Reklama

Reklama

Terry Leather pracuje v opravně aut. Není to moc výdělečná činnost, a proto se začíná pomalu zadlužovat. Se svými přáteli už podnikl pár drobných krádeží, ale byly to spíš drobnosti. Pořád čeká na nějakou větší příležitost a ta se mu naskytne v podobě přítelkyně ze starých časů Martine Loveové. Ta mu řekne, že jedná londýnská banka bude mít na týden vyřazené bezpečnostní systémy, a požádá ho o pomoc banku vyloupit. Terry si uvědomí, že to je příležitost, na kterou celou dobu čekal, a tak nabídku příjme. Sestaví tým ze svých nejvěrnějších přátel a společně vyloupí bezpečnostní schránky ukryté v trezoru. Kdyby ale Terry věděl, že jedna ze schránek obsahuje tak choulostivý materiál, že se o ní zajímá MI-5, podsvětí i hnutí Černá síla, tak by si to hned rozmyslel... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (546)

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Zábavné, napínavé, zamotané, vtipné, drsné... čo viac si človek môže želať pri britskej čiernohumornej kriminálke? A najlepšou pikoškou je, že je to vynikajúca fikcia na základe skutočných udalostí - odporúčam nájsť si na internete nejaké infošky a zistíte, čo všeličo tu scenáristi krásne vystihli, domysleli a skombinovali tak, že vlastne vytvorili vysokú pravdepodobnosť, že ak aj nie všetko, tak dosť toho mohlo naozaj byť ako vo filme ;-) Vylúpenie banky - dnes už pre scenár tak trápne obyčajné, ak v ňom nejde aspoň o kasína a x-ciferné sumy - je tu okorenené supertajným pozadím aj záujmami viacerých dotknutých strán, či už ide o MI-5, podsvetie, ctených členov parlamentu alebo radikálneho čierneho rasistu - pričom ani jedna sa nestará, kam až zájde pri získavaní extrémne kompromitujúcich materiálov od drobných zlodejíčkov, čo si odhryzli priveľké sústo... A len jediná strana má relatívne slušného zástupcu, ktorý sa pri vyjednávaní so zlodejmi chce zachovať aspoň poctivo - ale ktorá to je??? ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Dokud ty fotky nebudeme mít, policie nic neudělá, státní prokurátor nic neudělá a ministr vnitra nechce nic vědět." Pokud by za mnou někdy dorazilo něco tak krásnýho, jako je Martine Love s plánem na vyloupení banky, tak to s ní třikrát proberu v posteli a poté nabídku nepřijmu. Nemám totiž v úmyslu nechat se nahánět bojovníkem za černošský práva, pornomagnátem, úplatnejma poldama, neúplatnejma poldama a ani agenty MI5 až 6. Já chci klidnej život, ale Terryho partička do toho šla a mě se to líbilo. Byla to stará škola, kdy na práci stačil pořádnej vrták a na podělání akce nekonečný vykecávání po nekódovanejch vysílačkách. Zkrátka rád vzpomínám na ty sedmdesátkový časy, kdy jsem byl stejně hodnej jako dneska. ()

Reklama

lesumir 

všechny recenze uživatele

Based on a true story, aneb bizardnosti se dají zažít nejen ve filmu. Nedoceněný režisér Roger Donaldson natočil svižnou a skvělou kriminální podívanou; zasaženou do Velké Británie v 70. letech. Kdy se skupina zlodějíčků-amatérů rozhodla vykrást banku a následky nedomýšlela ani v těch nejhorších snech. Herecký výborně zvládnuté, Jason Statham hravě zapadá mezi ostatní, kteří taky dostali svůj prostor a hot Saffron Burrows dává filmu určité uklidnění a místy odstraňuje nálepku drsného filmu, sledovat její ladné křivky není k zahození :)) Stylisticky není filmu co vytknout, Londýn je vystižen přesně v době zvonáčů, marihuany, undergroundu a pejzů. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Tam kde Ocean's Eleven končí vyrehotanými xichtíkmi sympatických robberov, Bank Job ešte len začína tlačiť na pílu. A reže celkom hlboko a z pôvodne očakávanej lightovej krimi-komédie sa stáva mrazivý súboj o všetko. Škoda detajlov (chcem väčších machrov, drsnejšich badguyov, vtipnejšie kecy s trochou irónie a tony atmosféry retro Londýna). Takto film ťahá predovšetkým premyslený a nadupaný scénar (a Statham) a až na ďalšiom mieste je trošku sterilná, pravítková réžia. 90% ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Pořádně napínavá, poctivě drsná a pěkně stylová zlodějská retrojízda si kupodivu bankovní loupež odbude hned v první polovině a poté sledujeme její následky pro všechny zúčastněné. Kdyby místo elektronického /byť velice dobrého/ soundtracku sedmdesátkové obrázky doprovázela i nějaká pořádně našláplá dobová hudba, od pětky by mě neodradilo nic. Statham je samozřejmě boží. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (11)

  • K bankovní loupeži v londýnské bance Lloyds Bank v ulici Baker Street skutečně došlo v září 1971. Stejně tak je skutečností, že radioamatér tehdy náhodně zachytil vysílačkovou komunikaci lupičů a předal informaci policii, která ji ale nedokázala včas vytěžit. Pravdou je i to, že se případ údajně po několika dnech poněkud vytratil ze stránek novin a pachatelé přepadení dodnes nebyli odhaleni. Vše ostatní ve filmu je ale čirá spekulace. (curfew77)
  • Scény odehrávající se v metru se natáčely ve stanici Aldwych station, protože skutečná Tottenham Court Road station byla v osmdesátých letech přebudována. (ČSFD)

Reklama

Reklama