Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V opuštěném domě naleznou detektivové stovky videokazet, zachycujících mučení a vraždy obětí neznámého, výjimečně sadistického únosce a masového vraha… (POMO)

Videa (1)

Trailer

Recenze (235)

Nin 

všechny recenze uživatele

Poměrně sympatický snímek, ale mám dvě velké výtky: 1) Na to, jak se divákovi odzačátku doslova tvrdí, co uvidí za nechutnosti a zvířectva, se nakonec na páskách objeví násilností a dokonce i psychického teroru žalostně málo. To fyzické násilí je dokonce snad v polovině záběrů mimo kameru - což může být fajn, ale ne v tomhle druhu hororu. 2) Několik herců (asi každý čtvrtý) v dokumentární části jsou silně nepřesvědčiví. Největší WTF byl asi přehrávající úchylný patolog, kolega detektiv se taky trochu zapomněl v jiný kriminálce a poslední rozhovor (nebudu spoilerovat, ale má to být jakoby vrchol filmu) je taky zcela nedůvěryhodný. ... Ale jinak relativně zajímavý film, slabší povahy může dost rozhodit a ten koncept filmu (moderně natočený dokument x amatérské video) je taky pěkně vymyšlený... i když bohužel nefunguje tak dobře, jak by měl, a ke konci i příběhově trochu hapruje. (6/10) ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Dokumentárny film ( tváriaci sa ako hraný film ) rekonštruuje prípad beštiálneho vraha, ktorý svoje obete týral a zabíjal. Vystupuje tu mnoho policajtov zainteresovaných na vyšetrovaní, psychológov a znalcov a snažia sa poodkrývať charakter postavy vraha a celého prípadu. Niektoré scény sú sadistické, iné svojím natočením konkurujú horroru. ()

Reklama

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Žral jsem to jak malé dítě lízátko. Sežral jsem to celé i s navijákem. Nevěděl jsem do čeho jdu, ale celou dobu jsem si myslel, že dokument je podle skutečné události. Po přečtení pár komentářů, se mi ulevilo, protože bych dneska nejspíše nešel spát. Znepokojující dokumentární horor o sériovém vrahovi. Po celou dobu výborný děj, obrovské napětí a i kamera. Kamera je amatérská a rozklepaná, ale za to se divák daleko více a rychleji vžije. Uf nemám slov a dobrý pocit.. 8/10 = 89% ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Kdyby tohle nenatočil Dowdle (který má na svědomí koukatelnou Karanténu, skvělého Ďábla a jeden z mých nejoblíbenější filmů As Above, So Below) tak tohle vynechám a ani se na to nepodívám. Ale jelikož tomuhle režisérovi tak nějak věřím, tak jsem to zkusil. Původně jsem si představoval, že to bude film složený z podivných videií, co vůbec nedávají smysl, ale jsou znepokojivá. Ne, dostal jsem fake dokument o jednom hodně, hodně narušeném člověku, co se skládá z rozhovorů s lidmi, co se na tomhle případu podíleli a k tomu dostaneme pár záběrů z psychopatovy naprosto rozmazané kamery (což je dobře, jelikož to vypadá realisticky). Jako dokument to ale je nudné a pásky jsou jak co. Třeba scéna se skautkami prodávajícími sušenky, u toho jsem skoro nedýchal... Pásky samy o sobě tak brutální nejsou, jak se může zdát z obsahu, brutálnější je samotné vyprávění. Konec je drsný (rozhovor), ale zároveň mě naštval. Problém je, že je to jenom fake dokument, který dokáže působit drsně a brutálně (jak se to vezme), ale nějaké napětí tu není, atmosféra taky ne a pásky prostě nevyvolají ten divný pocit. EDIT: Nakonec tři hvězdy dám, protože nikde jinde jsem neviděl reálněji a lépe natočená videa, které mají vyvolávat nepříjemný pocit, než tady. ()

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Intenzívne! Hoci som od začiatku vedel, že ide o "pseudodokument", v istých momentoch mi nepomáhala tá záchranná brzda (za ktorú môžeme kedykoľvek zatiahnuť pri hraných filmoch) ukrytá vo vete: Veď je to LEN film! Samozrejme, aj Poughkeepsie Tapes je LEN film, ale... Pocit (fingovanej) autenticity je priam hmatateľný a po druhé, mám vážne obavy, že magorov, podobných hrdinovi tejto snímky, sa po svete naozaj môže poflakovať aj v tejto chvíli viac, ako by sme boli ochotní pripustiť. Súčasný horrorový trend, zdá sa, začínajú výrazne určovať "bitúnkové" záležitosti typu A l´intérieur či Martyrs, ale pre mňa sú Pásky z Poughkeepsie mnohonásobne znepokojivejšie a to určite nielen vďaka zvolenej forme fiktívneho dokumentu. Na rozdiel od mojich komentujúcich kolegov mi pomer medzi obsahom "pások" a výpoveďami účinkujúcich nevadil. Naopak, chválim režiséra, že nepodľahol pokušeniu narvať tam viac toho prvého. Potom by to už totiž nebol pseudodokument, ale pseudofilm. A na rozdiel od kolegu Lateefa ma správa, že Dowdle dostal šancu točiť remake [Rec]u rozhodne nepotešil. Rovno ma nasral. Dostať po vynikajúcom debute šancu robiť (zbytočný) remake môže byť aj cestou do pekla. Koľko talentov skončilo v kotli dobre plateného remesla? ()

Galerie (4)

Zajímavosti (4)

  • V jednom televizním zpravodajství zazní, že na západní straně Hudsonu v Poughkeepsie došlo k dalšímu zabíjení. Poughkeepsie je pouze na východní straně Hudsonu. (Rollo_Tomasi)
  • Herečka Stacy Chbosky má obě ruce zdravé a kompletní. Efektu pahýlu ruky bylo dosaženo za pomoci triku se zeleným plátnem a rukavicí. (Rollo_Tomasi)

Reklama

Reklama