Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Založeno na pravdivém příběhu masového vraha a kanibala A. R. Čikatila. Andrej Romanovič Čikatilo z Rostova v letech 1978 - 1990 prokazatelně zavraždil celkem 53 lidí různého pohlaví a věku. Nejdříve je pohlavně zneužil a pak trýznivým způsobem usmrtil. Vyšetřováním bylo také prokázáno, že část svých obětí i pojídal. Popraven byl 14. února 1994 střelou do týla. Podle těchto událostí byl natočen film Evilenko s Malcolmem McDowellem v hlavní roli. (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (110)

PinokKio 

všechny recenze uživatele

K čemu je herectví Malcolma McDowella, když nevystihuje postavu skutečného Čikatila, který byl spíše zoufalcem oslovujícím na nádražích naivní a hladové děti. Za kus žvance by udělaly cokoliv, netušily však, že lahůdkou na jídelníčku budou právě ony. Více o nejznámějším sovětském masovém vrahovi se dočtete u mě v deníčku .. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Pro mne byl překvapující výkon McDowella. Netušil jsem, že zvládne zahrát i takovéto role. Hypnotická scéna na konci byla pro mne nejvýraznějším momentem snímku. Celkově povedené. Kulisy Ruska slušné, hudba dokonale depresívní. Komu se to líbilo doporučuji shlédnout Občana X, který je také natočen podle Čikatilových činů. * * * ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film o Čikatilovi si zaslúži oveľa viac, ako "premárniť" čas diskusiami s vyšetrovateľmi. Áno, aj to je hodné odhalenia charakteru osobnosti, ale tie vraždy boli také silné, že tam to mohlo ísť do explicitnosti. Aby dojem z vraha bol presne taký, akým bol on, teda zvrátený. Film Občan X tento pokus o profil masového vraha ďaleko prevyšuje. Tiež nie je príliš o krvi ani o analýze vrážd. Ale zároveň je viac psychologický a určite aj vynikajúcou sondou do sovietskej spoločnosti. Evilenko túto šancu celkom nevyužil. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Na tomto psychologicko-fiktivno-dokumentárním snímku se mi líbil jen konec. Jak masového vraha chtěly Spojené státy a Německo živého (na výzkum čeho a proč?) a nabízely za něho horentní sumu. Marně. Dějově je to podprůměr, protože do toho zase cpali komunismus, Stalina a kdo ví co. Takže se film změnil na nesourodou směs politiky s krimi. Nefunguje to, tuto kombinaci by dokázali dobře natočit jen Rusové, kteří tu dobu prožili in natura. Nikdo jiný tomu nerozumí. Film byl pro mě, přes celkem dobrý výkon Malcolma McDowella, zklamáním. ()

PetrPan2 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatné, obvzláště Malcolm McDowell byl děsivý, ale nemůžu se ubránit srovnání s lepším a věrohodnějším Občanem X. Proč proboha tvůrci filmu přejmenovali Čikatila na Evilenka (navíc vybraly tak pitoreskní jméno), co měla znamenat jeho práce pro KGB, co proboha ta hypnóza? To všechno ubíralo filmu na věrohodnosti a tím pádem i na děsivosti. Oceňuji, že se tvůrci vyloženě nevyžívali v nechutnostech, které se nabízeli, ale ukázat alespoň jednu vraždu nebo její náznak mohly. K čemu točit film o seriovém vrahovi, když se tam o vraždách v podstatě jen mluví a mluví... ()

Galerie (15)

Zajímavosti (16)

  • Sexuálne preferencie Chikatila: brutálna algolagnia, nekrosadizmus, nekrofília, koprofília, pedofília, homosexuálna pedofília, orgánový fetišizmus a antropofágia. (Carol Pifková)
  • Modus operandi: kladivo, sekera, nôž, znásilnenie a torturizácia. (Carol Pifková)
  • Andrei Chikatilo (Malcolm McDowell) byl narozen 16. října 1936 v Jabločnoje Ukrajina a popraven 14. února 1994 v Novočerkassk Rusko. Byl otcem dvou dětí a to Yuri Chikatilo a Lyudmila Chikatilo. (Albydeeere)

Reklama

Reklama