Reklama

Reklama

VOD (1)

Na osamělé farmě uvízne sedm neznámých mužů a žen. Kanibalové, kteří se díky kosmickým jaderným pokusům proberou ze smrtelného spánku, vyrazí k neúprosnému a krutému útoku, při kterém zabíjejí (a pojídají) každého, kdo jim přijde do cesty. Nejnovější speciální efekty a současné triky dělají z tohoto filmu klasiku 90. let: živou, příšernou a děsivější než cokoliv jiného. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (215)

B!shop 

všechny recenze uživatele

No co k tomu rict, Romerovo original sjetej pres kopirak, barevnej, drazsi, s lepsima trikama, ale s tema stejnejma problemama. Je to sice docela krvavy, ale zadny trhani strev se nekona, hororovy sceny maj sice atmosferu, ale bohuzel je to pul na pul s kecama hlavnich hrdinu v baraku a to tu atmosferu dost rozmelnuje. A predevsim je banda zivejch naprosto nesympaticka sebranka, ktera neustale rve, hada se a chova jak stado kretenu, ze sem skoro az fandil spis zombikum. Co se tyce zombiku, ty jsou nektery naliceny pekne, bohuzel naopak nektery vypadaj, jak kdyz ani nezasli do maskerny. Takze celkove jsem se bavil asi o fous vic nez u puvodniho filmu. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Znovu zpracovat kultovní snímek nebývá vždycky dobrý nápad, ale Tom Savini se tohoto úkolu zhostil s naprostou grácií a i když se prakticky ve všem věrně drží předlohy, vložil do své Noci i vlastní nápady. A tady je třeba říct, že na co sáhl, to se mu povedlo. Ať už je to výrazně jiná osobnost ústřední hrdinky Barbary, děsivý živý mrtvý v domě, jenž poskytuje útočiště či třeba jiný, ale pořád hodně působivý konec. Lepší jsou tu pochopitelně i masky a vynikající volbou tu byl Tony Todd, jehož živelné pojetí drsného Bena je rozhodně lepší než výkon Duana Jonese v původním filmu. Originál ale není překonán, minimálně atmosféricky a co do syrovosti a vlastně i brutality rozhodně ne, přesto si remake drží vysoký standard a já byl spokojen. Čtyři střely do mrtvé hlavy... ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Savini se s remakem Romerovy klasiky popral, jak nejlépe mohl. Za nehty lezoucí syrovost, depresivnost a pocit reálu jsou sice pryč, ale nová verze disponuje větší dynamikou, lepšími maskami a vůbec rozpočtem, díky němuž se tvůrci mohli dosyta vyřádit. A hlavní hrdinku se nelze nezamilovat: ta, s puškou v ruce vystřelující mozky, odhodlána přežít za každou cenu, totiž připomíná Sáru Connorovou. Klasika, kterou tehdy s oblibou vysílala nova. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Jsem si jistý, že kdybych neviděl originál, tak by se mi tento remake líbil mnohem víc. Scénář je až na několik výjímek a na závěr filmu stejný. Docela se mi líbila proměna hlavní hrdinky, která byla v původním snímku jak uhranutá, na opravdu velice drsnou slečnu, kterou střílení zombíků očividně velice bavilo. Hráli zde již opravdoví herci, což možná trochu ubralo na jistém kouzlu filmu. Vzpomínám si, že jsem tenhle film viděl s kamarádem, když mi bylo asi deset, tenkrát jsem z toho měl ještě dlouho bobky. Tentokrát jsem byl odvážnější :-P. Myslím, že tenhle remake není vůbec zbytečný a doporučuji ho těm, co originál znají....no a i těm ostatním. 70% ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Romerův originál jsem neviděl, ale tohle je určitě lepší. Už jenom kvůli tomu, že se to rozjelo hned ze začátku. Žádný okecávání a tajemná mystéria. Tady se seznamujeme s hrdiny za chodu. Ve svém žánru to rozhodně patří mezi to nejlepší, co jsem viděl. Dlouhé bylo akorát to neustálé zatloukávání oken, to se táhlo snad půl hodiny. Patricia Tallman sympaticky krátkej účes a celkově pěkná. A cenu nejkrásnější zombie získává: takovej ten plešatej vychrtlej polonahej, co se objevil ve dveřích a Barbara na něm demonstruje jeho živost/mrtvost (a mimochodem mi připomněl videoklip Aphexe Twina "Come to Daddy"). ()

Galerie (103)

Zajímavosti (40)

  • V scéne, kde sa Ben (Tony Todd) snaží vyhodiť zombie z domu zadnými dverami, je možné v skle dverí vidieť odraz kamery a kameramana. (ash99)
  • Když Cooper (Tom Towles) odnáší televizi, tvrdí, že ji nechtěl vzít do sklepa, protože by tam nechytil signál. Ke konci filmu ale Ben ve sklepě bez problému chytá rozhlasové vysílání. (Borin)
  • Jedným so Saviniho cieľov bolo manipulovať s očakávaniami diváka. Predviedol to hneď v prvej scéne na cintoríne, keď nechal všetkých myslieť si, že muž, ktorý počas rozhovoru Barbary a Johnnyho kráča v pozadí smerom k nim, bude zombie, ktorá na nich zaútočí. Opak bol však pravdou. Skutočný útok nastal až o niekoľko sekúnd. (tXtX)

Reklama

Reklama