Reklama

Reklama

12 podmínek k dědictví

  • Česko Poslední dárek (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jason se domníval, že jeho dědictvím bude spousta peněz. Leč dostalo se mu obrovského překvapení...
Film podle bestselleru "The Ultimate Gift" od Jima Stovalla. Tento příběh vysílá odrostlé důvěřivé dítě Jasona Stevense na dlouhou cestu poznání, kdy musí nalézt odpověď na jednu zásadní otázku: jaký je vztah mezi bohatstvím a štěstím? Jason měl velmi jednoduchý vztah ke svému neuvěřitelně bohatému otci, Howardu "Redovi" Stevensi. Nenáviděl ho. Žádné důvěrné rozhovory a vřelá obětí, jen cinkání spousty studených mincí. Takže Jason tak nějak předpokládal, že čtení otcovi závěti bude jen další peněžní transakcí, jenž mu umožní žít nerušeně dál hýřivým životem, na který byl zvyklý. Ale Red mu místo toho zanechal něco úplně jiného. Připravil pro něj plán, skutečnou zkoušku životem. A sice 12 úkolů, kterým Red říká "dárky". Každý z nich Jasona svérázným způsobem zkouší a všechny dohromady ho změní navždy... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (207)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Může mi někdo seriózně vysvětlit, proč zápletka musí za každou cenu (už zase !) angažovat TU chorobu, při které jde vždycky o život ? Proč je přesvědčená, že bez ní by to neustála ? A sotva se rozhodnete, že na ni budete milí a necháte jí volnou ruku, aby vás mohla bez uzardění vydírat, šoupne vám nenápadně do dveří ještě drogovou mafii. Chvilku přemýšlíte, zdali je skutečná. Co když je to jenom "hra" sloužící k proklepnutí charakteru hlavního hrdiny ? Vzápětí svůj pošetilý nápad zavrhnete, neboť choroba se tváří velice vážně - proč by to s mafií mělo být jinak ? Jenomže tohle klubko smotané dohromady výhradně ke ždímání emocí je už trochu přes čáru. Kromě toho nutně dojdete k závěru, že za peníze si sice nemůžete koupit úplně všechno, ale pokud je máte, je pro vás podstatně snažší hrát si na Ježíška či Santu a plnit něčí sny, zatímco v opačném případě ... řekněte sami: Který obyčejný smrtelník si kupříkladu může jen tak lusknutím prstů opatřit tryskáč ?!? Potíž je v tom, že málokdo z nás oplývá nadbytkem finančních prostředků - a drtivá většina (multi)milionářů zvysoka kašle na cizí sny ... a vůbec na bídu celého světa. Má to svou logiku - jinak by se přece nikdy nestali (multi)milionáři ! ()

merigieren 

všechny recenze uživatele

asi je to těžce moralizující a citově vyděřačský film s malou umírající holkou, ale i tak na tom filmu něco je. Ten konec je divnej, jak pak začnou střílet stovkama milionů. Kdyžbych měl objektivně hodnotit každou scénu, tak ona je to vlastně kravina. Děj je o mrtvole která natočila video tutorial, jak se stát lepším člověkem založeným na praci bez peněz a aplikovali to na jednoho chlápka. ()

Reklama

maxxxim 

všechny recenze uživatele

Keby nebolo malej veštkyne Pýtie z Delf, dal by som o hviezdu viac. Jej predikcie a hĺbkové analýzy ľudskej duše na úrovni Sigmunda Freuda sú prinajmenšom nehodiace sa k veku malej protagonistky, ak nie nezlúčiteľné s realitou. Niekoľko trápnych scén plus niekoľko ľahko predvídateľných scén posúva túto drámu do vôd nie príliš zvládnutých komédií. Prerod hlavného hrdinu z mamonára na samaritána za pár dní je pre mňa dosť nepresvedčivý. Ale predsa len mi niečo pozitívne dal aj tento film, pri sústredenejšom pohľade si všimnete ako chlapiík v džungli v snahe uniknúť z provizórneho väzenia, používa techniku postihnutej baletky na bedrové kĺby, presne tu som sa pobavil najviac a opakovane. Ale toto asi nebude stačiť na argumentáciu, prečo vo voľnej chvíli siahnúť práve po tomto "psom" kuse. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Rodinný doják o tom, jak peníze mění člověka. 1) Pohádky pro dospělé jak poctivý ke štěstí přišel, či jak chudý a počestný odměněn byl, mám velmi rád. Oči mi zvlhnou a odcházím od obrazovky s pocitem, že ten svět snad není tak zlý, jak se jeví z pohledu televizních novin._____ 2) Určitá stylizace až absurdita k těmto pohádkám přirozeně patří. A tak se miliardář zamiluje do prostitutky (Pretty Woman), kongresman do pokojské (Maid in Manhatttan) a také dědicové musí vykonávat pověstné úkoly, aby si majetek zasloužili (spousta filmů)._____ 3) Nejsem ovšem rád, když ze mě tvůrci filmu dělají blbce. Emocionální vydírání (chudá umírající dívka), scénky vypočítané na efekt, napatlaná směs všeho, o čem se dramaturg, scenárista či režisér domnívá, že by mohlo zapůsobit - děkuji, nechci._____ 4) Krkolomný scénář předvídatelný od první minuty, průměrné herecké výkony._____ 5) A přesto jsem se vydržel dívat až do konce. Chvílemi jsem byl i lehce dojat. Ono to poselství je natolik nosné, že ani kýčovité fráze nedokáží potlačit obecné pravdy o životních hodnotách._____ 6) Kolik je vlastně těch darů? Ke 12 jsem se nedostal ani v závěrečných titulcích._____ 7) Oficiální text distributora psal zřejmě někdo, kdo film neviděl. Jason nedědil po svém otci, ale po svém dědovi. Svého otce miloval a nikoliv nenáviděl. Sám nepředpokládal, že čtení dědovy závěti bude jen další peněžní transakcí, jež mu umožní žít dál hýřivým životem, naopak, ani se toho nechtěl zúčastnit. Jason vůbec není "odrostlé důvěřivé" dítě._____ 8) Chápu, že v komentářích někteří opravovat gramatické hrubky (a že jich je) nehodlají, ale v oficiálním textu by se objevovat neměly - čtení otcovi (!) závěti. ()

DJ Kritik 

všechny recenze uživatele

Milá rodinná komédia cez slzy, kde ale príbeh nabáda k riešeniu už od začiatku. Ale u takéhoto typu filmu to nie je prekážka. Skôr mi trochu vadilo, že tu nie je nič nové. Potenciál sa vystrieľa zbytočne v polovici filmu a následne už len človek dopozerá priemerný film. Nič to, ako rodinný film určite áno, ale len ako priemer v tejto kategórii. Vtiahnutie do deja: *** Humor: ** Dramatičnosť: ** Romantika: * ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • James Garner (Red Stevens) pred natáčaním ohlásil, že toto bude jeho posledný film. Odvtedy sa však objavil v niekoľko ďalších projektoch. (beso74)
  • Natáčení probíhalo v americké Severní Karolíně ve městě Charlotte. (Terva)

Reklama

Reklama