Reklama

Reklama

Další díl kultovní hororové série osmdesátých let. Rozsekali ho mačetou na malé kousky. Jason Voorhees, legendární hororová postava, tedy definitivně zaklepal svou pracovní obuví se kterou si již třikrát vyšlápl na procházku spojenou s brutální zabíjačkou. Zemřel však doopravdy??? V okolí Křišťálového jezera totiž opět začíná obcházet brutální zabiják s hokejovou maskou, která nemilosrdně likviduje vše co se mu postaví do cesty. Tentokrát si vzal na paškál rehabilitační ústav pro problematickou mládež. Chlapci a děvčata se zde snaží relaxovat, aby se mohli vrátit do normálního světa. Zabiják s maskou jim v relaxaci rád pomůže. Ozbrojen vším co mu přijde pod ruku jim mlčenlivě ukáže cestu do normálního hrobu. Takovou terapii svět psychologie pro mladistvé ještě nezažil. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (215)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nepovedený díl, kterému zcela chybí atmosféra. Navíc zde ani nevraždí Jason, ale nějaký Roy, který zvládne 17, což je opravdu hodně, takže vraždy jsou úplně bez nápadu. Jason zvládne jen dva, ale je to ve snu, takže nevím jestli se to počítá. A jeden tlustý pitomec si o smrt prakticky řekne sám. Takže to máme celkem 20 obětí. Tommy je navíc pěkně zvláštní hlavní postavou. Jediné plus vidím, v tom že se kolem náhodou potloukaly 3 holky, které studem rozhodně netrpěly. 40% ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Obrovský propadák!!!Všemi parametry odlišný od všech zbylých dílů,jinak velice povedené,kultovní a pro mě srdeční serie.Dementní děj,s dementními herci a jěště dementnějšími dialogy.Komediální vsuvky pro mě byly téměř výsměchem,trapné a opravdu ne na místě.Nebýt pár originálních vražd se špetkou solidního gore,nebál bych se čistého odpadu. ()

Reklama

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Chudák Tommy to nemá lehké. Od té doby, co poslal Jasona do pekel (nebo si to alespoň v té době myslel) putuje po blázincích tak dlouho, až se dostane na farmu obývanou dalšími problémovými děcky. A jak už tomu tak s podobnými zabijáky bývá, Jason se znovu objeví a znovu usiluje o světový rekord v počtu zabitých teenagerů:). A nebo je všechno malinko jinak? Závěr je každopádně docela překvapující. ()

topi 

všechny recenze uživatele

V pátem dílu se Jason kamsi vytratil a zůstala jen legenda. Timmy, který v předchozím díle Jasona umlátil mačetou je po pobytu v ústavech převezen do jakéhosi psychiatrického centra mládeže, kde panuje samostatný režim - v podstatě si může dělat, co chce. Když jednomu chovanci rupne v kuli a sekerou rozšmelcuje druhého chovance, začnou se dít podivné věci, rozuměj mord za mordem. A docela drsnými mordy! Kdo to tedy vraždí v hokejové masce, když to Jason není? Rozhodně se s tím vůbec nepáře a bodycount je mnohem vyšší, než když byl Woorheese na scéně. Pro mě výborné pokračování kultovní legendy Pátek třináctého. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Co asi čeká divák od dlouhé řady pátků 13.? Vyvražďovačku, jinak nejspíše nic. Vražděního je opravdu dosti, jenže vše je jaksi tuctové. Když už chybí gore, jeden by myslel, že tvůrci předvedou alespoň zajímavé vraždy. Jenže magor s mačetou s ní jen mává, občas se chopí sekery či jiného bodnořezného nástroje a bez kouska fantazie setne či probodne další oběť. S blížícím se závěrem dochází k proměně ve vydařenou komedii, kdy je vskutku velmi těžké ubránit se trvalému záchvatu smíchu. Při výkřicích údivu (zjm. v závěru u auta s podříznutým policistou) jsem si nechtěně vzpomněl na výbornou parodii Rocky Horror Picture Show. Jedna hvězda za trojí prsa (+ 1x miss mokré tričko) druhá za song His Eyes od Pseudo Echo (připomněli mi Ultravox). Toť vše... ()

Galerie (125)

Zajímavosti (22)

  • Když Demon (Miguel A. Núñez Jr.) sedí v kadibudce, nad jeho pravým ramenem visící provázek, který mizí a zase se objevuje. (Stocki)
  • Violet (Tiffany Helm) tančí ve svém pokoji a Jason (Tom Morga) k ní pomalu přichází se zakrvavenou mačetou, ale když ji vráží mačetu do břicha, tak je čistá. (Stocki)

Reklama

Reklama