Reklama

Reklama

13: hra smrti

  • Thajsko 13 game sayawng (více)
všechny plakáty
Trailer

Nová tajná soutěž bohatých nabízí možnost vyhrát obrovskou sumu peněz. Nabídka hry však přichází pouze těm, kteří mají problémy v práci, s penězi, rodinou a láskou. Pokud se jim podaří splnit 13 úkolů, dostane se jim bohatství, které přesahuje jejich nejdivočejší sny. Ale má to háček, úkoly prověří veškeré jejich schopnosti - od lásky přes náboženství až po morální hodnoty. Jako v každé hře, i zde jsou však pevně daná pravidla a kdo je nedodrží, ZEMŘE! Jak daleko jste ochotni zajít v honbě za penězi VY? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (223)

mysiak 

všechny recenze uživatele

Ako je ďaleko ochotný človek zájsť pre peniaze?...v tomto prípade "cez mŕtvoly"....koncept reality hry je v tomto filme vážne krutý, nekompromisný a skvelo spracovaný..hlavný hrdina nie je síce sympatický, ale kvalita filmu ju plne nahradzuje...po dlhej dobre skvelý horor od Mida...konečne niečo vynikajúce... ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě dostalo, konečně nějaký pořádný psycho horor z Asijské produkce, ne další nezáživná duchařina, ale hodně drsná reality shou. Zvrácená hra , kterou je nucen hrát propuštěný a zadlužení úředník Phuchit. 13 úkolů musí splnit a nic o tom nesmí nikomu říct a bude pohádkově bohatý. jenže úkoly jsou opravdu drsné po prvních 4 , kdy musí zabít mouchu a pak jí sníst, rozplakat 3 děti a sebrat, žebrákovi almužnu. To je jak procházka růžovým sadem, ale pak to začíná 5 úkol sníst v restauraci hovno(opravdu zvrácené). Ale posléze sehnat si nový telefon, kdy umlátí nákýho mladíka, až po lezení do studny, kdy musí v čase vytáhnout hnijící mrtvolu. Až po natažení drátu na prádlo, jenže přes silnici a motorkáři zrovna jedou. Až po závěrečný 13 úkol . Je tu jak jinak někdo jeho kamarádky z práce, co se snaží zjistit a posléze ho zastavit .Tohle mělo nápad akci napětí ,atmosféru, prostě všechno co má podobný horor mít. Ps-Není třeba se štourat v tom jak by ho mohli natáčet všude o tom to není. Je tam sice řada nesrovnalostí, ale to není v tomhle případě vůbec podstatné. ()

Reklama

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Jak už tak u mě bývá zvykem, dívám se i na tento film "dialekticky", filozof nechť se volbou slova neurazí. Teze - 13 je poměrně zručně natočený Saw-like thriller, který díky svému nápadu s hrou o 13 úkolech, může 13x diváka překvapit, 13x vystupňovat šílenství, 13x ho nechat zhluboka vydechnout a zase se nadechnout a držet. Má sice pár nejasných, až podezřelých mezer (jak je hra snímána? Jak Tong odhalila hru? Jak o ní vědí registrovaní diváci a nic neví policie?), leč dík spádu a všeobecnému zmaru v patách hlavního hrdiny Fuchita, koho by zajímaly. Antiteze - 13 - Rychločrtaná kritika dnešní společnosti, ve které vidina peněz zbavuje člověka důstojnosti, svědomí i svobody - penězi se kupuje nejen svoboda, ale i láska a štěstí, poměřuje se jimi úspěch - co nás brzdí v jejich získávání i užívaní, toho se zbavujeme - Fuchit začal to zabitou mouchou, a každým dalším úkolem odhodil kus lidství... SPOILER 1 - Čteno v tomto smyslu, má i závěrečné prohlášení organizátora celé hry: "Všichni činí vlastní rozhodnutí," "Bez obav, zákon jsme si koupili," a: "Já ho nezabil, to my všichni (společnost)," své logické místo a není na první pohled machrovským trapným tlacháním. KONEC SPOILERU 1. Ano, hádám, že dle tvůrců je společnost nastavena tak, aby jedinec v ní byl nucen jednat tvrdě, bez skrupulí a nemorálně. SPOILER 2 - Nakonec se stává tím, čím nikdy nechtěl být, čím z celé duše pohrdal, co nenáviděl (flashback "dětství a zlý otec"). Jen ti nahoře mají dost moci, aby si nikdy nemuseli špinit ruce přímo (vypulírovaný organizátor, který dle svých slov "nikoho k ničemu nenutí"). KONEC SPOILERU 2. Synteze - V podobě 13: Hry smrti přišel na plátna a obrazovky sympaticky napínavý thriller, který do sebe pojal i kritiku společnosti. V jejích myšlenkových "hlubinách" utopení nehrozí, ovšem v porovnání třeba se Saw lze zdejší sdělení považovat za o dost inteligentnější a v rámci žánru až (lehounce) zavánějící intelektuálstvím. Slabé ****. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to vydarený hororový thriller z thajskej produkcie. Má veľmi dobrý príbeh o mladíkovi, ktorému sa vôbec nič nedarí, je v dlhoch a navyše práve prišiel o prácu. A keď je na samom dne, dostane telefonickú ponuku od tajnej organizácie, aby plnil rôzne úlohy, ktoré mu prinesú veľké bohatstvo a tak s tým aj súhlasí. Lenže úlohy sú čím ďalej extrémnejšie a dostanú ho do problémov aj s políciou, no jeho verná priateľka vie, že niečo nie je v poriadku a tak sa rozhodne čím skôr zistiť celú pravdu, aby svojho priateľa zachránila. So spracovaním som nadmieru spokojný, úvodná štvrťhodinka výborne oboznámi s nepríjemnou situáciou hlavného hrdinu, pôsobí to až tak depresívne a potom sa už začne samotná hra a tak sa je stále na čo pozerať. Síce sa tu nájde pár slabších scén, hlavne týkajúce sa pátrania po organizácii a aj celý záver je taký zvláštny, nie zlý, ale určite sa z toho dalo získať aj viac. Ale to už ani moc nemôže sklamať, lebo rôznych zaujímavých a vydarených scén je film plný. Čo sa týka samotných úloh, tak som dosť spokojný. Niektoré síce sú mimo záber a iba sa o nich niečo povie, ale to sú práve tie najnezaujímavejšie, takže to vôbec neprekáža, tie ostatné sú rozmanité, často originálne a niekedy aj dosť nepríjemné a drsné. Rozplakanie detí alebo scéna so stoličkou sú ešte zábavné, ale celá situácia so studňou, scéna v reštaurácii alebo vešanie prádla sú nezabudnuteľné. S hereckým obsadením nemám problém, hlavný hrdina to po všetkých stránkach zvládol dobre, podobne je na tom aj jeho priateľka a pár menších postáv, som spokojný. A nič nemôžem vytknúť ani réžii a technickej stránke, všetko funguje nadmieru dobre. 13: hra smrti patrí medzi to najlepšie v rámci podobných filmov, dá sa tomu viacero vecí vytknúť, ale je to nadmieru zaujímavé a nápadité a bavím sa aj po niekoľkých pozretiach. 79% ()

Hannibal92 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že na mě třináctka hra smrti zapůsobila. Rozhodně se mi líbí nápad s psycho reality show s občas až přehnaně nechutnýma a morbidníma úkolama, které dorůstají až do neuvěřitelných hladin. Nápad všude přítomných kamer, které je naprosto nereálné, hlavního záporáka který je nečekaný a závěrečného vítěze který je řekl bych až šokující, dává dohromady více než povedený thriller. Mě tento film rozhodně zaujal ()

Galerie (5)

Zajímavosti (3)

  • Exkrement, který má Phuchit za úkol sníst, byl vytvořen ze směsi buráků, syrupu a durianu. (Raztubyl)
  • Výroba filmu zabrala sedm měsíců. (Holina)

Reklama

Reklama