Reklama

Reklama

Další díl kultovní hororové série osmdesátých let. Rozsekali ho mačetou na malé kousky. Jason Voorhees, legendární hororová postava, tedy definitivně zaklepal svou pracovní obuví se kterou si již třikrát vyšlápl na procházku spojenou s brutální zabíjačkou. Zemřel však doopravdy??? V okolí Křišťálového jezera totiž opět začíná obcházet brutální zabiják s hokejovou maskou, která nemilosrdně likviduje vše co se mu postaví do cesty. Tentokrát si vzal na paškál rehabilitační ústav pro problematickou mládež. Chlapci a děvčata se zde snaží relaxovat, aby se mohli vrátit do normálního světa. Zabiják s maskou jim v relaxaci rád pomůže. Ozbrojen vším co mu přijde pod ruku jim mlčenlivě ukáže cestu do normálního hrobu. Takovou terapii svět psychologie pro mladistvé ještě nezažil. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

Derek 

všechny recenze uživatele

dost nudna a hlavne uplne bezvyrazna cast. vacsina killov je mimo kamery a ked uz ich vydime tak su dost bezkrve a nijako originalne (mozno scena s bananom mi prisla vtipna). dievcence nic extra ale aspon vacsina ukaze svoje hrudne kose. pribeh nema samozrejmen zmysel a fakt ze vrahom nie je jason tiez na atraktivite neprida... ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Možná taky znáte ten pocit, že jste svědky něčeho tak trapného, až je vám z toho stydno. Stydno za trapnost někoho jiného. Tak přesně tenhle pocit jsem často během filmu zažíval. Konkrétně třeba při scénách s tlusťochem. Nebo s retardovanými vidláky. Nebo vlastně s jakýmikoliv jinými postavami. Naprosto nechápu, co chtěli tímhle filmovým mrzákem rejža&spol sdělit. Vtipné to fakt není. Strašidelné taky ne. Zato je to nadstandardně blbé. Neříkám, že konec čtyřky byl zrovna nahrávka na smeč, ale na dobrý return určitě. Tohle ale bohužel někdo dost podělal. Možná někdo pojme film jako nechtěnou komedii, ale já asi zrovna neměl náladu. A kdybych náááhodou uvažoval o druhé hvězdě, třeba kvůli několika fakt pěkným prsaticím, tak si na oplátku vzpomenu třeba na negra na latríně, no a je hned po uvažování. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Při pohledu na jméno režiséra je mi jasné, proč je pátý Pátek takový, jaký je. Danny Steinmann má totiž na svém kontě Divoké ulice! Brakovou perličku osmdesátých let. A na podobné vlně se veze i jeho příběh z univerza maniaka s hokejovou maskou. Kozy tady, kozy tam, všude kam se podívám. Ano, ženských vnad si užijeme do sytosti, stejně jako tentokrát velmi různorodých vražedných útoků. Jejich zpracování už sice nemá takovou kvalitu, jako když se o ně staral Tom Savini, ale vše vynahrazuje jejich počet a různorodost. Braková pokleslost prosakuje celým filmem, takže chápu, že tady už bude milovník dobrého filmu vyloženě trpět, já si v tom stereotypu a pitomosti s nadhledem našel zase něco nového. Bavil jsem se, kochal vnady a deštěm. Déšť je totiž pro celou sérii prakticky signifikantnější než sám Jason, koneckonců ten tu zrovna chybí. Jakmile začne lít, můžeme si být jistí, že jde do tuhého. Vydařená krajně odpočinková kydlovačka. Edit komentáře a hodnocení po neuvěřitelných 13 letech (původní komentář vyhozen do koše, původní hodnocení nezměněno) ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Friday 13th 5 -ka je uz podstatne slabsi oproti serii 1 - 4. Opat doslo k zmene rezisera, tu sa ujal rezie Danny Steinmann, a je to poznat. Je podstatne menej skuseny nez Miner, Cunningham ...... Strasidelna atmosfera je tatam, uz ide len o hororove becko a lacny vyvar, v ktorom sa uvarili vsetky predchadzajuce Friday 13th. Do priemeru vsak film potiahli nahe samice. 50 % ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Čo scéna to hororové old-school béčkové klišé!!!...Nič viac nič menej...Bezmozgová zábavka, ktorá celkom poteší, minimálne tým, že aspoň trochu logiky to predsa len má, hoci to rozuzlenie a vysvetlenie je samozrejme z kategógie "IQ opica"... ale inak pohodička, po solídnej štvorke som čakal väčší prúser, toto fakt neurazí... ()

Galerie (125)

Zajímavosti (22)

  • Poté, co Joey (Dominick Brascia) vchází na verandu, má ve své mikině zastrčenou čokoládu ve žlutém obalu, ale v dalším záběru ji tam nemá. (Stocki)

Reklama

Reklama