Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jestli se chcete pobavit s plejádou předních českých herců a stát se svědky humorných situací a záměn, nemohli jste zvolit lépe, než právě komedii autorů Jiřího Šebánka, Miloně Čepelky a režiséra Jiřího Chlumského. Příběh se odehrává koncem 2. světové války v malém českém městečku, z něhož prchají zbytky poražené německé armády. Němečtí důstojníci se ve strachu převlékají za vesničany, Češi zase v německých helmách pronikají přímo do německých transportérů. Tak se spustí lavina nečekaných záměn, převleků a přesunů, do nichž se rovným dílem zaplétají Němci i Češi, kominíci i černoši. Ve finále utíkají všichni před všemi... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (155)

Vaso 

všechny recenze uživatele

Žádné velké umění, ale lehká válečná komedie. Ukazuje humorně-absurdní pohled na válku probíhající v mikrovesničce kdesi v Čechách. "Nosný" příběh obsluhy lokomotivy připomíná Jirotkovo pověstné šlápnutí na začátek zasněžené klouzačky - krok už se nedá vrátit a jen těžko můžete uřídit další události. Tak nezbývá než držet rovnováhu a doufat, že zadek nedozná větší úhony. Jak tak pročítám "odpadové" komentáře, vidím, že to moc lidem nesedlo. Mě kupodivu ano a rád se na to dívám. ()

tein 

všechny recenze uživatele

Jedná se o absurdní potrhlou frašku která svůj účel zvládá skvěle a rozhodně si na nic jiného nehraje. Nechápu co zde většina "kritiků" očekávala za filmový duchaplný skvost, či možná válečné drama, ale já se u toho docela bavil. Rozhodně je to lepší než většina rádoby komedii z porevoluční ČR. Zahráno to bylo skvěle od všech herců, i těch co se tam jen mihli. Je pravda, že na prknech divadla by to jako ztrestena situační komedie funguvalo jinak a určitě líp. Filmové zpracování bohužel zdůrazňuje plno nesmyslů a až příliš absurdních situací, ale jako celek to tak nějak funguje. Za mne 70% ()

Reklama

topi80 

všechny recenze uživatele

Filmů, jejichž náplní nejsou rozhovory v umakartových interiérech, je po roce 1990 poskrovnu. A tady je vidět, že si dal někdo s exteriérovými záběry a historickými rekvizitami opravdu práci. Dalo se z toho určitě vytěžit ještě více legrace a více příběhu, ale každopádně jsem se u této nenáročné komedie s lehce infantilním humorem bavil dobře. Co by člověk dal za více takových filmů. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Miloň Čepelka se asi inspiroval trilogií filmů: Kam se poděla sedmá rota?, Návrat sedmé roty a Sedmá rota za úplňku. Leč, to co vzniklo je tak šíleně špatný paskvil, že bych se divil, kdyby to tak Čepelka zamýšlel. Má to být bláznivá komedie, ale místo toho sledujeme kupu nudy bez špetky zajímavého nebo humorného. Našel jsem snad jen jedno nebo dvě místa, kde jsem se pousmál. A tak si na své přijdou jen milovníci výbuchů a vojenské techniky. ()

Tommassi3 odpad!

všechny recenze uživatele

"Ooh, mein Gott !!" Das stimt !! Leider.. Tradiční tuzemské zlehčování a špatné pochopení, potažmo uchopení, tématu v naprosto obludné grotesce.. On by ten samotný únik ke komedii jistě nevadil, pokud by to ovšem bylo alespoň trochu vtipné.. Tady se ovšem žádný Velký flám nekoná, byť na konci jak po flámu jednoho bolí hlava.. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (9)

  • Americký kotlář byl ve skutečnosti český letoun Zlín Z-526ASM Akrobat. (Foxhound#1)
  • Natáčení probíhalo v městečku Jevišovice a Černínu. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama