Reklama

Reklama

Ong bak 2: Pomsta

  • Thajsko Ong Bak 2 (více)
Ukázka z filmu 1

Obsahy(1)

Thajsko, 15. století, království Ayutthaya. K moci se přes mrtvoly dostává jeden z generálů a tak se vysoce postavený aristokrat, který se snaží generála zastavit, rozhodne poslat sveho syna Tinga (Tony Jaa) do bezpečí pryč z království. Ale i tam ho přisluhovači generála najdou a Tinga při utěku zajmou otrokáři. Díky své odvaze a odhodlanosti k boji zapůsobí na skupinu bojovníku, kteří přišli otrokáře odstranit a ti ho vezmou mezi sebe. Ting začíná trénovat bojová umění a brzy se pouští na cestu pomsty, která bude krvavá a plná mrtvol... (Devun)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu 1

Recenze (232)

anais 

všechny recenze uživatele

Tony Jaa se poprvé sám režíruje. Je to vizuálně krásné a jak už to u Tonyho bývá, příběhově ploché. Souboje jsou klasicky dokonalé, i když žádné vychytávky typu běhu po ulici z prvního Ong baku nebo cestě po schodech z Tom yum Goong jsem se nedočkal. Přijde mi vážně škoda, že film, na kterém jsou tolik vidět peníze a nesporný talent hlavního hrdiny, má tak mizerný scénář. A ta thajská hudba moc nectí pravidla gradace, postrádá holywoodskou sofistikovanost a promyšlenost, takže mě chvílemi rušila. Ale i tak bych film doporučil těm, kdo se s Tonym ještě nesetkali. Ty souboje jsou fascinující - žádné znepřehledňující střihy, všechno je podáno perfektně dynamicky a přitom přehledně. Nemůžu se ale zbavit dojmu, že dva předchozí filmy byly o něco lepší. ()

imf 

všechny recenze uživatele

Do třetice už je to nuda. Nechápejte mě špatně, akční sekvence jsou neuvěřitelné. Tony odvedl neskutečný kus práce a to že během natáčení pravidelně kolaboval mu s klidem uvěříte. Ve filmu seseká stovky nepřátel, přičemž dobrý tucet jich patří k takovým expertům, že by malíčkem dematerializovali veškerou západní elitu. Závěrečných dvacet minut boří všechny hranice a připadal jsem si, že sleduju šest hongkongských klasik dohromady a zároveň adaptaci nějaké extrémní videoherní mlátičky. Přehledné, brutální, sofistikované a zdánlivě nekonečné. O ději se to bohužel nedá říct ani náhodou. Obrovské ambice a historické kulisy dokonaly dílo zkázy. Ong-Bak 2 působí jako řetěz akčních scén, které někdo vzápětí poslepoval neotesaným dějem. Jako když parta amatérů nakouká dva, tři velkofilmy a rozhodne se, že nějaký napíše. Neuvěřitelně to drhne, rozpačitý závěr nevyjímaje. Jenže zatímco k moderním Tonyho flákům (první Ong-Bak, Tom Yum Goong) máte jaksi vztah, protože vám je prostředí povědomé a jste zvyklí na hloupá béčka a záporáky, v tom epickém prostředí tupost děje zamrzí dvojnásob. Tonyho nejistá ruka se navíc projevuje i v dramaturgii bitek, které překypují kvalitními kombinacemi, ale ty správné zvraty v nich chybí. Hrdina buď mlátí hlava nehlava nebo dostává nakládačku. Nic moc mezi tím. Mohl bych vyprávět ještě dlouho a jenom rozbor těch akčních scén by vydal na diplomovou práci, ale hodnocení filmu to nezvedne ani o píď. Je to hrozná nuda, Tony moc hrát neumí a když budete moct, budete přetáčet. Na tom se bohužel nic nemění a s každým dalším (stejným) filmem je to smutnější. Obávám se, že třetí Ong-Bak bude opravdu jen o pěti bitkových videoklipech zamotaných do stominutové omáčky plné cheesy kostýmů, nesouměrného děje a okázalého pohrdání vyprávěním jako takovým. Protože nemám pocit, že by to ti kluci neuměli. Jen si prostě myslí, že správně provedené koleno do čelisti je důležitější než hrdinova motivace. Škoda. ()

Reklama

kikuka 

všechny recenze uživatele

okej..veľa kuchárok = presolená polievka :) .. ale odkedy je Tony Jaa národným thajským symbolom popri slonoch a tancoch, tak sa to dá vyriešiť.. aby som nadviazla na kuchársku metaforu - mlátičky sú takým zemiakom.. a tony je zjavne "born to fight".. a nielen on.. a idem vysávať..som zvedavá na 3 :P ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Film v ktorom nezatvoríte ústa po celú jeho projekciu. Historická prehliadka dokonalosti bojových umení, ktorá pohladí dušu nostalgickým vyznávačom starých čínskych bojových filmov, ale i fanúšikom historických filmov novšieho vydania. Čo na tom, že snímok nedisponuje nejakým extra prepracovaným dejom? Čo na tom, že nikto sa nejde herecky extra pretrhnúť? Ľudia sa na tieto typy filmov pozerajú, lebo chcú vidieť dokonalé pohyby a akrobatické vychytávky. Tony Jaa tu divákom prezentuje nádherný bojový balet. Na rozdiel od prvých Ong Bakov, kde celá akcia pozostávala len z rýchlych rúk a vysokých kopov muai thai sa tu dopopredia tlačí rynčanie mečov, švihanie kopií či vrtenie sansetsukonmi. Všetko to spolu s neskrývanou agresivitou či často nevidenými scénami dáva divákom presne to čo očakávajú. Opätovné zhliadnutie je tým pádom viac ako pravdepodobné. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Syndrom opotřebovanosti u Tom Yum Goong mě (naštěstí i bohužel) částečně postihl při sledování Tonyho „do třetice“. Výbornou akci, které však není tolik a ta pořádná je až v poslední části, lemuje nepříliš zajímavý příběh pomsty, v němž se Tony jako režisér spoléhá na imitaci zdatnějších kolegů, což mu vychází jen napůl a nejvíce jsou jeho limity znát na vysvětlovacích scénách (kupříkladu flashbacky), které jsou většinou o něco delší než by měly, stejně jako na občas obtížných přechodech mezi reáliemi. Finále je samozřejmě jaksepatří nářezové, záchrana však přišla pozdě. Vzhledem k volnější roztahanosti snímku by nebylo na škodu, kdyby Tony druhý a třetí Ong bak spojil do jednoho a ono finále z dvojky pak plnilo účel pouhého navnazení v polovině konečného produktu, čímž by vznikl další nekompromisní muay thai nářez. Na trojku se ale nejen kvůli příslibu dalších fightů s Danem Chupongem (ten zdejší byla jen taková oťukávačka) těším. 7/10 ()

Galerie (35)

Zajímavosti (12)

  • Veškeré scény natáčené v Kambodži byly z finální verze vystřiženy kvůli sporům mezi Kambodžou a Thajskem, které se před premiérou znovu rozhořely, když Kambodža požádala o zapsání chrámu Preah Vihear do UNESCO. O tuto památku obě země usilují již mnohá desetiletí a neváhaly k němu dokonce vyslat své armády. (Raztubyl)
  • Když podstupuje Ting (Tony Jaa) zkoušku z boje, tak se utká také s mužem s copem. Při úklonu po zápase má muž cop přehozený přes rameno, ale v dalším střihu už ho má vzadu na zádech. (Duoscop)
  • Scénář je založen na nízkorozpočtovém akčním filmu Ai Noom Saraphad Phid (Man of a Thousand Poisons), který spolu natočili Tony Jaa a Panna Rittikrai někdy v devadesátých letech. Ten se však nikdy nedočkal zveřejnění, protože po té, co tvůrci odeslali natočený materiál do laboratoře k vyvolání, dozvěděli se, že je expirací zničený a nic se z něj již nedá zachránit. (Raztubyl)

Související novinky

Tony Jaa zešílel. Definitivně?

Tony Jaa zešílel. Definitivně?

02.06.2010

Dejme si trochu bulváru. Koneckonců, tohle zní jako prima námět na životopisný film. Znáte Tonyho Jaa. Thajský drtič kostí, novodobý Bruce Lee, chlápek, v jehož filmech údery opravdu bolí. Každé… (více)

Reklama

Reklama