Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Eddie Kasalivich pracuje ve vědeckém týmu, jemuž se podaří vynalézt způsob jak vyrábět velice levně energii. Brzy nato je však zavražděn šéf týmu a dokumentace vynálezu ukradena. Eddie ještě spolu s fyzičkou Lily Sinclairovou jsou z vraždy a krádeže křivě obviněni. Aby si zachránili život, uprchnou. V patách je jim FBI, CIA a další složky zainteresované na případu, a tak jim nezbývá než se pokusit odhalit pravého viníka – nebo viníky – na vlastní pěst... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

Likan7 

všechny recenze uživatele

Jak to na začátku bouchlo, film ztratil veškeré moje sympatie, protože si až do zániku světa pamatovat jen ten výbuch a Reevese, který ujíždí na motorce seč mu stroj stačí. Řetězová reakce je jinak naprosto průměrný, ničím nezajímavý film se solidním trojlístkem Reeves, Freeman, Weisz. Je okolo nich ale postavený tak nudný a klišoidní příběh čisté béčkařiny, že i těch 100 minut mi připadalo hlavně ve druhé polovině nepříjemně dlouhých. ()

erased 

všechny recenze uživatele

Obyčejný akční thriller s bezvadnou ústřední trojicí. Především Keanu Reeves mi zde byl po dlouhé době sympatický, zdejší nadšený podivín mi byl mnohem příjemnější než jeho typický akční hrdina. Oba jeho kolegové nijak nevynikají proti jejich ostatním rolím, takže sice nenadchnou, ale ani neurazí. A to samé se vlastně dá říct i o zbytku filmu. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $55miliónovTržby USA $21,226,204Tržby Celosvetovo $60,209,334║ škoda že z toho vznikla len bezvýznamná naháňačka o ktorú sa snažil v štýle Utečenca režisér Andrew Davis, nuž nie vždy to vyjde, dobré a nevyužité obsadenie zamrzí, film na pól plynu /45%/ ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Vcelku nenápadný akční thriller, ve kterém exceluje Morgan Freeman, co by hodný druhý šéf ošklivé organizace. Snímek je na způsob nepřítele státu jen s tím rozdílem, že v Řetězové reakci jde o myšlenku, na co je lidstvo z hlediska přístupu k novým technologiím připraveno a co by mohlo způsobit katastrofu. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Lehce nenápadný thriller, který má zajímavé obsazení, přesto mě nedokázal nijak zvlášť zaujmout, neoslovila mě ani hlavní myšlenka celého filmu, ostatně ani zpracování není kdovíjak valné. Námět v některých momentech silně kopíruje legendárního Uprchlíka, není prakticky ničím originální, celý film zachraňují hlavně herci a také docela dobře natočená akce. Snímek není vyloženě špatný, zasloužil by si však mnohem propracovanější scénář a lepší zpracování. 5/10. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (13)

  • Pred začiatkom natáčania sa Keanu Reeves zranil pri hokejovom zápase vo svojej rodnej Kanade. Zranil si oblasť krku a chrbta, čo mu spôsobilo priberanie na váhe, čo vysvetľuje jeho vzhľad vo filme. (Arsenal83)
  • Natáčení bylo přerušeno hasiči z důvodu nebezpečně nízkých teplot. Mrazy dosáhly až -44°C. (oje)
  • Hlavné časti filmu boli natočené v Chicagu a okolí v štáte Illinois od 8.1 do 13.4.1996. (Arsenal83)

Reklama

Reklama