Reklama

Reklama

Arn

  • Švédsko Arn - Tempelriddaren (více)
Švédsko / Velká Británie / Dánsko / Norsko / Finsko / Německo / Maroko, 2007, 138 min (Director's Cut: 139 min)

Zatím nejdražší švédský koprodukční film se odehrává v době křižáckých válek, kdy výkvět evropského rytířstva - ale i mocichtiví chudí šlechtici - táhnou do Svaté země, kterou chtějí osvobodit od muslimů. Děj je zasazen do poloviny 12. století a hrdinou je Arn, který kvůli nešťastné lásce k Cecilli, která je zavřena do kláštera, táhne jako mladý rytíř - templář na Jeruzalém. Velkolepé exteriéry jsou točené ve Švédsku, Skotsku a Maroku... (Film+)

(více)

Recenze (269)

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Milujem staro/stredoveké historické vojnové filmy. Tento film vlastne rozpráva príbeh lásky na pozadí mocenských bojov medzi klanmi na severe a konečnú fázu, či posledné chvíle druhej okupácie Jeruzalema kresťanmi. Na európsku, severskú, produkciu veľmi, veľmi vydarený snímok. Masové scény, dobové kostýmy, nádherná hudba a výborná režisérska práca robia z filmu nádherný zážitok. Dobré je, že film sa nezameriava len na boje veľkú úlohu tu hrá hlavne psychológia a česť. Je jasné, že film nieje v americkej produkcii už aj v tom, že Arabi či moslimovia sú vykreslení, ako ľudia a nie fanatici a podrazáci. Každý, kto nieje úplne nasiaknutý americkým brain-washigom nájde v tomto filme svoje zaľúbenie. U mňa sa dostáva do top 10, hneď za čínskymi historickými filmami. Film sa nedá nič len odporučiť- NÁDHERA! ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Scottové Královstvo u mňa patrí medzi Top čo sa žánru týka a kedže nieje takýchto filmov veľa, musel som zbehnúť až k severanom. A musím povedať, že toto Švédske kráľovstvo nebeské nieje najhoršie. Síce to nemá tak chytalavý príbeh a nedokážu moc zaujať ani herci, v rámci žánru je to fajn podívaná. Slušný vizuál, rekvizity, kostými, dobová atmosféra a predovštkým hudba, ktorá je tu asi najvýraznejšia. Arn - templársky rytier ani v akciách nič moc nepredvedie, ale je to pekné a kto má rád tento žáner na svoje si príde. 65% - 3* ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nejdražší švédský film. To už je nějaký tahák, co? Taky proto jsem se na tenhle film docela dost těšil, až se s ním jednou setkám a také se to konečně povedlo. Líbila se mi ta středověká atmosféra. Příběh měl hodně do sebe a nádherně se prolínala jak válečná atmosféra, tak vztahová rošáda. Celé to do sebe krásně zapadalo a i když to možná chvílemi bylo nahrané vůči filmu, jsem rád, že jsem mohl být, alespoň filmově, součástí švédské historie a mohl jsem se o ní dozvědět něco více. Třeba minimálně to, kdo to ten Arn vlastně byl. ()

Arkos 

všechny recenze uživatele

Veliké překvapení a výborný historický film, který se nejspíš inspiroval Královstvím nebeským. O něco menší rozpočet vůbec nevadí, film má výborný příběh, velice slušnou výpravu a bojové scény. Větší bitvy nejsou sice tak velkolepé jako u amerických filmů, ale i ty jsou natočené na velice slušné úrovni. Zajímavý je také klášterní život Cecilie, kdy v těchto chvílích film sice nemá takové tempo, ale tyto záběry za to stojí. Takže celkově u mě v každém případě čtyři hvězdy, kdy jsem i uvažoval o pěti. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,Bůh má pro tebe poslání.“ ,,Táhnout do války?“ ,,NE, PŘINÉST MÍR!“ Možná drsné hodnocení, protože jde o filmařinu o které si u nás můžeme nechat zdát, ale já čekal historický film plný emocí, válečné vřavy a chlapských soubojů v davových scénách. Místo toho sladká romantika. To jsem se mohl rovnou dívat na Angeliku. Přitom časy, kdy veškeré naděje skýtal pouze bůh, kláštery plné fanatismu a křížové výpravy mají co nabídnout. Chápu, že mi musí vysvětlit co a jak a také proč se stal Arn templářským rytířem, ale často je to nezáživný, chybí přímočarost vyprávění, soubojům lepší choreo i kamera. A děj ničím nepřekvapí. Nic na tom nezmění ani závěrečná bitva, která je díky lsti zklamáním a ani to, že díky Arnu Magnussonovi zakrátko vzniklo Švédské království. PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * P.S.: Kingdom of Sweden není Kingdom of Heaven ()

Galerie (440)

Zajímavosti (13)

  • Dňa 21. júna 2007, výkonný producent Johan Mardell potvrdil, že film prekročil rozpočet už v priebehu výroby. (Smok)
  • Rozpočet bol 210 mil. SEK (švédskych korún), čo je asi 30 mil $. (Smok)
  • Keď Arnova matka zomrie, Arn (Joakim Nätterqvist) kráča pred kláštorom a vidí muža, ktorý cvičí s lukom. Z diaľky vidno, ako muž vystrelil svoj tretí šíp. Avšak, pri konci scény opäť vystrelí, opäť svoj tretí šíp. (Weezy22)

Reklama

Reklama