Reklama

Reklama

13: hra smrti

  • Thajsko 13 game sayawng (více)
všechny plakáty
Trailer

Nová tajná soutěž bohatých nabízí možnost vyhrát obrovskou sumu peněz. Nabídka hry však přichází pouze těm, kteří mají problémy v práci, s penězi, rodinou a láskou. Pokud se jim podaří splnit 13 úkolů, dostane se jim bohatství, které přesahuje jejich nejdivočejší sny. Ale má to háček, úkoly prověří veškeré jejich schopnosti - od lásky přes náboženství až po morální hodnoty. Jako v každé hře, i zde jsou však pevně daná pravidla a kdo je nedodrží, ZEMŘE! Jak daleko jste ochotni zajít v honbě za penězi VY? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (224)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to vydarený hororový thriller z thajskej produkcie. Má veľmi dobrý príbeh o mladíkovi, ktorému sa vôbec nič nedarí, je v dlhoch a navyše práve prišiel o prácu. A keď je na samom dne, dostane telefonickú ponuku od tajnej organizácie, aby plnil rôzne úlohy, ktoré mu prinesú veľké bohatstvo a tak s tým aj súhlasí. Lenže úlohy sú čím ďalej extrémnejšie a dostanú ho do problémov aj s políciou, no jeho verná priateľka vie, že niečo nie je v poriadku a tak sa rozhodne čím skôr zistiť celú pravdu, aby svojho priateľa zachránila. So spracovaním som nadmieru spokojný, úvodná štvrťhodinka výborne oboznámi s nepríjemnou situáciou hlavného hrdinu, pôsobí to až tak depresívne a potom sa už začne samotná hra a tak sa je stále na čo pozerať. Síce sa tu nájde pár slabších scén, hlavne týkajúce sa pátrania po organizácii a aj celý záver je taký zvláštny, nie zlý, ale určite sa z toho dalo získať aj viac. Ale to už ani moc nemôže sklamať, lebo rôznych zaujímavých a vydarených scén je film plný. Čo sa týka samotných úloh, tak som dosť spokojný. Niektoré síce sú mimo záber a iba sa o nich niečo povie, ale to sú práve tie najnezaujímavejšie, takže to vôbec neprekáža, tie ostatné sú rozmanité, často originálne a niekedy aj dosť nepríjemné a drsné. Rozplakanie detí alebo scéna so stoličkou sú ešte zábavné, ale celá situácia so studňou, scéna v reštaurácii alebo vešanie prádla sú nezabudnuteľné. S hereckým obsadením nemám problém, hlavný hrdina to po všetkých stránkach zvládol dobre, podobne je na tom aj jeho priateľka a pár menších postáv, som spokojný. A nič nemôžem vytknúť ani réžii a technickej stránke, všetko funguje nadmieru dobre. 13: hra smrti patrí medzi to najlepšie v rámci podobných filmov, dá sa tomu viacero vecí vytknúť, ale je to nadmieru zaujímavé a nápadité a bavím sa aj po niekoľkých pozretiach. 79% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

V thajském – originálním – provedení mě film bavil ještě víc, protože mi přišlo, že má ještě větší hloubku. A také ukazuje, jak dovednou být Thajci originálními filmaři a už od scénáře předvádět, že mají na to, aby konkurovali světové produkci. Alespoň sem tam. K tomu mě ještě potěšilo, že tenhle film je plný černého humoru, který nefunguje jako iritující prvek, ale naopak jako prvek oživující, který vás přiměje vyloudit i ten úsměv. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jako první jsem viděl americký remake, který je ovšem oproti originálu docela light. Sice se jdedná vesměs o podbné úkoly, ale některé Američané vynechali a i příběh si trošku upravili k obrazu svému. Thajská verze je přímočařejší, syrovější a z mého pohledu i lépe zahraná. V některých momentech, třeba v restauraci, jsem se musel znechuceně odvracet, což mi u remaku chybělo. Tím nechci říct, že si libuji v žaludečních nevolnostech. Na maximální hodnocení to není, ale pořád se jedná o výživně pojatý thriller. 80% ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě dostalo, konečně nějaký pořádný psycho horor z Asijské produkce, ne další nezáživná duchařina, ale hodně drsná reality shou. Zvrácená hra , kterou je nucen hrát propuštěný a zadlužení úředník Phuchit. 13 úkolů musí splnit a nic o tom nesmí nikomu říct a bude pohádkově bohatý. jenže úkoly jsou opravdu drsné po prvních 4 , kdy musí zabít mouchu a pak jí sníst, rozplakat 3 děti a sebrat, žebrákovi almužnu. To je jak procházka růžovým sadem, ale pak to začíná 5 úkol sníst v restauraci hovno(opravdu zvrácené). Ale posléze sehnat si nový telefon, kdy umlátí nákýho mladíka, až po lezení do studny, kdy musí v čase vytáhnout hnijící mrtvolu. Až po natažení drátu na prádlo, jenže přes silnici a motorkáři zrovna jedou. Až po závěrečný 13 úkol . Je tu jak jinak někdo jeho kamarádky z práce, co se snaží zjistit a posléze ho zastavit .Tohle mělo nápad akci napětí ,atmosféru, prostě všechno co má podobný horor mít. Ps-Není třeba se štourat v tom jak by ho mohli natáčet všude o tom to není. Je tam sice řada nesrovnalostí, ale to není v tomhle případě vůbec podstatné. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Ten oběd bych si odpustil a kolik trampot způsobí pověšení šńůry to by člověka taky nenapadlo. To chce pak vzít katanu a z pejska vaší milé udělat psushi, sníst mouchu a vůbec hrát tuhle bezva hru do té doby než Vám v palici křápne úplně. Krásná ukázka jak po malých krocích a díky velké vidině peněz je člověk, který začal den jako obyčejný průměrný nevýrazný občan, večer člověkem který Vás s klidem sejme během pěti vteřin zaváhání. Když jsem na ten film narazil tehdy v trafice nečekal jsem skoro nic...a ono ejhle milé překvápko. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (3)

  • Exkrement, který má Phuchit za úkol sníst, byl vytvořen ze směsi buráků, syrupu a durianu. (Raztubyl)
  • Výroba filmu zabrala sedm měsíců. (Holina)

Reklama

Reklama