Reklama

Reklama

Arn

  • Švédsko Arn - Tempelriddaren (více)
Švédsko / Velká Británie / Dánsko / Norsko / Finsko / Německo / Maroko, 2007, 138 min (Director's Cut: 139 min)

Zatím nejdražší švédský koprodukční film se odehrává v době křižáckých válek, kdy výkvět evropského rytířstva - ale i mocichtiví chudí šlechtici - táhnou do Svaté země, kterou chtějí osvobodit od muslimů. Děj je zasazen do poloviny 12. století a hrdinou je Arn, který kvůli nešťastné lásce k Cecilli, která je zavřena do kláštera, táhne jako mladý rytíř - templář na Jeruzalém. Velkolepé exteriéry jsou točené ve Švédsku, Skotsku a Maroku... (Film+)

(více)

Recenze (268)

Petoss1 

všechny recenze uživatele

Historický film o templároch, rytieroch, križiakoch, sväte zemi z európskej produkcie. Musím ešte dodať, že sa jedná o kvalitnú a čo sa týka rozpočtu dobre odvedenú prácu. Peniaze sa nemíňali len tak i keď v niektorých scénach chýbajú. Škoda, pretože keby bolo viac money, tak by aj vojnové scény vyzerali veľkolepejšie. Príbeh jednoduchý, roztiahnutý do niekoľkých rokov, ale napočudovanie to filmu nepoškodilo. Stratiť sa v ňom nemožno. Rušivo može pôsobiť len občasné vracanie sa do minulosti. Výprava je slušná, no aj tu cítiť veľkosť rozpočtu, ale snahu filmárom nemôžno uprieť. Aj tak ma snímok potešil a na templárov sa budem vždy tešiť. 75% ()

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Království nebeské po Švédsku-ne to není výtka. Výpravný historický velkofilm s romantikou jako hrom, krásnými kostými a s nádechem té správné atmosféry. Styl vypravění skvěle splnil svůj účel a nedovolil mi odtrhnout oči, což však lehce kazila přílišná rozvleklost. Patřičný drajf potom postrádaly hlavně bojové scény. ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Stateční rytíři, krásné ženy, perfídná církev, osudová láska, odloučení, shledání - byl jsem v sedmém nebi :) Jo, možná to místy je drobně zkratkovité, bitvy drobně osekané, ale nevadí nevadí. Za každý takový dobrodružně romantický příběh zcela klasického ražení je třeba být v dnešní době maximálně rád. Jo, Sofia Helin - ženská absolutní, fakt krásná. (Viděna sestříhaná verze obou dílů uvedená u nás na dvd). ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Tak tento historický filmek má skvělou výpravu a pěkné souboje. V mnoha případech je podobný slavnějšímu filmu Království nebeské, protože se odehrává ve stejné době. Hudba je taky parádní a pěkně dokresluje atmosféru filmu. I přes svou délku film nenudí a příběh je hodně povedený. I konec filmu se mi líbil. Za mě 85% :) ()

WinnJets 

všechny recenze uživatele

Obrovské překvapení, nic moc jsem nečekal a dostalo se mi nakonec parádní čtyřapůlhodinové podívané (zhlédnul jsem oba díly najednou). Podrobnější komentář přikládám k druhému dílu, neb na tento skvost pohlížím jako na celek. PS.Stojí za to, vidět oba díly v původní stopáži tj. 1díl 139 min. druhý 128mi., jelikož ona zkrácená verze, kdy jsou oba díly spojeny 75 + 75min. je značně ochuzená. ()

Galerie (440)

Zajímavosti (13)

  • Arnov (Joakim Nätterqvist) kôň neustále mení vzhľad, hoci má ísť o toho istého koňa. Najpozorovateľnejšia je biela škvrna, ktorá mizne pri niektorých scénach. (Weezy22)
  • Dňa 21. júna 2007, výkonný producent Johan Mardell potvrdil, že film prekročil rozpočet už v priebehu výroby. (Smok)
  • Ve filmu si zahráli otec i syn Skarsgårdovi. Stellan v roli Birgera Brosy z Folkungů a mladší Gustaf se objevil jakožto právoplatný následník trůnu Knut. Oba se spolu před kamerou filmu potkali až ve své závěrečné scéně v ženském klášteře. (MyShock)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno