Reklama

Reklama

Když Jenna (Keri Russell), servírka ze zapadlé jižanské restaurace, zjistí, že je se svým nemilovaným mužem těhotná, není to zrovna důvod k radosti. Mateřství nikdy neplánovala a její nemajetný, žárlivý a dětinský manžel Earl (Jeremy Sisto) pro ni sám o sobě představuje už dost velkou zátěž. Jenna má zpočátku pocit, že je všechno ztraceno a její sny o lepším životě jsou v troskách. Pak ale do města přijede pohledný doktor (Nathan Fillion) a zamíchá kartami. S podporou a láskou kamarádek a kolegyň (Adrienne Shelly a Cheryl Hines) z restaurace Joe's Pie Diner se Jenna rozhodne předvést své pekařské umění, které ocení především sám majitel podniku - Joe (Andy Griffith). Poté sebere odvahu k tomu, aby se osamostatnila a začala žít podle svých představ. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (115)

triatlet 

všechny recenze uživatele

Keri Russell hraje tak přesvědčivě Jenny, která hlavně peče tak úžasné koláče, že jsem uvěřil i některé méně pochopitelné linie (vztah s manželem hraničil s příběhem Noci s nepřítelem; role spolupracovnic působily naivně...). Hlavní linie - snaha po svobodě a vzájemné pochopení s šéfem koláčového podniku - Joem, je sice předvídatelná, ale nosná. ()

ladko 

všechny recenze uživatele

Tie charaktery boli síce vykreslené dosť čierno-bielo, ale osobne mi to neprekážalo a rád som pristúpil na hru režisérky(a vlastne aj scenáristky a herečky v jednej osobe) - Adrienne Shelly - škoda jej, talentu mala zjavne na rozdávanie... Romantika fungovala na výbornú, takisto humor. Veľmi príjemný film... ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Příjemný a sympatický nezávislý film, který rozhodně nešíří moc optimismem a má všechny složky na správném místě. I tak se z něj dalo ukuchtit něco víc. Celé se to totiž snaží hrát na emotivní stránku, ovšem nějaká silnější scéna, která by je ze mě vyždímala tu chybí. Působí to proto trochu odtažitým dojmem. A když už měla nějaká scéna určitý náboj, tak to bylo zapříčiněno spíš tragickou událostí po natočení snímku, která těm scénám dala úplně jiný rozměr. Herci jsou ale bezvadní. Nathan Fillion hraje dobře vždycky a Keri Russell obrovsky překvapila. I tak ale mohl být výsledný koláč malinko šťavňátější. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Absolutní překvapení, které jsem tedy vůbec nečekal! Čekal jsem další průměrnou romantickou komedii, jen z trochu jiného prostředí, než na jaké jsem zvyklý, ale to, čeho se mi dostalo, musím označit za jedno z největších překvapení, které jsem kdy u filmu zažil. Tenhle film mě zaujal už v úvodu a postupně mě stále a více vtahoval do děje, až jsem byl smutný, že ten film má taky svůj konec, byly bych si totiž přál, aby byl nekonečný, velice rád bych sledoval další osudy hlavní hrdinky a osudy všech dalších postav. Takto kvalitní romantická komedie kloubená s dramatickými vsuvkami prostě nemá obdoby. A přitom je to vše tak prosté. Hlavní hrdinka Jenna je výborná pekařka těch nejlahodnějších koláčů, ale zároveň je zklamaná životem, její manžel je velmi majetnický a ona s ním není šťastná. A do toho všeho je těhotná a zamiluje se do nového gynekologa. Popis děje může trochu připomínat film Hodná holka, ale zde je přece jen trochu jiný ten typ manžela hlavní hrdinky a především prostředí, ve kterém se tato hrdinka pohybuje. Navíc je ten příběh více laděný do světlých a pozitivnějších barev a vyzařuje z něj něco, co nedokážu dost dobře popsat. Možná mě na tomto filmu zaujal velice promyšlený děj a důsledně promyšlené postavy a jejich chování, možná to bylo jen prostředí, kde se film odehrával, ale ať je to jakkoliv, tohle je jeden z nejlepších filmů v daném žánru, který jsem kdy viděl. A dokonce musím říci, že jsem se ke konci filmu neubránil dojetí , které bylo vyvolané pocitem, že sleduji něco výjimečného, něco tak krásného a zároveň kvalitního. A musím říci, že je veliká škoda, že scénáristka a zároveň režisérka tohoto filmu a představitelka jedné z postav byla po dokončení filmu zavražděna. Kolik úžasných a přitom kvalitních nezávislých filmů mohla natočit. Ale i tímhle jedním filmem si mě získala a já se tak nestydím a nebojím udělit plný počet a ventilovat své nadšení z toho, že jsem viděl něco úžasného. Je to tedy za pět hvězdiček. ()

Erinien 

všechny recenze uživatele

Pro mě to bylo geniálně zábavné! Kromě toho, že jsem si potvrdila, že se mi opravdu moc hezky kouká na Keri Russell, jsem zjistila, že milý a romantický Nathan Fillion není prostě on. Celý film mi přišel jako geniální nadsázka, všude dotahovali situace do extrémů. Ženská co nechce dítě, chlap co podvádí manželku, extrémně žárlivý manžel bez nadhledu, kolegyně, která si vezme chlapa co jí uhnal... neřikala bych tomu romantická komedie, spíš jen komedie. Se smutným povzdechem, že takoví chlapi fakt žijí. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (7)

  • Adrienne Shelly byla krátce po premiéře zavražděna. (slatkac)
  • Nápad na pětiminutová rande, kterých se zúčastňuje Dawn (Adrienne Shelly), vychází z režisérčiných zkušeností. (Matty)
  • Cheryl Hines ve filmu kouří, ve skutečnosti je ale nekuřačka. (slatkac)

Reklama

Reklama