Reklama

Reklama

Arn

  • Švédsko Arn - Tempelriddaren (více)
Švédsko / Velká Británie / Dánsko / Norsko / Finsko / Německo / Maroko, 2007, 138 min (Director's Cut: 139 min)

Zatím nejdražší švédský koprodukční film se odehrává v době křižáckých válek, kdy výkvět evropského rytířstva - ale i mocichtiví chudí šlechtici - táhnou do Svaté země, kterou chtějí osvobodit od muslimů. Děj je zasazen do poloviny 12. století a hrdinou je Arn, který kvůli nešťastné lásce k Cecilli, která je zavřena do kláštera, táhne jako mladý rytíř - templář na Jeruzalém. Velkolepé exteriéry jsou točené ve Švédsku, Skotsku a Maroku... (Film+)

(více)

Recenze (268)

Petfruf 

všechny recenze uživatele

Království nebeské 2 aneb Statečný Arn. Mě se to líbilo, škoda, že se do filmu dostává toliko cukrkandlu (tož, když jsou bitky, musíme na něco nalákat i něžnou část diváků), ale pořád je to lepší než Scottův film. Je zajímavé sledovat seveřany, jak si poradili s výpravou filmu tohoto ražení. Arn je takový mladší bratr filmů Jerzy Hoffmana. A já ráda evropské výpravné historické filmy... ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem velkolepý historický velkofilm potápí mezinárodní sestřih, kde je bohužel znát v ději zkrácení. Pokud ale srovnám s nedávno uvedenou produkcí z našich luhů a hájů, je Arn jasný vítěz. Krásné scenérie, dobré herecké výkony, pěkná výprava a i ty rytířské souboje či bitvy vypadají díky kameramanově práci v rámci možností nadprůměrné. ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

O temných i světlých stránkách víry. Neboť Bůh je v tom nevinně - to člověk ve své pýše prosazuje "boží vůli" proti člověku. Příběh se může zdát nadmíru rozvleklý a přespříliš patetický, ale zná svou cestu i svůj cíl, podobně jako jeho hrdinové zůstává věrný sám sobě - a tak to ustojí. Možná i proto, že neztrácí naději. Naději, že se v každé historické epoše najdou lidé, kteří navzdory všem protivenstvím jednají čestně a spravedlivě - i když jsou svázaní morálkou doby, v níž žijí ... a obzorem, k němuž mohou dohlédnout. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Tak určitě jsem neočekávala masové bojové scény ve stylu Království nebeské, i když ne, že by se mi to nelíbilo.Brala jsem to tak trochu z ůhlu pohledu, co všechno vydrží nejen ženské srdce na pozadí středověké éry.Církev, křižácké výpravy, kmenové nesváry....rozhodně mě zaujal v jedné scéně Saladin,velmi inteligentní panovník, tedy spíše jeho představitel, protože v jeho očích bylo cosi vševědoucího. A tak filmu odpustím místy velmi volný děj a vyzdvihnu hudbu, ve které se mísila ta současná s prvky středověké a orientální a vážně se mi moc líbila.A protože historické filmy mám moc ráda, tak za čtyři hvězdy. ()

movieband 

všechny recenze uživatele

První díl severského, historickéh eposu nám ukazuje ještě mladého Arna coby ještě mladého kluka, který je zamilován do krásné dívky, která je odsouzena pro život v klášteře, kvůli lásce k němu. Arn se vydává do války do Svaté země jako Křižák a naplňuje svůj osud muže severu. Historický epos, který se rovná a dokonce překonává obdobný, historický epos od Ridleyho Scotta s názvem Království nebeské. Druhý díl nám vyobrazuje osudy Arna ve Svaté zemi a věci ohledně severského království a boj o něj. Šílený a nechutný sestřih, který se dostal k nám do televize, je naprosto odlišný od TĚCHTO dvou filmů, které mají duši. ()

Galerie (440)

Zajímavosti (13)

  • Keď Arnova matka zomrie, Arn (Joakim Nätterqvist) kráča pred kláštorom a vidí muža, ktorý cvičí s lukom. Z diaľky vidno, ako muž vystrelil svoj tretí šíp. Avšak, pri konci scény opäť vystrelí, opäť svoj tretí šíp. (Weezy22)
  • Spolufinancovať projekt sa teda nakoniec podujala konkurenčná TV4. (Smok)
  • Exteriéry sa natáčali v juhozápadnej švédskej provincii Västergötland, ale aj v Maroku a Škótsku. (Smok)

Reklama

Reklama