Reklama

Reklama

13: hra smrti

  • Thajsko 13 game sayawng (více)
všechny plakáty
Trailer

Nová tajná soutěž bohatých nabízí možnost vyhrát obrovskou sumu peněz. Nabídka hry však přichází pouze těm, kteří mají problémy v práci, s penězi, rodinou a láskou. Pokud se jim podaří splnit 13 úkolů, dostane se jim bohatství, které přesahuje jejich nejdivočejší sny. Ale má to háček, úkoly prověří veškeré jejich schopnosti - od lásky přes náboženství až po morální hodnoty. Jako v každé hře, i zde jsou však pevně daná pravidla a kdo je nedodrží, ZEMŘE! Jak daleko jste ochotni zajít v honbě za penězi VY? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (224)

tron 

všechny recenze uživatele

„To neurobím. Ešte stále som človek.“ – „Si si istý?“ Neuspokojivé. Otázka, čo by ste urobili za peniaze, je síce lákavá a neomrzí, ale druhý raz by som si túto thajskú pochúťku dal snáď len preto, aby som vychytal prípadné logické nedostatky (čo s tým mala babička?). Určite nie preto, že ma bavila na prvý raz. Jednotlivé úlohy sa stupňujú a niektoré sú sila (obed), ale po prvej hodine začne snímka otravovať a mladý herec, podobajúci sa na Christiana Balea, to nemôže zachrániť už preto, že sa podobá na Christiana Balea a to je samozrejme zle. Scenár ku koncu detinsky vynáša trápne ortiele nad nekonečne zvrhlým ľudstvom (vety typu "Ja som ho nezabil, to my všetci." by som čakal skôr od 12-ročného decka, ktoré chce napísať pekelne hlboký scenár). Na konci na diváka čaká čosi ako šokujúce rozuzlenie, ktoré však u mňa vyvolalo zívnutie a nasprostasté civenie na záverečné titulky. Ďakujem pekne. Viac v mojej recenzii na Recenzie.org: http://recenzie.org/triler/380-13-hra-smrti-6o- ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Vítejte v naší hře, kde si můžete přijít k hezkým penězům. Stačí splnit 13 úkolů. Toto slyší hlavní hrdina v telefonů poté, co mu zavolá neznámé číslo. Od této doby film jede na plné obrátky a úkoly jsou čím dál náročnější a zkoušejí trpělivost hlavního hrdiny. Ve filmu nechybí plno černého humoru, který mi zde sedl náramně a nejednou jsem se uchechtl. Dva úkoly ve mě vyvolali docela odporné pocity a za to dávám hvězdičku navíc. Finále docela epické a nečekané. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jako první jsem viděl americký remake, který je ovšem oproti originálu docela light. Sice se jdedná vesměs o podbné úkoly, ale některé Američané vynechali a i příběh si trošku upravili k obrazu svému. Thajská verze je přímočařejší, syrovější a z mého pohledu i lépe zahraná. V některých momentech, třeba v restauraci, jsem se musel znechuceně odvracet, což mi u remaku chybělo. Tím nechci říct, že si libuji v žaludečních nevolnostech. Na maximální hodnocení to není, ale pořád se jedná o výživně pojatý thriller. 80% ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Hra na Saw? I tak by se dal zkráceně přiblížit obsah filmu 13 Beloved. Thajské prostředí je exotické, stejně jako místní mluva. To však nebrání nikomu natočit velmi zajímavý a svým způsobem stále originální snímek, který sleduje příběh muže v dluzích, který dostane šanci se jich zbavit. Co stačí udělat? Zabít tu otravnou mouchu... pro tentokrát. Co dále? Kolotoč úkolů a odměň zvyšuje obrátky skrze mrtvá těla, hromadu krve a neustálé pobíhání po městě, aby ve vynikajícím a promyšleném finále dalo nejen divákovi, ale i postavě, co si zaslouží. Přestože hlavní postava s naprosto nevyslovitelným jménem herce vypadá jak looser z Klubu rváčů, velmi překvapí... Když tohle dokáží natočit thajci, proč se v česku konečně nenatočí něco jiného než lidské drama o problémech v rodině? ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Jak už tak u mě bývá zvykem, dívám se i na tento film "dialekticky", filozof nechť se volbou slova neurazí. Teze - 13 je poměrně zručně natočený Saw-like thriller, který díky svému nápadu s hrou o 13 úkolech, může 13x diváka překvapit, 13x vystupňovat šílenství, 13x ho nechat zhluboka vydechnout a zase se nadechnout a držet. Má sice pár nejasných, až podezřelých mezer (jak je hra snímána? Jak Tong odhalila hru? Jak o ní vědí registrovaní diváci a nic neví policie?), leč dík spádu a všeobecnému zmaru v patách hlavního hrdiny Fuchita, koho by zajímaly. Antiteze - 13 - Rychločrtaná kritika dnešní společnosti, ve které vidina peněz zbavuje člověka důstojnosti, svědomí i svobody - penězi se kupuje nejen svoboda, ale i láska a štěstí, poměřuje se jimi úspěch - co nás brzdí v jejich získávání i užívaní, toho se zbavujeme - Fuchit začal to zabitou mouchou, a každým dalším úkolem odhodil kus lidství... SPOILER 1 - Čteno v tomto smyslu, má i závěrečné prohlášení organizátora celé hry: "Všichni činí vlastní rozhodnutí," "Bez obav, zákon jsme si koupili," a: "Já ho nezabil, to my všichni (společnost)," své logické místo a není na první pohled machrovským trapným tlacháním. KONEC SPOILERU 1. Ano, hádám, že dle tvůrců je společnost nastavena tak, aby jedinec v ní byl nucen jednat tvrdě, bez skrupulí a nemorálně. SPOILER 2 - Nakonec se stává tím, čím nikdy nechtěl být, čím z celé duše pohrdal, co nenáviděl (flashback "dětství a zlý otec"). Jen ti nahoře mají dost moci, aby si nikdy nemuseli špinit ruce přímo (vypulírovaný organizátor, který dle svých slov "nikoho k ničemu nenutí"). KONEC SPOILERU 2. Synteze - V podobě 13: Hry smrti přišel na plátna a obrazovky sympaticky napínavý thriller, který do sebe pojal i kritiku společnosti. V jejích myšlenkových "hlubinách" utopení nehrozí, ovšem v porovnání třeba se Saw lze zdejší sdělení považovat za o dost inteligentnější a v rámci žánru až (lehounce) zavánějící intelektuálstvím. Slabé ****. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (3)

  • Exkrement, který má Phuchit za úkol sníst, byl vytvořen ze směsi buráků, syrupu a durianu. (Raztubyl)
  • Výroba filmu zabrala sedm měsíců. (Holina)

Reklama

Reklama