Reklama

Reklama

Chcete, aby z vaší dcery nevyrostla fňukna, která se při sebemenším problému sesype? Pošlete ji do školy St. Trinian’s! Tam vládne anarchie a mladé slečny musí mít pořádně ostré lokty, aby přežily svérázné metody svých profesorů a ulítlé nápady spolužaček. Jenže škola je právě před krachem, protože ředitelka tohoto podivného institutu si s ničím moc neláme hlavu, a to ani s upomínkami od banky, kterých už má pěknou hromádku. Takže je třeba vymyslet plán. Velmi chytrý plán, který škole vynese pořádný balík peněz. Co takhle ukrást obraz? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (129)

mira.l 

všechny recenze uživatele

Proč Britové narozdíl od Amíků umí udělat totálně ujetou komedii pro teenagery tak, že se na ní dá koukat a ještě se u toho pobavit? Tohle je prostě tak šíleně blbý, ulítlý, pitomý, a jánevímcoještě, že dávám za 4*:)). Nejde tu ani tak o děj, ale spíš o ten anglický humor a detaily chování jednotlivých postav. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Nablblé, ale i zábavné. Podkresovou písničku pod titulky "Love is in the air zpívají Ruperet Everett a Colin Firth... Pes Darcy se jmenuje stejně jako Firthova postava v Deníku Bridget Jonesové (a tam si ji zase autorka vypůjčila z Pýchy a předsudku, na kteréžto dílo pro změnu zazní otázka v soutěži...) Prostě Britové si utahují ze svého školského systému, dělali to Monty Pythoni, Rowan Atkinson a děje se to znovu, jen v moderním (Emo)kabátě. BTW, jak jsem se dočetl, tento film je vlastně remakem série filmů z padesátých let, které zase staví na komiksech... Zajímalo by mě, jaké byly ty filmy z padesátých let, asi si je taky pokusím sehnat.... ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně jednoduchá, místy až trochu hloupá, ale za to velmi svěže a zábavně natočená britská komedie s množstvím známých tváří, ve které mě nejvíce zaujal Colin Firth, a zejména Rupert Everett ve své dvojroli. Divák už od počátku tuší, jak to všechno dopadne, ale i tak jsem film nesledoval s nudou, nýbrž se zájmem. Celkově mi to přišlo jako mix filmů Bláznivá škola (1996) a Divoška (2008), to vše řízlé typicky britským humorem, akcentem a prostředím. Zkrátka milá a sympatická jednohubka, která neohromí, ani neurazí - volnočasová oddychovka. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Šílené a vcelku zábavné. Ten typ humoru mi sice stoprocentně neseděl a místy šel mimo mě (hlavně některé ty trapnější vtipy), ale musím uznat, že to mělo styl a hlavně dobrou hudbu (jsem ráda, že se na hudbě podílela i má oblíbená britská skupina Girls Aloud). ~(3,4)~ ()

Michalechal 

všechny recenze uživatele

Na VB je to dost přitažené za vlasy, humor občas ve stylu USA, ale kdo má rád nenáročné komedie pro odpočinek ducha a mysli, rozhodně doporučuju :-) Rupert Everett je celkem vtipná ředitelka školy. Školačky a jejich souboje, přivítání nováčka a každodenní zábava je to, co mi na filmu přišlo asi nejlepší. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (10)

  • Colin Firth, Anna Chancellor, Talulah Riley a Gemma Arterton si již někdy dříve zahráli v některé z filmových, resp. seriálových adaptací románu "Pýcha a předsudek". (Stanislaus)
  • Scéna, ve které je Geoffrey (Colin Firth) vyhozen z okna při své první inspekci a následně kráčí na hřiště v mokré košili a se sakem přes rameno, je přímým odkazem na minisérii Pýcha a předsudek (od r. 1995), ve které se objevila prakticky stejná scéna a rovněž s Firthem. (Stanislaus)
  • Emo studentku si zahrála britská zpěvačka Paloma Faith. (dancingclown)

Reklama

Reklama