pôvodná verzia z roku 1968. Aj keď klasika je klasika. **** ()

Reklama

Žralok 

všechny recenze uživatele

Tom Savini. Člověk který dělal krvavé efekty například pro první Pátek 13. Nebo pro všechny zombie horory George A. Romera (mimo původní Noci oživlých mrtvol kdy byl povolán do Vietnamské války) a je znám jako herec například z filmu od Soumraku do úsvitu (motorkář). Si zde vyzkoušel režii. Jedná se remake kultovního hororu od průkopníka zombie žánru Romera který spolupracoval na scénáři a podílel se i jako producent. Svému předobrazu dělá čest. Vynikající zombíci kteří v některých ohledech dokonce zastiňují i originál. Savini svůj maskérský um ani zde nezapře. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Takze toto je ten pribeh, ktory odstartoval celu seriu? Sledovat zaciatky zombie apokalypsy z pohladu par ludi uzavretych v jednom dome. ktori este poriadne netusia s cim maju do cinenia a divak pritom uz vsetky tie podrobnosti pozna z inych filmov, je dost velka nuda. Technicka stranka je v poriadku, ale to beriem ako samozrejmost. Mozno by som tento prilis jednoduchy namet mohol akceptovat u stareho originalu, kedy zombie zaner bol este asi novinka a mohol by som obdivovat, ze s minimalnymi prostriedkami film vyzera profesionalne. Ale na stary ciernobiely film nemam uz duplom chut. Dufal som, ze remake bude dymanickejsi a trochu sa prispôsobi dobe vzniku. Ale prvu polovicu to je strasne nezazivne a v tej druhej, ked sa zacnu postavy v dome hadat jak idioti, tak je to neznesitelne. V tomto smere mi to trochu pripomenulo Day of the Dead. Ale tam aj ked boli hadky postav otravne, tak psychologia postav fungovala. V tomto filme je len banda debilov, ktorym som prial smrt. Vynimkou je uz tradicne rozumny neger a tentoraz aj jedna zena. Jedine co sa mi pacilo bol zaver. Skoda, ze to hlavna hrdinka nespravila hned a potom nezdrhla z domu. Vysledok by bol sice ovela kratsi, ale aj kvalitnejsi. 3/10. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Romerův originál jsem neviděl, ale tohle je určitě lepší. Už jenom kvůli tomu, že se to rozjelo hned ze začátku. Žádný okecávání a tajemná mystéria. Tady se seznamujeme s hrdiny za chodu. Ve svém žánru to rozhodně patří mezi to nejlepší, co jsem viděl. Dlouhé bylo akorát to neustálé zatloukávání oken, to se táhlo snad půl hodiny. Patricia Tallman sympaticky krátkej účes a celkově pěkná. A cenu nejkrásnější zombie získává: takovej ten plešatej vychrtlej polonahej, co se objevil ve dveřích a Barbara na něm demonstruje jeho živost/mrtvost (a mimochodem mi připomněl videoklip Aphexe Twina "Come to Daddy"). ()

Galerie (103)

Zajímavosti (40)

  • Herecký debut pro Katie Finnerane a Heather Mazur. (Chatterer)
  • Biely Mercedes na začiatku filmu patrí Savinimu. Po dokončení úvodnej scény bol vraj zdrvený, že sa auto takmer celé zničilo. (tXtX)
  • Po vypuštení filmu do kin byl v Německu zakázán. (Chatterer)

Reklama

Reklama