Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jaký otec, takový syn. Navenek vypadá Martin (Eric Stoltz) jako normální zdravé dítě. Ale pod jeho zevnějškem se skrývá výjimečná bytost. Za prvé je génius. Za druhé je plně dospělý, přestože je mu teprve pět let. Ale nejpozoruhodnější ze všeho je, že Martin je synem lidské mouchy, vědce, jehož geny byly tragicky zdeformovány při nezdařeném experimentu. A nyní je jen otázkou času, kdy se zmutované geny uvnitř Martina probudí k životu. Film Moucha II. je se svými zvláštními efekty hrůzyplným pokračováním, které svému předchůdci konkuruje jak v napětí, tak v obrazotvornosti. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (156)

spikey1 

všechny recenze uživatele

když vytvoříte kult, v podstatě každého napadne udělat pokračování, a když se to neohlídá, chytne se toho špatný scénárista, špatný režisér a kupa špatných herců. to se přesně stalo Mouše, po prvním dílu, který prohlašuju za jeden z nejkultovnějších hororů se úplně zbytečně z odpadu a špíny vylíhla i Moucha 2, myslím že někdo zapoměl vynést koš, jinak by to tady neskončilo. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Ano, máte pravdu všichni ti, co tvrdíte, že tohle je jen slaboučký odvar z prvního dílu. Ano, je tomu skutečně tak. Ale i tenhle odvar strčí stále do kapsy moře rádobyoriginálních sci-fi hororů, které se tváří jako špičková kvalita a přitom v nich nenajdeš ani stopu po nějaké originalitě nebo (ale to už bych chtěl moc) dokonce po umění. Tenhle snímek už svým názvem naznačil, že asi nijak originální nebude (ono se taky z tématu moc víc čerpat nedalo), takže jsem na něj nahlížel bez přemrštěných očekávání. Tudíž jsem nakonec ani nebyl zklamán. ()

Reklama

adamo_znk 

všechny recenze uživatele

Bez problémů koukatelný pokračování kultovní Mouchy. Syn Setha Brundela Martin, v podání začínajícího Erica Stoltze vyrůstá se skupinou vědátorů v podzemním komplexu, při čemž je všem od začátku jasný, že se nakonec jaksepatří potatí. Místo pozvolný transformace se film zaměří v závěru spíš na řádění finální formy. Podobná dějová linka, ale oproti prvnímu dílu docela obyčejně natočenej horůrek s dobrym gorem. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Díky bohu není to taková tragédie jak se traduje. První moucha je legenda a to dost nechutná. Od dvojky jsem čekal daleko méně, no a nakonec to tak hrozné nebylo. Pravda je ta že Stoltz i když je sympaťák nedosahuje kvalit Gooldbluma. A taky je bohužel pravda že na nějakou lepší scénu musíme čekat 70 minut! Naneštěstí ten konec mi to dokonale vynahradil. Ale podruhé už si to asi nepustím. Navíc chybý sexy džína dejvis:-) ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Po vynikající jedničce, která pro mě znamená jeden z nejoblíbenějších hororů, se dostávám k druhému dílu "ságy" o rodině Brundleových. Druhý díl se nerozjíždí špatně, dokonce jsem se přistihl že při scéně se znetvořeným psem mi nebylo opravdu veselo a lítost byla na místě. Přece jen němá tvář je němá tvář. Psychologie a postupná přeměna Cronenbergovy první mouchu jsou ve druhém díle pošlapány a značně zrychleny, prakticky se transformace uskuteční za 1 den. Takže žádné odpadávání orgánů se nekoná. Závěrečné akční finále ubírá filmu další bodík. Přece jen pobíhání chlápků s plastovými bouchačkami si tvůrci odpustit mohli. 30% ()

Galerie (83)

Zajímavosti (6)

  • Na začátku filmu, když jde Martin Brundle (Eric Stoltz) prozkoumat zařízení Bartok Industries, můžeme vidět spícího hlídače, před kterým leží na stole kniha s názvem "The Shape of Rage". Ta pojednává o filmech Davida Cronenberga, který režíroval předchozí díl. (Terva)
  • Tržby ze severoamerických kin činily 20 milionů amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 38,9 mil. (NIRO)

Související novinky

Darabontova procházka s mrtvolami

Darabontova procházka s mrtvolami

13.08.2009

Známe ho především jako tvůrce Vykoupení z věznice Shawshank, ale Frank Darabont se odjakživa rád brodil především zatuchlými hororovými vodami. Začínal jako scenárista třetí Noční můry, druhé Mouchy… (více)

Reklama

Reklama