Reklama

Reklama

13: hra smrti

  • Thajsko 13 game sayawng (více)
všechny plakáty
Trailer

Nová tajná soutěž bohatých nabízí možnost vyhrát obrovskou sumu peněz. Nabídka hry však přichází pouze těm, kteří mají problémy v práci, s penězi, rodinou a láskou. Pokud se jim podaří splnit 13 úkolů, dostane se jim bohatství, které přesahuje jejich nejdivočejší sny. Ale má to háček, úkoly prověří veškeré jejich schopnosti - od lásky přes náboženství až po morální hodnoty. Jako v každé hře, i zde jsou však pevně daná pravidla a kdo je nedodrží, ZEMŘE! Jak daleko jste ochotni zajít v honbě za penězi VY? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (223)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Dobrý film se zajímavým dějem. Takové netradiční úkolové filmy jsou fajn a vždy mě dokáží zabavit. Závěrečné dění bylo možná až moc překombinované a finální úkoly až moc přitažené za vlasy. Ale jinak to bylo v pohodě, napětí místy fajn, některé momenty dokázaly hodně pobavit a současně i znechutit (mňam) a závěrečná pointa se mi také líbila. 75% ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Bláznivá thajská hororová komedie o tom, že když vám někdo nabídne deset míčů, neměli byste mu hned skočit na špek. Zvlášť když vás sleduje, když zabíjíte obtížný hmyz, a slyší každý váš prd... Dávám jen tři hvězdy, protože si to přes komediální žánr chtělo hrát na závažnější film s hlubokou myšlenkou. A to mě moc nebaví. Jako mrazivá komedie to ale funguje skvěle. Jen, prosím, nečekejte hororovou hru ve stylu Saw. O tom to totiž fakt není a mohli byste být pak stejně rozčarovaní jako já. ()

Reklama

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Jak už tak u mě bývá zvykem, dívám se i na tento film "dialekticky", filozof nechť se volbou slova neurazí. Teze - 13 je poměrně zručně natočený Saw-like thriller, který díky svému nápadu s hrou o 13 úkolech, může 13x diváka překvapit, 13x vystupňovat šílenství, 13x ho nechat zhluboka vydechnout a zase se nadechnout a držet. Má sice pár nejasných, až podezřelých mezer (jak je hra snímána? Jak Tong odhalila hru? Jak o ní vědí registrovaní diváci a nic neví policie?), leč dík spádu a všeobecnému zmaru v patách hlavního hrdiny Fuchita, koho by zajímaly. Antiteze - 13 - Rychločrtaná kritika dnešní společnosti, ve které vidina peněz zbavuje člověka důstojnosti, svědomí i svobody - penězi se kupuje nejen svoboda, ale i láska a štěstí, poměřuje se jimi úspěch - co nás brzdí v jejich získávání i užívaní, toho se zbavujeme - Fuchit začal to zabitou mouchou, a každým dalším úkolem odhodil kus lidství... SPOILER 1 - Čteno v tomto smyslu, má i závěrečné prohlášení organizátora celé hry: "Všichni činí vlastní rozhodnutí," "Bez obav, zákon jsme si koupili," a: "Já ho nezabil, to my všichni (společnost)," své logické místo a není na první pohled machrovským trapným tlacháním. KONEC SPOILERU 1. Ano, hádám, že dle tvůrců je společnost nastavena tak, aby jedinec v ní byl nucen jednat tvrdě, bez skrupulí a nemorálně. SPOILER 2 - Nakonec se stává tím, čím nikdy nechtěl být, čím z celé duše pohrdal, co nenáviděl (flashback "dětství a zlý otec"). Jen ti nahoře mají dost moci, aby si nikdy nemuseli špinit ruce přímo (vypulírovaný organizátor, který dle svých slov "nikoho k ničemu nenutí"). KONEC SPOILERU 2. Synteze - V podobě 13: Hry smrti přišel na plátna a obrazovky sympaticky napínavý thriller, který do sebe pojal i kritiku společnosti. V jejích myšlenkových "hlubinách" utopení nehrozí, ovšem v porovnání třeba se Saw lze zdejší sdělení považovat za o dost inteligentnější a v rámci žánru až (lehounce) zavánějící intelektuálstvím. Slabé ****. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Veľmi slušný a originálny thriller. Zo začiatku sa odvíja pomalšie, ale neskôr nastupuje zbesilé tempo a koniec diváka úplne dostane. Pri sledovaní som mal síce k pár scénkam výhrady (jedenie hov*a bolo až trocha moc nechutné, niektoré scény príliš prehnané - napr. muž na zastávke atd.), no aj tak som sa po celú dobu slušne bavil. Do posledných cca. 15 minút som bol odhodlaný dať 4*, potom však prišiel koniec a ten bol vynikajúci - napínavý, atmosférický, vynikajúco zapadal do nastoleného príbehu. Vďaka tomu som sa predsa len priklonil k 5* ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě dostalo, konečně nějaký pořádný psycho horor z Asijské produkce, ne další nezáživná duchařina, ale hodně drsná reality shou. Zvrácená hra , kterou je nucen hrát propuštěný a zadlužení úředník Phuchit. 13 úkolů musí splnit a nic o tom nesmí nikomu říct a bude pohádkově bohatý. jenže úkoly jsou opravdu drsné po prvních 4 , kdy musí zabít mouchu a pak jí sníst, rozplakat 3 děti a sebrat, žebrákovi almužnu. To je jak procházka růžovým sadem, ale pak to začíná 5 úkol sníst v restauraci hovno(opravdu zvrácené). Ale posléze sehnat si nový telefon, kdy umlátí nákýho mladíka, až po lezení do studny, kdy musí v čase vytáhnout hnijící mrtvolu. Až po natažení drátu na prádlo, jenže přes silnici a motorkáři zrovna jedou. Až po závěrečný 13 úkol . Je tu jak jinak někdo jeho kamarádky z práce, co se snaží zjistit a posléze ho zastavit .Tohle mělo nápad akci napětí ,atmosféru, prostě všechno co má podobný horor mít. Ps-Není třeba se štourat v tom jak by ho mohli natáčet všude o tom to není. Je tam sice řada nesrovnalostí, ale to není v tomhle případě vůbec podstatné. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (3)

  • Výroba filmu zabrala sedm měsíců. (Holina)
  • Exkrement, který má Phuchit za úkol sníst, byl vytvořen ze směsi buráků, syrupu a durianu. (Raztubyl)

Reklama

Reklama