Reklama

Reklama

Člověk nemůže cítit lásku, aniž by dříve poznal požitek. A cítit žal, aniž by poznal štěstí. Hvězdně obsazený americko-mexický film o čtyřech lidech, co chtěli přes nepřízeň osudu změnit svůj život... Čínská moudrost praví, že základními emocemi v životě jsou: štěstí, požitek, žal a láska. Do čtyřech kapitol se stejnými názvy je i rozložen příběh čtyř lidí filmu To, co dýchám, jejichž životy se i přesto, že se neznají, více či méně proplétají. Nejprve sledujeme příběh člověka, co se po celoživotní dřině vypracoval na řadového finančního poradce (F. Whitaker), jenž zoufale touží po lepším životě. Kvůli tomuto snu se pak nebojí riskovat úplně vše. Dále je zde vymahač a pravá ruka (B. Fraser) místního mafiánského bosse (A. Garcia), jehož zcela změnila smrt kamaráda v dětství. Do života tohoto člověka, co má schopnost vidět útržky budoucnosti, zcela nečekaně vstoupí popová hvězda Trista (S. M. Gellarová), kterou má chránit. Ta i přes nálepku bezstarostné hvězdy je ve skutečnosti velmi zranitelnou dívkou, poznamenanou smrtí otce. Nakonec je zde postava lékaře (K. Bacon), co musí zachránit svou milovanou ženu (J. Delpyová), kterou ale nikdy nemůže mít… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (295)

Ridick 

všechny recenze uživatele

vobec by som to neprirovnaval ku crashu, pretoze prepojenie postav a zvraty tu boli skor taka strnule a neflexibilne..postavene ako naschval...a jedine pribeh stastie stal zato...musim vsak pochvalit hudbu, ktora bola zjemnovala cely pribeh, ktory bol akokeby postaveny cely narychlo, zbuchany za 20 minut... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Po dlouhý době zase vidím film, který dokáže zaujmout jednotlivými příběhy, který se na konci vesměs dokonale protnou a vznikne z toho jedna velká náhoda. To, co dýchám to v sobě má a vyzní to naprosto neuvěřitelně, každopádně takovýdle filmy o šílenosti a neuvěřitelnosti přesně jsou a nejhorší na tom všem je, že to je klidně všecko možné. Naprosto úžasný debut, kde je naplno využito úplně všecko. Například herci, takových hereckých hvězd v jednom filmu jen tak neuvidíte. O to drsnější je, když si každou roli zvlášť perfektně zapamatujete. Ten film jim prostě sednul naprosto perfektně a nejvíc překvapil Brendan Fraser. Další věc je atmosféra nebo i hudba, která onu atmosféru perfektně vystihla. Horší už to bylo se samotným protnutím a faktem, že ne každý měl stejně drsně navazující příběh jako ten předchozíí. Přesto jsem ale nestihl zírat nad tím, co občas člověk v hlavě vymyslí. Zkurvenej pátek, 21 gramů, Crash....teď i To, co dýchám. Uvidíme, co příjde příště. ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele

U tohodle filmu jsem zažívala podobný pocity, jaký má rezignovanej gambler, když mu najednou začnou naskakovat citróny. Osudový kolo, kde jeden hodí tašku a ta na konci - vlastně začátku - spadne jinýmu na hlavu. Moc hezký to bylo a že je to zas JAKO ... jasně, ale už si zvykněte - "efekt Magnolie" tu prostě je, bude a zůstane a kéž vždycky funguje jako tady ... i s tim krásně tesknym flórem. ()

Kreeki 

všechny recenze uživatele

Kdybych nikdy neviděl žádný se snímků jako například Babel, Crash, Magnolia a další, tak bych asi skákal radostí, jak krásné, nápadité a dojemné dílo jde natočit. Forest Whitaker skvělý, zbytek lepší průměr. Nicméně velmi dobrá práce režie a velmi příjemné odpoledne strávené u velmi příjemného filmu. Jako debutový snímek neznámého režiséra více než dobré a těším se, co Jieho Lee předvede příště. 7/10 ()

jojinecko odpad!

všechny recenze uživatele

Hahahaha ľudia z mojej TOP 20, čo to vidím za hodnotenia, neblbnite! Čo som mal zlý večer??? :))) Film, ktorý ma DOKONALE nasral a dopozerať ho bolo nadľudské úsilie...Lee má toho napozerané veľa, ale je to lúzer, ktorý sa zmôže akurát na takýto filmový kastrát v ktorom nachádzam asi 100 vykrádačiek... Ak film vo mne vyvolal nejaké emócie, tak len tie, že som chcel niečo hodiť do televízora. A to som fakt kľuďas!!! :))) Hyperotravná meganuda! Niečo podobné sa mi už dlho nestalo a Air I Breathe posielam do horúcich pekiel... ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

  • Sarah Michelle Gellar hraje popovou zpěvačku, ale žádnou z písní ve filmu doopravdy nezpívala ona. Svůj hlas jí propůjčila Kim Wayman. (HappySmile)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno