Reklama

Reklama

13: hra smrti

  • Thajsko 13 game sayawng (více)
všechny plakáty
Trailer

Nová tajná soutěž bohatých nabízí možnost vyhrát obrovskou sumu peněz. Nabídka hry však přichází pouze těm, kteří mají problémy v práci, s penězi, rodinou a láskou. Pokud se jim podaří splnit 13 úkolů, dostane se jim bohatství, které přesahuje jejich nejdivočejší sny. Ale má to háček, úkoly prověří veškeré jejich schopnosti - od lásky přes náboženství až po morální hodnoty. Jako v každé hře, i zde jsou však pevně daná pravidla a kdo je nedodrží, ZEMŘE! Jak daleko jste ochotni zajít v honbě za penězi VY? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (224)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Hra na Saw? I tak by se dal zkráceně přiblížit obsah filmu 13 Beloved. Thajské prostředí je exotické, stejně jako místní mluva. To však nebrání nikomu natočit velmi zajímavý a svým způsobem stále originální snímek, který sleduje příběh muže v dluzích, který dostane šanci se jich zbavit. Co stačí udělat? Zabít tu otravnou mouchu... pro tentokrát. Co dále? Kolotoč úkolů a odměň zvyšuje obrátky skrze mrtvá těla, hromadu krve a neustálé pobíhání po městě, aby ve vynikajícím a promyšleném finále dalo nejen divákovi, ale i postavě, co si zaslouží. Přestože hlavní postava s naprosto nevyslovitelným jménem herce vypadá jak looser z Klubu rváčů, velmi překvapí... Když tohle dokáží natočit thajci, proč se v česku konečně nenatočí něco jiného než lidské drama o problémech v rodině? ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

Veru tak. Thajský protiúder na, pre mňa osobne o dosť zaujímavejšiu, Finchrovu Hru, tentoraz však v o dosť drsnejšom kabáte. Kvitujem však tempo filmu, ústredného herca a viaceré zaujímavé, občas dosť prekvapivé prvky, ktoré držia diváka v neustálom napätí. Okrem pozitív by sa určite dali odhaliť aj príbehové (nelogické) diery, ale akosi nemám záujem sa nad tým hlbšie zamýšľať. 80% ()

Reklama

lola3121 

všechny recenze uživatele

Co všechno je člověk schopný udělat pro peníze? Pokud si nejste jisti, kam až je možné zajít, podívejte se na tento film. Ovšem podívaná je to jen pro silné žaludky, pro mě byla nejhnusnější scéna v restauraci. Motorkáři už byli proti tomu slabý odvar. Závěr byl pro mě trochu překvapivý, ale tak to má asi být. Celkově napínavá podívaná, tvářící se podobně jako Hra, ovšem toto je hra, při které se vám budou rolovat ponožky. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Ten oběd bych si odpustil a kolik trampot způsobí pověšení šńůry to by člověka taky nenapadlo. To chce pak vzít katanu a z pejska vaší milé udělat psushi, sníst mouchu a vůbec hrát tuhle bezva hru do té doby než Vám v palici křápne úplně. Krásná ukázka jak po malých krocích a díky velké vidině peněz je člověk, který začal den jako obyčejný průměrný nevýrazný občan, večer člověkem který Vás s klidem sejme během pěti vteřin zaváhání. Když jsem na ten film narazil tehdy v trafice nečekal jsem skoro nic...a ono ejhle milé překvápko. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Thajská pecka, která v sobě kombinuje prvky z Oldboye, Falling Down, Saw a The Game. Neúspěšný prodejce hudebních nástrojů s finančními těžkostmi se dostane do víru morbidní reality show o 13 dějstvích, v nichž plní povětšinou předpřipravené úkoly. Rozplakává děti, konzumuje oběd sestavájící z talíře hoven, v časovém limitu vytahuje z hluboké studny nafouknutou mrtvolu... A přituhuje. Co všechno je ochoten hrdina provést pro 100 miliónů bahtů? Je ze zvrácené hry úniku? Fascinující, inteligentní a originální thriller obsahující černočerný humor i sociální kritiku, za který letos thajský Christian Bale, Krissada Terrence, získal národní filmovou cenu pro nejlepšího herce. Zcela po právu. Tvůrci si mohli odpustit rušivé závěrečné rozuzlení a nevěrohodnou osobu jakéhosi inženýra reality show, ale i tak pro mě představuje filmová adaptace thajské mangy jedno z letošních největších filmových překvapení. 9/10 ()

Galerie (5)

Zajímavosti (3)

  • Výroba filmu zabrala sedm měsíců. (Holina)
  • Exkrement, který má Phuchit za úkol sníst, byl vytvořen ze směsi buráků, syrupu a durianu. (Raztubyl)

Reklama

Reklama