Reklama

Reklama

Houbičky

  • Irsko Shrooms
Trailer

Obsahy(1)

Partička amerických teenagerů, která si vyrazila do Irska, se jen chtěla pobavit uprostřed lesa s halucinogenními houbami. Ale nyní si chce někdo pohrát s nimi. A pak je zabít. Originální koprodukční horor, který vám opravdu nažene strach, natočil Paddy Breathnach.  Kdo si chce zahrávat s halucinogenními lysohlávkami, musí počítat s tím, že i o malé, nevinně vypadající kloboučky hub se dá dost šeredně spálit. Jenže vysvětlujte něco takového americké omladině. Proto se partička zámořských teenagerů vydává do Irska, aby si zde pod vedením zkušeného guru Jakea pořádně zařádili a zažili ten nejbestiálnější trip svého života. A jejich přání se jim také brzy vyplní. Společně s děsivými vizemi totiž v lese přichází i něco mnohem horšího. Něco, co lační po krvi a nebojí se vzít si ji i za cenu absolutního masakru. Ne každá cesta za zážitky vede do ráje a ne všude má cenu křičet o pomoc. Mykologové amatéři, třeste se, houbičky v originálním koprodukčním hororu režiséra Paddyho Breathnacha už si na vás chystají výtrusnice. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (276)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

u hororu,má jít především o to,aby diváka děsil,pokud k tomu má nějaký vyloženě dobrý scénář taky bezva.houbičky jsou sice děsně předvídatelné,scénář neoplývá buh ví jak skvělou zápletkou,ale ve výsledku perfektně děsí.haluzojidní vyvražďovačka,s notně temnou a depresivní atmosférou,mě perfektně dostala.podělaná kráva,co umí podělaně mluvit jak by smet.to že je vrahem bestiálně (SPOILER jak píča) zhoubovaná bloncka,jsem veděl asi 50 minut před koncem...no a?to filmu neubírá na atmosféře a schopnosti člověka přikovat do křesla a o to má u hororu jít především,že? ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Možná že kdybych si pár houbiček dal, tak z toho budu hotovej, ale bohužel zklamu Vás. Houbičky neberu, takže jsem to viděl zcela při smyslech a halušky jsem nechal na hercích. Těm hrabalo solidně, ale to je asi tak všechno. Napínavé scény se se mnou minuly, takže jsem neviděl ani jednu a nejzajímavější věc, co jsem se dozvěděl, byla ta, že jedna dívka (nebudu jmenovat která to se nedělá) asijského původu (Ona tam byla jen jedna asiatka? Jejda...) chvilka napětí...prdí ze spaní. Paráda to jsem fakt strašně moc potřeboval vědět. Takže doporučuji tuto "duchařinu" vynechat, jelikož lehce zapáchá až oči slzí... ()

Reklama

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Předem musím říct, že to rozhodně nebylo tak špatné, jak je to tu hodnoceno. Příjemný halucinogenní horor z parádního prostředí. Právě lesní prostředí tady působí naprosto skvěle. Jinde je to jen les bez atmosféry, ta v tomto případě ale určitě nechybí. Hlavně kolem poloviny filmu je to hodně tajemné a vy nevíte co si o tom všem máte myslet. S koncem se to ale začne mrvit, naopak závěrečné rozuzlení potěšilo. Mně se to jako celek docela líbilo, je to netradiční nápad, který je poutavě podaný a u filmu jsem se nenudil, což je hlavní věc. Asi chápu zdejší nízké hodnocení, na film se koukli sváteční hororisté kvůli přitažlivému názvu. A asi se jim to moc nelíbilo... Já bych tento horor zařadil do průměru. 60% ()

KatanaCZ 

všechny recenze uživatele

A mě se to líbilo! Sám si teď připadám jako blázen, když dávám tomuto filmu 4 hvězdičky a jsem jediný, ale musím. Po celou dobu filmu (vyjma začátek) jsem s napětím čekal co se bude dít, musím říct, že jsem byl docela "podělanej", možná je to tím, že jsou 4 ráno, jsem doma úplně sám a venku je pekelná tma. Les sám o sobě působí někdy dosti tajuplně a strašidelně, ale v tomto podání jde přímo o noční můru. Příběh je originální, nic podobného jsem zatím neviděl. Co se mne týče, film splnil co měl. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nekonečné irské lesy, parta zaměnitelných přátel, plno halucinogenních houbiček, ze kterých solidně tepe hlava. Bez větších keců odevzdají telefony, aby si mohli pokecat s mluvící krávou. Někdo si tu rád hraje s kamerou, zatímco příběh moc zajímavého nepobral. Stačí jedna historka o někdejší křesťanské polepšovně a o někom, kdo po lesích už nějakou dobu pobíhá. Snaha o inovativnost je fajn, ale.. Druhá polovina je zmatená, holka, co má vidění, sjetí studenti mezi stromy, něco děsivého zrovna tak. A diváka těší, že to celé trvá jen nějakou hoďku a čtvrt. Řemeslně je to uchopené slušně, jenže skutečně výraznou slabinou je, že je nám úplně jedno, jak to celé dopadne. Závěrečná pointa už toho moc nezachrání. Asi jsem měl blbej den, ale na víc než dvě hvězdy to nevytáhnu. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo sedm týdnů, a to převážně v Monaghanu v Irsku. (Terva)
  • Paddy Breathnach získal dvě irské ceny IFTA, a to v kategoriích nejlepší režie a nejlepší film. (Terva)

Reklama

Reklama