Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jestli se chcete pobavit s plejádou předních českých herců a stát se svědky humorných situací a záměn, nemohli jste zvolit lépe, než právě komedii autorů Jiřího Šebánka, Miloně Čepelky a režiséra Jiřího Chlumského. Příběh se odehrává koncem 2. světové války v malém českém městečku, z něhož prchají zbytky poražené německé armády. Němečtí důstojníci se ve strachu převlékají za vesničany, Češi zase v německých helmách pronikají přímo do německých transportérů. Tak se spustí lavina nečekaných záměn, převleků a přesunů, do nichž se rovným dílem zaplétají Němci i Češi, kominíci i černoši. Ve finále utíkají všichni před všemi... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (154)

Ondrew 

všechny recenze uživatele

Ten, kto caka kvazi "beznu" komediu bude asi sklamany. Cele je to totiz ponate skor staby "blazniva satira" a podla toho aj treba k filmu pristupovat. Obcas je to snad az prilis chaoticke, zmatene, ba priam az nepochopitelne, no napriek tomu si myslim, ze snimka ma svoje caro a nadpriemernu kvalitu. Dolezite je vsak jedno -- pocitat azda uplne so vsetkym. 60%. ()

Vejrrr 

všechny recenze uživatele

Krásně rozporuplná fraška. Pochopím, když v tomhle snímku někdo uvidí skrytou genialitu, zároveň ale pochopím, když někdo nebude váhat s odpadním hodnocením. Já se ale bavil a zápletky, kterých je ve filmu snad asi tisíc, byli prostě vtipný... No... I když někdy taky ne... Ale výsledný dojem byl přinejmenším 60-ti procentní... ()

Reklama

Misirlou 

všechny recenze uživatele

Neprávem odsuzovaný a nepochopený film. Situační komedie plná vynikajících gagů, vtipů, záměn, omylů a vynikajících hereckých projevů. Pokud dobře znáte historii a co se dělo na konci války v naší republice, tak si uvědomíte, že tohle jsou Hanebný pancharti po Česku. V roce 1997 mě tento film také moc nebavil, ale v roce 2024 jsem se bavila a nasmála opravdu hodně. Somr jako přednosta stanice, odkaz na Ostře sledované vlaky, Hauptsturmführer (kapitán) Brabec - 30. případů Majora Zemana atd. Zkuste se na to podívat znovu a myslím si, že nebudete zklamaní. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Česká variace na výsostně francouzskou či britskou školu kostýmní situační komedie rámované druhou světovou válkou, která i přes skvostné herecké obsazení a pár dobrých vtipů a gagů nesahá svým hlavně britským (Haló, haló!) kolegům ani po kotníky. My to asi prostě neumíme... (Zajímavostí jistě je, že scénář napsal známý cimrmanolog Miloň Čepelka.) Podobné filmy: Kam se poděla sedmá rota?, Sedmá rota za úplňku, Návrat sedmé roty ()

Johnner 

všechny recenze uživatele

Na komedii až příliš pomalé. Vtipy povětšinou postrádají pointu. Často jsem měl pocit, že je teď vhodná chvíle se usmát, ale nějak mi to nešlo. Raději nerozvádějme herecký výkony přestavitelů vedlejších postav, to už bychom šli opravdu do kanálu. Ocenit se ale musí odvaha probádat pro značně omezené české poměry neznámý žánr. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (9)

  • Scenáristé Jiří Šebánek a Miloň Čepelka se během práci na scénáři inspirovali francouzskými filmy s obdobnou tématikou. První verzi scénáře spatřila světlo světa již v roce 1979. (Lynette)
  • Původně obsazená herečka Dana Vávrová, sestra bývalé televizní hlasatelky Hany Heřmánkové, svou účast na projektu tenkrát na poslední chvíli musela z rodinných důvodů odřeknout. [Zdroj: měsíčník Cinema 05/1997] (cinema_cz)

Reklama

Reklama