Reklama

Reklama

Vo veľkomeste zavládne panika, chaos a zúfalstvo. Bez zjavných príčin začnú totiž obyvatelia slepnúť. Vláda okamžite zasiahne všetkých "infikovaných" izoluje v opustenom komplexe bývalej psychiatrickej liečebne s nevyhovujúcimi podmienkami. Slepých pribúda a vznikajú getá, ktorú však už čoskoro preplnené. Samozrejme, že zúfalú situáciu slepcov využívajú kriminálne živly, ktoré ich okrádajú aj o úbohé prídely jedla. Manželka lekára, ktorý oslepol ako jeden z prvých, má veľkú výhodu v tom, že hoci je izolovaná s ostatnými, vidí. Rozhodne sa to však zatajiť a spolu so siedmimi neznámymi vytvorí akúsi rodinu, ktorá sa pokúsi utiecť. Ale ako sa však bezbranná skupina ubráni pred pouličnými gangmi ťažkých kriminálnikov, ktorí už len završujú skazu ľudstva? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (316)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ako dráma veľmi diétne. Thriller to nie je vôbec, vypäté situácie sú natočené tak, že vami ani nepohnú. Chyba réžie i scenára. Dvaja špičkoví herci boli úplnou zbytočnosťou, pretože ich mohol nahradiť hocikto. Postavy nemajú čím vyniknúť. Predsa je tu aspoň jeden plus, a to je zobrazenie ľudských charakterov. Ani slepota nezmení fakt, že hajzel ostáva hajzlom. Keďže sa nazdávam, že toto bolo jedným z cieľov, dávam aspoň priemerné hodnotenie. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Zajímavá sociologická studie pro diváka. Aneb co se stane, když zničehonic část lidí oslepne, preventivně je izoolována v nemocnici, kde si slepí sami "vládnou". Mně nejvíc vadilo, že to bylo dost dlouhý a pomalý; mohlo to být klidně poloviční. Naopak pobavil mě Stevie Wonder a pak potěšila chvíle katarze. # [monitor, 5.1] # příběh *** | hudba ** | humor – | akce * | napětí * | pustil bych si znovu ** ()

Reklama

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Trailer mě velmi nalákal. Námět se mi líbil, protože tyhle "postapokalyptické" filmy mám rád. A nevadí mi, když se snaží o nějaký přesah, kritiku společnosti apod. Ale vadí mi nesympatické charaktery, postavy, se kterými se nemůžu sžít. Jejich nesmyslné chování. Tohle mi prostě kazí můj subjektivní zážitek z filmu. Nebo mi vadí ta nejednoznačnost. Nevím, jestli moralizování "Nebudeme se vzpírat, aby to nebylo ještě horší" je zde propagováno nebo je ukazována jeho nesmyslnost. Trochu mi to evokovalo Gibsonova Krista, režisér nechá postavy sadisticky trpět a divák masochista by si to měl užít? Netuším. ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Prohřešky proti logice se Blindness upřít nedají, ale přirovnávat ji k plytkému The Happening? Pro mě je Blindness nástupcem Potomků lidí, tj. obsahuje podobné elementy, jaké jsem obdivoval na Cuarónově opusu - někdo ocení perfektní sci-fi vizi, další neméně zdařilou studii chování lidí v uzavřeném prostoru, Blindness může rovněž fungovat jako vděčný předmět nejrůznějších analýz, jako bonus pak pokládá otázku, zda opravdu vidíme, jen když jsme slepí. A to vůbec není málo. 90% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Prvé dva Mmeirellesove filmy sa hodili ako do art kín, tak do multiplexov. Slepota by aj tam aj tam pôsobila ako žart. Nie že by to bol televízny film, ale je akosi málo ako po výpravnej, tak po výpovednej hodnote málo presvedčivá. To sa napríklad v oboch smeroch podarilo Soderberghovi v Nákaze. Logika filmu sa tu rieši asi najviac, ja len pridám názor, že ak by sa film odohrával v nejakej dystopickej budúcnosti, alebo alternatívnej realite, tak by mohol byť uveriteľnejší. Ono čakať, že mi divák zožerie spôsob, akým sa svetové mocnosti vysporiadavajú v tomto filme s masívnou slepotou, že číra naivita. S Fernandom to ide mierne z kopca podobným spôsobom, ako s Blomkampom. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (7)

  • Slepý muž v podaní herca Yusuke Iseya nosí hodinky značky TAG Heuer Link. (dyfur)
  • Aby se herci připravili na své role, byly jim zavázány oči a byli odvezeni na náhodně vybranou lokaci. Po vysazení z auta se museli zorientovat v okolí. (HellFire)

Související novinky

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Zachraňte agenta Ryana!

Zachraňte agenta Ryana!

29.01.2008

Tak zní nařízení studia Paramount, které se rozhodlo vzkřísit sérii špionážních thrillerů inspirovaných bestsellery Toma Clancyho. Není se čemu divit. Agent Jack Ryan se dočkal solidního komerčního… (více)

Reklama

Reklama