Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V opuštěném domě naleznou detektivové stovky videokazet, zachycujících mučení a vraždy obětí neznámého, výjimečně sadistického únosce a masového vraha… (POMO)

Videa (1)

Trailer

Recenze (233)

genetique 

všechny recenze uživatele

Hraný dokument s prvkami horroru - nevšedná kombinácia, ktorá mohla dopadnúť oveľa horšie, no keď sa na to pozriem spätne, tak sa z toho dalo vycucať oveľa viac. Malo to šťavu a nápad, krorého koncept sa mi zo začiatku dosť pozdával, ale chýbal tomu lepší príbeh, niečo údernejšie, čím by ma tvorcovia presvedčili o lepšej tvorivej predstavivosti, pretože od polovice filmu akoby len nechali plynúť to, čo na začiatku rozbehli a na nič viac sa už nezmohli. Pomerne komické mi prišla aj práca s (autentickou) kamerou, kde všetko podstatné sa udialo mimo záber a tak sme boli ukrátení o to hlavné - horrorové. Atmosféra to ale celkom zachraňovala, takže všeho-všudy taký poctivý priemer. 55%. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Tento rádoby dokument, který se bere až příliš vážně, mě opravdu nechytil. Vlastně jediné, co mě na něm docela bavilo, je ten fakt, že se tvůrci snažili o co největší autenticitu. Jinak hlavní vrah není nikterak výrazný ani originální a tak je to vlastně s celým filmem. FF mám rád, ale očividně musím hledat jinde. Slabé 2* ()

Reklama

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Intenzívne! Hoci som od začiatku vedel, že ide o "pseudodokument", v istých momentoch mi nepomáhala tá záchranná brzda (za ktorú môžeme kedykoľvek zatiahnuť pri hraných filmoch) ukrytá vo vete: Veď je to LEN film! Samozrejme, aj Poughkeepsie Tapes je LEN film, ale... Pocit (fingovanej) autenticity je priam hmatateľný a po druhé, mám vážne obavy, že magorov, podobných hrdinovi tejto snímky, sa po svete naozaj môže poflakovať aj v tejto chvíli viac, ako by sme boli ochotní pripustiť. Súčasný horrorový trend, zdá sa, začínajú výrazne určovať "bitúnkové" záležitosti typu A l´intérieur či Martyrs, ale pre mňa sú Pásky z Poughkeepsie mnohonásobne znepokojivejšie a to určite nielen vďaka zvolenej forme fiktívneho dokumentu. Na rozdiel od mojich komentujúcich kolegov mi pomer medzi obsahom "pások" a výpoveďami účinkujúcich nevadil. Naopak, chválim režiséra, že nepodľahol pokušeniu narvať tam viac toho prvého. Potom by to už totiž nebol pseudodokument, ale pseudofilm. A na rozdiel od kolegu Lateefa ma správa, že Dowdle dostal šancu točiť remake [Rec]u rozhodne nepotešil. Rovno ma nasral. Dostať po vynikajúcom debute šancu robiť (zbytočný) remake môže byť aj cestou do pekla. Koľko talentov skončilo v kotli dobre plateného remesla? ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Přestože se mě to zpočátku kdovíjak nepozdávalo, musím přiznat že atmosféru beznaděje film dokázal prodat naprosto přesvědčivě, podobně jako kdysi Blair Witch Project. Skutečně bych neměl problém postavy označit za skutečné. Ze scény kdy si žena nasedne do policejního auta a kamera sleduje její přicházející postupnou beznaděj, která se mění v hrůzu, když zjistím ke komu že si to přisedla, mě bude mrazit pěkně dlouho. 70% ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

I přes to, že některé výpovědi/odborné analýzy mohou působit trochu strojeně (párkrát jsem si i říkal, že se mi snad snaží prodat pánve), jedná se o veskrze otřesný zážitek, který podruhé už chtít okusit nebudete. Ta hranice mezi tím, co je fake & real je v případě Pásek z Poughkeepsie velmi tenká. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (4)

  • Herečka Stacy Chbosky má obě ruce zdravé a kompletní. Efektu pahýlu ruky bylo dosaženo za pomoci triku se zeleným plátnem a rukavicí. (Rollo_Tomasi)
  • Po závěrečných titulcích následuje ještě jedna krátká scéna. (Rollo_Tomasi)

Reklama

Reklama