Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jestli se chcete pobavit s plejádou předních českých herců a stát se svědky humorných situací a záměn, nemohli jste zvolit lépe, než právě komedii autorů Jiřího Šebánka, Miloně Čepelky a režiséra Jiřího Chlumského. Příběh se odehrává koncem 2. světové války v malém českém městečku, z něhož prchají zbytky poražené německé armády. Němečtí důstojníci se ve strachu převlékají za vesničany, Češi zase v německých helmách pronikají přímo do německých transportérů. Tak se spustí lavina nečekaných záměn, převleků a přesunů, do nichž se rovným dílem zaplétají Němci i Češi, kominíci i černoši. Ve finále utíkají všichni před všemi... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (155)

Johnner 

všechny recenze uživatele

Na komedii až příliš pomalé. Vtipy povětšinou postrádají pointu. Často jsem měl pocit, že je teď vhodná chvíle se usmát, ale nějak mi to nešlo. Raději nerozvádějme herecký výkony přestavitelů vedlejších postav, to už bychom šli opravdu do kanálu. Ocenit se ale musí odvaha probádat pro značně omezené české poměry neznámý žánr. ()

quixote 

všechny recenze uživatele

Téměř idyla, kde se o válce, která ještě neskončila, pouze mluví. V prostoru mezi zámkem a vesnicí se motají němečtí vojáci, čeští ajznboňáci, kominík a americký pilot. Všichni se neustále – samozřejmě jakoby náhodou – setkávají, utíkají před sebou a vyměňují si uniformy. Oproti např. francouzským komediím tohoto typu tu většinou nefungují gagy a situační komika; většinou působí nepřirozeně a chtěně. Tam, kde by film měl mít spád, drhne, a divák má tak bohužel dost času podivovat se nad tím, jak jsou některé situace přitažené za vlasy, ačkoli tento žánr dovoluje leccos... Škoda: určitý potenciál to mělo, ale výsledek je mírně řečeno hodně rozpačitý. ()

Reklama

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Alespoň za pokus to stálo ne? Když mohli francouzi natočit svůj Velký flám, Bažanty nebo Sedmou rotu proč ne něco podobného my:-)? Film naladěn na stejné vlně a připomínajíc především ty francouzské válečné situační komedie ze sedmdesátých let..A pak, kolik takto žánrově zaměřených filmů jsme kdy natočili? Konečný verdikt už ale nechám na každém z Vás...Dobré obsazení, ovšem jen průměrný scénář, ale stejně jsem toho názoru, že někteří z herců se prostě do svých rolí moc nehodili..Pořád je to ale jeden z těch v uvozovkách lepších Chlumského filmů.. ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Vcelku prijemne herecke obsazeni a svezi vitr v zatuchlem stereotypu ceske zanrove filmove tvorby. To je ale asi vsechno to dobre. Film v nemz jsem nenasel nejaky naznak pribehu, je to jako kdyz si pes dokolecka honi svuj ocas. I tady jsem si tak pripadal. Herci se vraceli na ta sama mista porad dokola a menili si prevleky casto uplne nesmyslne a to vsechno jen, aby pan reziser docilil humornych scen, ktere mi prisli prilis umele a krecovite. Ke vsem tem vyumelkovanym zmatkum bylo take treba aby postavy radeji nemluvili, aby doslo k zamene totoznosti, tak nam odpadla prace pana scenaristy, ktery sve stopy v tomto zbytecnem snimku rozhodne nezanechal. ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Ona je to vlastně ve své podstatě strašná kravina, ale člověk se aspoň zasměje. Některé hlášky jsou opravdu skvělé. A když se k nim přidají herecké výkony Josefa Abrháma, Radka Holuba a Jaromíra Dulavy, vyleze z toho nakonec docela dobrá komedie. Nejsou to sice čisté čtyři hvězdičky, hlavně protože je to taková hovadina, ale tři mě přijdou už zase málo ... ()

Galerie (6)

Zajímavosti (9)

  • Scenáristé Jiří Šebánek a Miloň Čepelka se během práci na scénáři inspirovali francouzskými filmy s obdobnou tématikou. První verzi scénáře spatřila světlo světa již v roce 1979. (Lynette)
  • Americký kotlář byl ve skutečnosti český letoun Zlín Z-526ASM Akrobat. (Foxhound#1)

Reklama

Reklama