Reklama

Reklama

Sourozenci Jon a Wendy Savageovi spolu nijak zvlášť dobře nevycházejí, ale jsou nuceni postarat se o starého otce, jenž se o ně nikdy příliš nezajímal. V hlavních rolích excelují Philip Seymour Hoffman a Laura Linneyová, režii má Tamara Jenkinsová.  Ve svém druhém celovečerním filmu dosáhla režisérka a scenáristka Tamara Jenkinsová něčeho velmi neobvyklého - její příběh totiž nutí diváky zároveň se smát i plakat.
Jon Savage a jeho sestra Wendy jsou už dávno dospělí a moc dobře spolu nevycházejí, ani se o to nesnaží. Jsou však nečekaně vytrženi ze svých sebestředných životů a musejí se postarat o starého otce Lennyho postiženého demencí, který se však o své děti nikdy příliš nezajímal. Představitelé obou hlavních hrdinů Philip Seymour Hoffman a Laura Linneyová, která byla za ztvárnění této role navržena na Oscara, svými výkony umocňují zajímavý a lidsky silný příběh, který brilantně analyzuje složitou rodinou situaci, v níž se prolíná nechuť a pochyby s bolestí, obavami i láskou. Film měl premiéru na Sundance Film Festival 2007. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (95)

EdaS 

všechny recenze uživatele

Černá komedie není nejpřesnější označení, jde spíš o drama, kde se často musíte smát, protože nic jiného prostě nezbývá. Nebo jinak - dokážete si představit opravdově působící příběh o umírajícím otci trpícím demencí a dvou utrápených sourozencích, kteří právě kvůli němu prožili nešťastné dětství, jako komedii? Výtečná dvojice Linney - Hoffman a poklona před paní scénáristkou/režisérkou. FEBIOFEST 2008 ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Staroba spolu so svojimi chorobami, všemožnými diagnózami, nemohúcnosťou a závislosťou od starostlivosti iných je sviňa vec...nielen pre človeka samotného ale aj pre jeho okolie...Za to, ako presne a citlivo to Tamara Jenkins napísala a zrežírovala si zaslúži pochvalu!!! Najviac sa mi páčil ten "smiech cez slzy" a psychologicky zaujímavé charaktery dvoch súrodencov (fantastickí Hoffman&Linney). Škoda, preškoda, že občas sa dej naťahuje a vkráda sa jemná nuda..No dobrý pocit zostáva! ()

Reklama

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Hm....cierna komedia? Ani by som nepovedal. Skor realisticka drama o situaciach, v ktorych sa ocitne drviva cast nasej spolocnosti, prinasajuca moralne dilemy aj s ich prirodzenymi nasledkami a pri tom neutiekajuca sa k neziadanym a umelym emocionalnym vylevom. Za nadpriemerny vysledok okrem ludsky uveritelneho a pri tom chladneho scenara a konania postav, moze predovsetkym vyborne obsadenie. Skoda len trosku prehnanej dlzky. 3,5/5* ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

No, k smíchu ani k pláči The Savages nebyli, jak to je napsáno v oficiálním textu distributora (celkově těch emocí zde bylo míň, alespoň po konfrontaci s mým očekáváním). Přesto jsem si tohle komorně laděné drama docela užil. Ne úplně, protože stopáž byla v tomhle případě krapet přepálená a nuda chvilkama lehce klepala na dveře. Ale téma mi přišlo originální a hlavně se mi moc líbily herecké výkony Laury Linney a Philipa S. Hoffmana, kterým jsem jejich role fakt věřil a ostatně kvůli nim se film objevil v mém hledáčku. Hodnotím lepším, leč jen průměrem. ()

Swansea 

všechny recenze uživatele

Předně- ten obludně debilní překlad názvu filmu mě dlouho odháněl od sledování jinak vynikajícího snímku. Doufám, že se podobně nedočkáme reedice J.K Rowlingová: Jindra Hrnčíř. Film Savageovi (opět brilantní P.S.Hoffman a výborná L.Linney) má totiž kromě skvělého scénáře a režie Tamary Jenkins jednoznačně univerzální téma- stárnoucí, nemocní a nemohoucí rodiče kontra vykolejenost a těžká rozhodnutí jejich dospělých dětí . ()

Galerie (52)

Zajímavosti (3)

  • Philip Seymour Hoffman hraje staršího bratra Laury Linney. Ve skutečnosti je však Linney starší. (mi-ib)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno