Reklama

Reklama

Ong bak 2: Pomsta

  • Thajsko Ong Bak 2 (více)
Ukázka z filmu 1

Obsahy(1)

Thajsko, 15. století, království Ayutthaya. K moci se přes mrtvoly dostává jeden z generálů a tak se vysoce postavený aristokrat, který se snaží generála zastavit, rozhodne poslat sveho syna Tinga (Tony Jaa) do bezpečí pryč z království. Ale i tam ho přisluhovači generála najdou a Tinga při utěku zajmou otrokáři. Díky své odvaze a odhodlanosti k boji zapůsobí na skupinu bojovníku, kteří přišli otrokáře odstranit a ti ho vezmou mezi sebe. Ting začíná trénovat bojová umění a brzy se pouští na cestu pomsty, která bude krvavá a plná mrtvol... (Devun)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu 1

Recenze (232)

Shit 

všechny recenze uživatele

No no no, trošku rozpaky u mě zavládly, Tony Jaa je pro mě skoro modla a dokážu mu odpustit v jeho filmech hodně věcí, protože ty jeho bojový kousky prostě miluju, ale tady je ta první polovina přece jenom hodně vlažná a příběh se na muj vkus snaží tvářit trošku moc dokonale na to, že to je vlastně blbost, což potvrzuje i vývoj druhý poloviny, kde jsou flashbacky do dětství, ale moc sem nepochopil jejich smysl, když to pak neni pořádně využitý, s čimž vlastně souvisí i fakt, že to působí celkově hodně nedodělaně a v závěru useknutě, nicméně v tý druhý polovině se už Tony přece jen vzchopí a předvede v závěrečným 30ti minutovým finiši nadpozemsky dokonalou akci v úžasný choreografii a s perfektní kamerou, která celej dojem z filmu rapidně vylepšuje, ta totiž má přesně ty parametry, možná ještě vyšší, který sem od toho očekával v celý stopáži a úplně mě to dostalo, krom teda Tonyho kreací s mečem, který podle mě nejsou jeho nejsilnější stránkou. Nicméně celkově to neni až zas tak dobrý, jak sem si představoval, Ong Bak a Tom yum Goong zůstaly nepřekonány podle mě, hlavně teda co se týče hlavního prvku Tonyho filmů - akce ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Tony Jaa je vážně borec, je to výborný bojovník, ale otřesný herec. Špinavé prostředí a choreografie bojových scén je jedno velké plus, ale když se nebojuje, tak přichází nudný a roztahaný příběh, který nestojí za nic. Uznávám, že jsem si kvůli příběhu Ong Bak 2 nepustil, hlavní lákadlo byla akce, která tu není poskromnu, ale závěrečný fight mě nějak nebavil a spíše nudil. Přišel jsem na to, že první bojové sekvence jsem dost žral, ale závěrem mě už Tony Jaa ničím nepřekvapil. Já tuto akční jednohubku hodnotím 2,5 hvězdičky… ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle me prijemne prekvapilo, nastesti o moc zajimavejsi nez Tom yum goong . Pribeh sice jednoduchej, ale jelikoz jde o cestu za pomstou nekdy v 15. stoleti, naprosto dostacujici a navic mi to pripominalo Bang Rajan, vse je hezky spinavy a krvavy a moc pekny kulisy. Navic se Tony ve svym prvnim rezijnim pocinu docela vytahnul, spousta skvele natocenejch scen a prvni pulka filmu je perfektne atmosfericka. Bohuzel nekdy v polovine se to zacne utapet v ne prilis zajimavejch scenach a zbytecnejch flashbacich do mladi a film tak na chvily ztrati tempo. Ale vynahradi to zaverecna ultra akce, ktera je sice misty uz nerealna, ale je to fakt maso. Skoda, ze film pusobi lehce useklym dojmem, klidne bych si pak jeste nakejch 15 minut dal. Jinak co se tyce Tonyho, opet sice nevypada jako buhvijakej borec, ale opet to rozjede ve velkym, tentokrat to je tak pul na pul beze zbrane/se zbrani a Tony zvlada s prehledem naprosto vsechno. Akorat mozna mohli ubrat trochu v tech zvucich, misty to behem souboju mlaska fakt skoro az komicky. Nebejt ty vlaznejsi prostredni casti, tak bych sel asi na plny hodnoceni, takle jen slusny 4*. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

M.a.s.a.k.e.r. Ťažko budem niečo opisovať, treba vidieť... asi len toľko: Tony Jaa posunul bojové umenia opäť o krok ďalej a maximálne skvelo sa na to pozerá. Ide o voľné pokračovanie, ktoré aspoň v mojom prípade urobilo väčší dojem ako jeho predchodca. Nechýba historický nádych, tajomnosť, slony... samozrejme mnoho akcie. Snímok pôsobi pompézne, neviem čo koľko stálo, ale vyzerá to dosť dobre... silných 8/10 ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Tony Jaa se vrátil se svými milovanými slony a bojovým uměním, nad kterým se obyčejně tají dech. Diametrální rozdíl oproti prvnímu dílu není jen v místě a čase (prequel?), ale také v akci, která je o dost špinavější a založená na zbraních. To by vůbec nevadilo, kdyby té akce bylo více a nebyla už tolik "neskutečná". Bohužel právě i akční scény, asi největší tahák filmu, v závěru překračují hranice a mění se v nekonečné kopání a sekaní do nekonečného počtu soupeřů a přežívání vlastních smrtelných zranění. Hodně mě zklamal příběh, který mohl mít aspoň průměrnou úroveň a hlavně logiku. K tomu ještě ten konec... Sečteno a podtrženo, Tony Jaa vzal Ong Bak 2 natolik osobně, že nevznikl nijak kvalitní film a bohužel akcí ve stylu "já si to všechno vymyslím a udělám podle sebe" nijak neohromí. Doufám, že brzy najde "odstup a nadhled" nad svými filmy, jinak to bude stále dokola to samé o slonech a mlátičce. V podstatě (zase) hloupý film o jednom bojovníkovi, který umí bojovat a má rád slony. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (12)

  • Pro potřeby natáčení byla za 25 milionů bahtů postavena replika starověkého khmerského chrámu nazvaného „Prasart Nagara“. (Raztubyl)
  • Předtím než započaly práce na filmu, odebral se Tony Jaa do chrámu v džungli v provincii Ubon Ratchathani, aby zde meditoval. Podle jeho slov jde o způsob získávání sil, který provádí před každým novým projektem. (Raztubyl)

Související novinky

Tony Jaa zešílel. Definitivně?

Tony Jaa zešílel. Definitivně?

02.06.2010

Dejme si trochu bulváru. Koneckonců, tohle zní jako prima námět na životopisný film. Znáte Tonyho Jaa. Thajský drtič kostí, novodobý Bruce Lee, chlápek, v jehož filmech údery opravdu bolí. Každé… (více)

Reklama

Reklama