Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Eddie Kasalivich pracuje ve vědeckém týmu, jemuž se podaří vynalézt způsob jak vyrábět velice levně energii. Brzy nato je však zavražděn šéf týmu a dokumentace vynálezu ukradena. Eddie ještě spolu s fyzičkou Lily Sinclairovou jsou z vraždy a krádeže křivě obviněni. Aby si zachránili život, uprchnou. V patách je jim FBI, CIA a další složky zainteresované na případu, a tak jim nezbývá než se pokusit odhalit pravého viníka – nebo viníky – na vlastní pěst... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

Blofeld 

všechny recenze uživatele

Ukázka toho, co se dá zkazit v thrilleru. Řetězová reakce nabízí: skvělé herce říkající příšerné dialogy ("Proč by polda zabíjel poldu?" Dramamtická pauza "Třeba to nebyla policie"), okoukané a nudné akční scény se spoustou chyb v kontinuitě, samoúčelné zvraty a tisíckrát viděný příběh. To Musíte Vidět! Andrew Davis nezvládá, jedině scéna nástupu agenta Forda opsaná z režisérova skvělého Uprchlíka za něco stojí. Jo a občas to tam pěkně bouchá. P.S.: Přirovnání k Hitchcockovi je poněkud mimo mísu. Pravda ale je, že jsem si několikrát říkal "To by se Rogeru Thornhillovi nestalo..." ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv jde o snůšku nejklasičtějších žánrových klišé a tak trochu variaci na Uprchlíka a filmy jemu podobné, mě se tenhle film opravdu líbil. Keanu Reeves jako štvaný hrdina, Rachel Weisz jako sympatický doprovod, Morgan Freeman jako výstavní záporák a k tomu samozřejmě banda hláškujících federálů. Jo, takhle nějak vypadá zábavná a poctivá akční jednohubka. 70% ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Skvelý výkon Morgana Freemana. V tom, že vyzerá už 25 až 30 rokov rovnako staro. Za to Reeves s Weisz dvojica bez chémia a taká vypelichaná ako práve vyliahnuté kurča. Každopádne dobrá gererálka pre Reevesa, lebo ten utekal a utekal a potom zase len utekal a utekal. Takže sa našteľoval na Matrix. ()

Elin 

všechny recenze uživatele

Další kousek o tom, jak pár vědců učiní nějaký převratný objev, ale vládě (či nějaké nadnárodní korporaci) se to zrovna nehodí do krámu. Začíná honička připomínající hru na kočku a na myš. Tohle už každý viděl stokrtát a určitě stokrát něco podobného ještě uvidíme. Občas je prostě dobré vypnout a jen koukat. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak zase taká katastrofa to nebola. Davis dokáže vyslať uprchlíkov vždy na napínavú cestu, kde už niekedy neviete, kam ešte utiecť. Scenár je tejto schéme maximálne podriadený, takže nuda nikdy nehrozí. Reeves tu má nejaký divný účes, stále ma to iritovalo. Som sa nemohol ani kedy poriadne na Weizsku pozrieť. Najať lepšiu kaderníčku a mohlo to byť aj za štyri...:) ()

Galerie (58)

Zajímavosti (13)

  • Natáčení bylo přerušeno hasiči z důvodu nebezpečně nízkých teplot. Mrazy dosáhly až -44°C. (oje)
  • Medzi komparzistami vo filme bola vtedajšia poslankyňa Poslaneckej snemovne USA (neskôr senátorka USA) Tammy Baldwin. (Arsenal83)
  • Masívna explózia, ktorú je vidieť na začiatku filmu, spôsobená nepodareným projektom studenej fúzie, bola natočená s miniatúrami so starou opustenou oceliarňou, ktorá pôsobila pre zábery ako interiér aj exteriér. (Arsenal83)

Reklama

Reklama