Reklama

Reklama

Robin Hood

(seriál)
  • Velká Británie Robin Hood
Velká Británie, (2006–2009), 29 h 15 min (Minutáž: 45 min)

Hudba:

Andy Price

Hrají:

Jonas Armstrong, Gordon G. Kennedy, Sam Troughton, Joe Armstrong, Richard Armitage, Keith Allen, Lucy Griffiths, Harry Lloyd, Michael Elwyn, Sara Stewart (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(39)

Obsahy(1)

Nové spracovanie Robina Hooda – anglického hrdinu, ktorý sa skrýval v Sherwoodskom lese aby bojoval za práva chudobných-vykorisťovaných nenávideným Sheriffom z Nottinghamu a zároveň príbeh lásky Robina a krásnej Marian. Robin z Locksley sa vracia z vojenskej výpravy zo Svätej zeme, kde bojoval spolu s kráľom Richardom, na svoje panstvo. Tu sa dozvedá, že v Nottinghame už nevládne starý sherif sir Edward, ale nový nottinghamský ktorý tvrdou rukou zdiera poddaných a kruto a neprimerane ich trestá na najmenší priestupok. Robin sa s ním dostane do otvoreného stretu a musí pred ním utiecť. Domovom sa mu stáva sherwoodsky les... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (153)

Brady 

všechny recenze uživatele

Nejsem na to moc hrdý, ale tento seriál jsem sledoval. Byla to ideální příležitost poslat mozek na výlet a jen pozorovat nelogický děj plný šarvátek a úžasných střel Robina Hooda. Sice jsem si uvědomoval, že s původní legendou a knihou, má tento seriál společné jen určité množství jmen hlavních postav, jinak absolutně nic, ale to nevadí. Pokud u toho nepřemýšlíte, je možné tento seriál sledovat. :-) ()

Santek odpad!

všechny recenze uživatele

Trapný Robin Hood pro puberťáky s příšernými režiséry, špatnými kostýmy a ještě horšími herci bez zkušeností. A toho představitele Robina Hooda (co vypadá jak nějaký feťák cukroušek) snad vyhrabali někde na diskotéce v Londýnském baru. No tak tady se hodí jedno přirovnání, které k smrti nesnáším >> No fakt Hustýýý..... ()

Reklama

topvss 

všechny recenze uživatele

Nějak mi žádný z vašich argumentů, že je tento seriál tak špatný, nepřijde vůbec důležitý. Podle mě má tento seriál šmrnc, po celou dobu jsem byl upoután k obrazovce a napjat, jak to bude pokračovat. Je možné, že z historického hlediska, o kterém tu tak intenzivně píšete, tam mohou být nepřesnosti. To ovšem není důvod, kvůli kterému bych nemohl seriál sledovat s napětím a obdivem. moc se mi tento seriál líbí. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Při brouzdání po čsfd jsem narazila na tento seriálek, dnes je to již trochu historická záležitost :-), a já nevím jak vy, ale viděla jsem tehdy okolo deseti dílů bez újmy na zdraví a upřímně jsem se bavila. Jasně, chyby, nedostatky, díry, připomínky, všechno chápu, ale něco mě drželo, abych se dívala. A neříkejte, že to je závislost na filmech, seriálech, potažmo televizi vůbec, tomu neuvěřím! :-D ()

cherita 

všechny recenze uživatele

Seriálová zvrhlost netušených rozměrů. I ta Brooksova parodie byla historicky přesnější a příběhu Robina Hooda věrnější než tenhle pochybný paskvil. Herci jsou příšerní, scénář nejspíš ani neexistuje a co se týče kostýmérky, tak ta snad musela být permanentně sjetá: Robin pobíhá po Sherwoodu v teplákovce, Mariana nosí šaty v army stylu a Gisborne vyznává koženou módu. Jednu hvězdičku dávám za to, že má tahle slátanina obrovský potenciál stát se něčí guilty pleasure. Já ale bohužel nejsem ten případ. ()

Galerie (221)

Zajímavosti (5)

  • V seriálu se objevuje vidlicový prak, který využívá energii akumulovanou gumovými svazky. Na tento typ praku se však používá vulkanizovaná guma. Vulkanizace kaučuku, pomocí které je možné vyrobit gumu vhodnou na prak, se začala používat až v 19. století. Tvůrci seriálu se tím minuli o několik staletí. Ve starověku a středověku se používaly odstředivé praky. Tyto praky mají při použití kamene o rozměru 5x3 cm dostřel až 300 metrů. (Rollo_Tomasi)
  • Natáčení probíhalo v Irsku, Bulharsku, Lotyšsku a Rumunsku. (ČSFD)
  • Robin Hood (Jonas Armstrong) ovládá tzv. "Saracény", tedy zbraně jako Luk a šavle. Jedná se však o nesprávné pojmenování. Luk, který Robin Hood používá, nese jen malou podobnost se zbraněmi ze středního východu. Ve skutečnosti se jedná spíše o moderní reprodukci luku Hunnish. (BLANIK.)

Reklama

Reklama