Reklama

Reklama

Plamen a Citron

  • Dánsko Flammen & Citronen (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Kodaň, 1944. Dánsko je okupováno nacistickým Německem. Plamen a Citrón jsou dva bojovníci hnutí odporu pověření likvidací dánských informátorů Gestapa. Později přijímají rozkaz od svého velitele zabíjet také Němce. Ale když je Plamen pověřen zabít svou milenku Ketty, záhadnou stockholmskou kurýrku, začíná pochybovat o svém úkolu a snaží se zjistit, kdo Ketty ve skutečnosti je. V boji za svobodu jsou najednou všechny strany šedé a pomalu přestává být jasné, kdo je přítel a kdo protivník. Natočeno podle pravdivých událostí. (lenuse)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (122)

Mertax 

všechny recenze uživatele

Mads Mikkelsen jako Citronen - člen partyzánské dánské skupiny. Velice netradiční role. A jak se nad tím tak zamýšlím, tak jsem v poslední době viděla víc filmů s Mikkelsenem než s kdejakým hollywoodským hercem. Když v kostěným brýlích, modrém pruhovaném pyžamu a celý zpocený začne Citronen kropit nacisty, film vás totálně vezme, leč škoda, že až v poslední třetině, zbytek je totiž moc upovídaný. I když rusovlasý Thure Lindhardt jakožto Flammen zdatně sekunduje, na 5hvězdičkový zážitek to není. Kyselý obličej po konci snímku ovšem rozhodně nehrozí! ()

st.jim 

všechny recenze uživatele

Valkýru s Tomem Cruisem?....kdepak, to radši Flammen & Citronen. Jsou to dánčtí kati, kteří bojují za spravedlnost. Bohužel zjistí, že ta spravedlnost není vlastně zase tak čistá, jak si oba mysleli. Moc pěkně natočený válečný krimi snímek, který je podle pravdivých událostí a stojí za kouknutí. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Dánsky odboj v plnej paráde. Jeden zaujímavý poznatok, možno to niečo vypovedá o severskej mentalite, neviem. Sústredili sa v prvom rade na likvidáciu dánskych zradcov a kolaborantov ako na nemeckých vojakov, všade inde to bolo naopak (boli aj výnimky, ale nepomerne menej). Natočené a odohrané to bolo vynikajúco, samozrejme som bol zvedavý hlavne na Madsa, ktorý ani v tomto snímku nesklamal a ukázal, že mu žiadna rola nie je cudzia. Na druhú stranu sa mi film zdal trocha rozťahaný a so slabšími, nudnejšími scénkami. Aj napriek tomu to však stačí na slušný nadpriemer. 75/100 ()

lenuse 

všechny recenze uživatele

Na motivy skutečných události.... Tak nějak to připomínalo bratry Mašínovy. Hlavní hrdinové také stříleli takřka hlava nehlava, ale byly to čisté duše.... Otázka je, do jaké míry se dá zpracování Ole Christiana Madsena věřit. Historická fakta v tomto ohledu příliš neznám. U režisérova posledního filmu Praha jsem trochu nadskakovala na židli. Tam mě jeho "přetvoření" reality docela dráždilo.... Kdo by byl na pochybách, že se točilo v Čechách, dočká se jasného důkazu.... Z úst komparsistů zazní věta: "Tak dobrý." Chybka se vloudí. Nudný ten film ale rozhodně není.... A Stine Stengade, která po natáčení filmu En Kærlighedshistorie opustila kvůli Ole Christianu Madsenovi manžela, opět v hlavní ženské roli.... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Severský filmy o historii mě prostě nebaví. Radši si užiju ty vážný depresivní dramata ze života krutý a zkurvený reality, která je všude kolem nás. Tenhle film je holt taková normálka. Dobře natočený, ale strašnym způsobem dlouhá, i když se na toho chlapa, co je tak šíleně podobnej Hádkovi docela dobře kouká. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (9)

  • Prevažná časť natáčania prebiehala v Dánsku, ale taktiež aj v Nemecku a Českej republike. (MikaelSVK)
  • S rozpočtem 10 milionů dolarů se jedná o zatím nejdražší dánský film. (Othello)
  • Téměř každou cigaretu, kterou ve filmu uvidíme, zapálil Flame. (Othello)

Související novinky

V lednu k filmům i přednáška a výstava

V lednu k filmům i přednáška a výstava

11.01.2009

A opět je tady nabídka Skandinávského domu, který pro vás pravidelně pořádá projekce zajímavých severských filmů. Během ledna vás čeká čtvero poklidných večerů v komorních prostorách kina Atlas … (více)

Reklama

Reklama