Reklama

Reklama

Další díl kultovní hororové série osmdesátých let. Rozsekali ho mačetou na malé kousky. Jason Voorhees, legendární hororová postava, tedy definitivně zaklepal svou pracovní obuví se kterou si již třikrát vyšlápl na procházku spojenou s brutální zabíjačkou. Zemřel však doopravdy??? V okolí Křišťálového jezera totiž opět začíná obcházet brutální zabiják s hokejovou maskou, která nemilosrdně likviduje vše co se mu postaví do cesty. Tentokrát si vzal na paškál rehabilitační ústav pro problematickou mládež. Chlapci a děvčata se zde snaží relaxovat, aby se mohli vrátit do normálního světa. Zabiják s maskou jim v relaxaci rád pomůže. Ozbrojen vším co mu přijde pod ruku jim mlčenlivě ukáže cestu do normálního hrobu. Takovou terapii svět psychologie pro mladistvé ještě nezažil. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

Nach 

všechny recenze uživatele

Líbilo se mi to o něco málo více, než předchozí část. Zřejmě i kvůli postavám, jenž nadále jsou jen jednorozměrné, ale sedly mi více, než v předchozí části. Všechno zde existuje jen proto, aby to mohlo nějak umřít. Když postavy něco dělají ať jde o tancování nebo ježdění na motorce, je to zde jen kvůli tomu, že scenárista potřebuje, aby v důsledku toho byli nějak zavražděni. Jednoduchá béčková logika. Prostě nic složitého nečekejte, dějově to nejprostší co v žánru existuje. 65% ()

Derek 

všechny recenze uživatele

dost nudna a hlavne uplne bezvyrazna cast. vacsina killov je mimo kamery a ked uz ich vydime tak su dost bezkrve a nijako originalne (mozno scena s bananom mi prisla vtipna). dievcence nic extra ale aspon vacsina ukaze svoje hrudne kose. pribeh nema samozrejmen zmysel a fakt ze vrahom nie je jason tiez na atraktivite neprida... ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Hrdinom piatej epizódy je už dospelý Tommy. Prichádza na psychiatrickú kliniku, ale Jason sa zasa objavuje v jeho traumatizovanom živote a mŕtvoly pribúdajú. Skrýva sa pod maskou stále aj po tom všetkom naozaj Jason? Alebo nebodaj vraždí Tommy? Trápi to niekoho? Dokáže sa človek, ktorý si pozrie behom troch dní štyri PIATKY TRINÁSTE nezblázniť a mať, čo sa hodnotenia jednotlivých dielov týka, nezakalený úsudok? Sú holé baby a podrezaní muži všetko? Jednotlivé diely mi začínajú splývať do jedného daždivého, krvavého, nadržaného celku. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Mohl to být nejlepší díl. Scénář byl konečně obdařen chytrou zápletkou a režisér 2/3 filmu mate diváka tím, že si nedává nahlédnout pod karty vrahova vzhledu. Jenže závěr je obkreslení schématu z předchozích dílů, což nejenom že sebere na atraktivitě, ale zároveň vytáhne i nejhorší možné rozuzlení s těžkým cliffhangerem pro další díl. Chybí tomu invence a autorštější přístup. Sérii mají na povel pouze samí béčkoví babráci. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Pátek třináctého 5“ není nijak zásadním vytržením z doposud nastolené kvality, ale právě rozvoj mytologie celkem zajímavým, ač předvídatelným směrem, je něco, co z tohoto filmu dělá přece jenom o něco zajímavější zážitek, než jakým byl třeba snímek předchozí. Tenhle díl jsem si celkem užil, a nutno říct, že i díky ženské nahotě, která je zde celkem častá, navíc stojí za to. Někdy se musíte spokojit i s podobnými scénami. ()

Galerie (125)

Zajímavosti (22)

  • Roli Tomyho Jarvise měl opět ztvárnit Corey Feldman, pro kterého byla role napsána, ale herec mezitím začal natáčet snímek Buráci (1985). Scénář byl tedy poupraven a Feldman se ve filmu objeví jen na chvíli jako 12letý Tommy na začátku filmu. Staršího Tommyho hraje John Shepherd. (Stocki)
  • Film měl velké potíže s ratingovou komisí MPAA, která požadovala z původní verze odstranit 16 scén. Nakonec byl rating R (mladiství pod 17 let pouze v doprovodu rodičů) schválen až na devátý pokus. (gogos)
  • Poté, co Joey (Dominick Brascia) vchází na verandu, má ve své mikině zastrčenou čokoládu ve žlutém obalu, ale v dalším záběru ji tam nemá. (Stocki)

Reklama

Reklama