Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V opuštěném domě naleznou detektivové stovky videokazet, zachycujících mučení a vraždy obětí neznámého, výjimečně sadistického únosce a masového vraha… (POMO)

Videa (1)

Trailer

Recenze (233)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jistě velmi ocení milovníci psychopatických sériových vrahů, neboť dokázal stvořit a ustavit jednoho z těch „nejlepších“ (ať už to znamená cokoliv). Velmi oceňuji skvělý nápad a stejně skvělé provedení, respektive odvyprávění. Jelikož nejsem milcem handy cam filmů, ze začátku mě ta roztřesená kamera a měnící se barvy obrazu dost sraly, jenže pak mě pohltil příběh a já to přestal vnímat. Zamlouvalo se mi, že mi z filmu běhal mráz po zádech, aniž by byl nějak zvlášť extra vizuálně brutální. Pár skvělých nápadů (např. kdy vrah využije k zavraždění další své oběti americký justiční systém), jedna naprosto vynikající scéna. Nelze se nevyhnout srovnání s o rok starším japonským Noroi, neboť jsou si, hlavně co se týče zpracování dost podobné. S jedním výrazným rozdílem. U Noroi jsem se bál, A to vraha z Poghkeepsie stálo jednu hvězdičku. Zdá se, že rok 2006 dobrému horroru docela přál. ()

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Intenzívne! Hoci som od začiatku vedel, že ide o "pseudodokument", v istých momentoch mi nepomáhala tá záchranná brzda (za ktorú môžeme kedykoľvek zatiahnuť pri hraných filmoch) ukrytá vo vete: Veď je to LEN film! Samozrejme, aj Poughkeepsie Tapes je LEN film, ale... Pocit (fingovanej) autenticity je priam hmatateľný a po druhé, mám vážne obavy, že magorov, podobných hrdinovi tejto snímky, sa po svete naozaj môže poflakovať aj v tejto chvíli viac, ako by sme boli ochotní pripustiť. Súčasný horrorový trend, zdá sa, začínajú výrazne určovať "bitúnkové" záležitosti typu A l´intérieur či Martyrs, ale pre mňa sú Pásky z Poughkeepsie mnohonásobne znepokojivejšie a to určite nielen vďaka zvolenej forme fiktívneho dokumentu. Na rozdiel od mojich komentujúcich kolegov mi pomer medzi obsahom "pások" a výpoveďami účinkujúcich nevadil. Naopak, chválim režiséra, že nepodľahol pokušeniu narvať tam viac toho prvého. Potom by to už totiž nebol pseudodokument, ale pseudofilm. A na rozdiel od kolegu Lateefa ma správa, že Dowdle dostal šancu točiť remake [Rec]u rozhodne nepotešil. Rovno ma nasral. Dostať po vynikajúcom debute šancu robiť (zbytočný) remake môže byť aj cestou do pekla. Koľko talentov skončilo v kotli dobre plateného remesla? ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

No teda...Docela složitý kousek...........Myslím,že jediný (ale fatální)nedostatek tohodle filmu je v tom,že i když se mohl vydat buď cestou"Myšlenek zločince"v trochu jiném formátu,nebo cestou rape´n´gore snuffu alá Reznorův Broken-vydal se střední cestou,která je sice dobře zvládnutá ale v základu divák nechápe její smysl=Proč?Hraje si to na dokument pro TV a kina ale zároveň to obsahuje scény,které by se v dokumentu nikdy neoběvily-Není jasné ,pro jakého diváka je dokument točen a co chce sdělit(?)....Prostě-tenhle formát není uvěřitelný a dodatečně bourá všechno to snažení o reálnost nahrávek=Divák ví,že je to jen hra na realitu.......Kdyby tvůrci odhodili nedotaženou dokumentární formu a přidali normální dramatickou linku-mohl z toho vylézt opravdu dobrý film o sériovém vrahovi.....Nadruhou stranu,kdyby se tvůrci nebáli dojít v dokumentárnosti až na samou dřeň a pojali to celé např jako studijní materiál pro specializované vyšetřovatele FBI-Mohli by vlastně naprosto bez cenzůry ukázat všechno to co zde jen slibují a naznačují mimo záběr(a co já jako správný fanda filmových úchyláren chci vidět)-A do toho prostřihy s komentáři odporníku z FBI-kteří by rozebírali jednotlivé aktuální motivy pachatelova jednání-by tomu celému dodávaly punc opravdového dokumentu,který není určen pro běžného občana a k nám se dostal jen jakousi náhodou.....................Ty vrahovy nahrávky jsou zde totiž po většinu času opravdu reálně vypadající a jsou skoro srovnatelné s už zmíněným Reznorovským Broken ..a mě to může urvat srdce,když vidím všechen ten krvavý potenciál ustupovat zájmům jakéhosi nesmyslnéhoTV/kino dokumentu :) ()

Hamaradža 

všechny recenze uživatele

Béčkovo spracovaný a miestami trošku toporne zahratý horôrik, ktorý však aj napriek (Alebo vďaka?) scenáristickým fackám a logickým chybám kryštalizuje do jedného z najintenzívnejších hororových zážitkov za poslednú dobu. Miestami trochu blbá, väčšinou však krásne efektná a príjemne mrazivá jazda, ktorá sa niekde hlboko vo mne určite až prekvapivo silne zažrala a dúfam že tam ešte nejakú dobu ostane - temný pocit po naskočení tituliek a depresívne interview s řezníkovou slečnou ma nakoniec presvedčili hodiť aj 4tú hviezdu. Pre neskúsenejších divákov a "tínejdžerov" dôverujúcich titulku "Podľa skutočných udalostí" určite ťažko vydýchatelný psychický teror, pre milovníkov found footage povinnosť. Obraz nevinne vypadajúceho dievčaťa s pahýlom miesto končatiny ma bude prenasledovať vo snoch. "I don´t know what you want me to say."... ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

I když již byly natočeny a stále vznikají další hororové snímky z populární kategorie "Found Footage," vždycky mě tento druh filmařských mystifikací ruční kamerou "Based on true story" zaujme. Pokaždé stojí v podstatě na stejném principu, snad ani nemůže přinést nic nového a výrazného, ale obsah i celkové zpracování mě, i v tomto případě absolutně nezklamalo. "Ruční" portrét sériového vraha, jak má být. Líbily se mi fiktivní rozhovory s odborníky, kde rozebírali celý případ a osobnost vraha. Přišlo mi, že film se jim hodně věnoval a nezaměřoval se tolik na brutální aktivity neznámého "Killera." Očekávala jsem více šokujících záběrů a podobných zvráceností, ale i tak jsem si nakonec řekla, že je vlastně lepší, když je poměr mezi rozhovory a vrahovými páskami vyvážen. Takže vy, co budete chtít ukojit své choutky v očekávání celé hodiny a půl brutality a vražedného běsnění, nejspíš plně uspokojeni nebudete:) Já jsem nakonec byla. Také mě potěšila scéna s Tedem Bundym, kterak vyšetřovatelům pomáhá při pátrání, což odkazuje na jeho skutečnou pomoc FBI při pátrání po tzv. "Green River Killer." ()

Galerie (4)

Zajímavosti (4)

  • Po závěrečných titulcích následuje ještě jedna krátká scéna. (Rollo_Tomasi)
  • Herečka Stacy Chbosky má obě ruce zdravé a kompletní. Efektu pahýlu ruky bylo dosaženo za pomoci triku se zeleným plátnem a rukavicí. (Rollo_Tomasi)

Reklama

Reklama