Reklama

Reklama

Robin Hood

(seriál)
  • Velká Británie Robin Hood
Velká Británie, (2006–2009), 29 h 15 min (Minutáž: 45 min)

Hudba:

Andy Price

Hrají:

Jonas Armstrong, Gordon G. Kennedy, Sam Troughton, Joe Armstrong, Richard Armitage, Keith Allen, Lucy Griffiths, Harry Lloyd, Michael Elwyn, Sara Stewart (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(39)

Obsahy(1)

Nové spracovanie Robina Hooda – anglického hrdinu, ktorý sa skrýval v Sherwoodskom lese aby bojoval za práva chudobných-vykorisťovaných nenávideným Sheriffom z Nottinghamu a zároveň príbeh lásky Robina a krásnej Marian. Robin z Locksley sa vracia z vojenskej výpravy zo Svätej zeme, kde bojoval spolu s kráľom Richardom, na svoje panstvo. Tu sa dozvedá, že v Nottinghame už nevládne starý sherif sir Edward, ale nový nottinghamský ktorý tvrdou rukou zdiera poddaných a kruto a neprimerane ich trestá na najmenší priestupok. Robin sa s ním dostane do otvoreného stretu a musí pred ním utiecť. Domovom sa mu stáva sherwoodsky les... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (153)

bambusacek 

všechny recenze uživatele

Nevím, čím si tenhle seriál zasloužil takovéto hodnocení. Je to vcelku zábavný seriál, se skvělým, ironickým a cynickým šerifem z Nottingamu, do kterého bych se ihned zamiloval, kdybych byl sadistka nebo děvka, dále tam hraje také chaarismatický a můj druhý nejoblíbenější hrdina gáy gibsbourn, do jehož charisma a vzhledu bych se ihned zamiloval, kdybych byl děvečka. A konečně můj třetí nejoblíbenější hrdina Robin (kapuca) Hůd, který byl tak sladký, spravedlivý a óóó odvážný, že bych se do něj ihned zamiloval, kdybych byl třinácti roční puberťačka. Takže abych to shrnul, ženy mají na co koukat, a mě se tahle historicky absolutně nevěrohodná pitomost plná absurdních situací, scén a zápletek vážně líbila a při své zaslepenosti tomu už nechci nic vytýkat. 65% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Strašný seriál. Dosť dobre nerozumiem tomu, ako je možné, že sa dočkal až troch sérií a niekoľko desiatok epizód, pretože na rok 2006 šlo o poriadnu seriálovú spiatočku a ukážkového pohrobka 90-tych rokov. Fakt nechápačka, sorry. Taký ten typ nízkorozpočtového a jemne povedané TOTÁLNE NENÁROČNÉHO seriálu, kde sa akčné scény pohybujú na úrovni unudenej obedňajšej prestávky na základke, exotická výprava pozostáva z jedného donekonečna sa opakujúceho hnusného pseudolesa, kam po večeroch chodia miestni feťáci, podávajúci si kľučku s bezdomovcami a masová scéna rovná sa "postavíme tam 18 týpkov, to bude divákovi stačiť". Prirátajte si k tomu obdivuhodne nesympatický kasting v čele s extra protivným hlavným hrdinom, ktorý je príjemný asi ako bolesť krížov (napriek tomu treba priznať, že sa v seriáli objavilo aj pár tvárí, ktoré mali neskôr šťastie na dobré úlohy, napr. Richard Armitage sa stal Thorinom v trilógii Hobit alebo Sam Troughton si zahral vo vydarenom lesnom horore z dielne Andyho Serkisa The Ritual). Videl som z nudy (napr. v robote, keď práve náhodou nebolo čo robiť) veľa dielov a musím úprimne a bez výčitiek svedomia povedať, že jeden horší, ako druhý. Raimiovské projekty Herkules a Xena boli oproti tomu podvyživenému televíznemu bastardovi bomba. Ozaj som bol prekvapený zistením rokom výroby 2006. ()

Reklama

Laerry 

všechny recenze uživatele

Dávám 5 hvězd, protože tak nízké hodnocení, které tu RH má, si nezaslouží. Většina hlasujících seriál odsoudí po první epizodě, jelikož čekali vážné drama (od toho tu je nespočet filmových adaptací!). Přitom jde o pohodovou komedii, která se nebere příliš vážně. Ano, je plná kýčovitých stereotypů, kdy chrabrý hrdina je neustále nedoceněn za své zásluhy, ale vždy přispěchá v poslední chvíli na pomoc a všechny (většinou) zachrání. Ale vždyť taková legenda o Robinovi je, plná ideálů a utopie. Přesto ale nepostrádá odvrácenou stranu mince, která ukazuje Robina jako obyčejného člověka se všemi jeho chybami a v tu chvíli je reprezentován hned jiný, temnější příběh, který ne vždy končí rozjasněným happyendem. ()

Merkin 

všechny recenze uživatele

Bohatým bere, chudým dává. Lásce své srdce odevzdává. Přátelství, čest a odvaha-bortí se každá nástraha:) Ne, jasně, že BBC není LA, ale proč ne, verze je více o humoru a kostýmech, ale základní kámen příběhu zůstal na svém místě. Navíc třetí série neztratila na kvalitě, takže zkrátka doufám, že brzy více lidí s radostí prohlásí: My jsme Robin Hood :) ()

Rodin odpad!

všechny recenze uživatele

Vezměte Xenu a Herkula, uplácejte z nich hroudu, osmdesát procent materiálu zahoďte a zbytek prskněte někam do lesa v Kentu, kde se zrovna shodou okolností nacházejí dvě zapomenuté stále běžící kamery z Vražd v Midsomeru. Závěrečný výsledek prožeňte střižnou podle hesla "...a tentokrát zkusíme vše, co nám na škole zakazovali!",a je to skoro hotové. Jo, abych nezapomněl, v závěru česky nadabujte stylem půl hodiny za patnáct minut. ()

Galerie (221)

Zajímavosti (5)

  • V seriálu se objevuje vidlicový prak, který využívá energii akumulovanou gumovými svazky. Na tento typ praku se však používá vulkanizovaná guma. Vulkanizace kaučuku, pomocí které je možné vyrobit gumu vhodnou na prak, se začala používat až v 19. století. Tvůrci seriálu se tím minuli o několik staletí. Ve starověku a středověku se používaly odstředivé praky. Tyto praky mají při použití kamene o rozměru 5x3 cm dostřel až 300 metrů. (Rollo_Tomasi)
  • Natáčení probíhalo v Irsku, Bulharsku, Lotyšsku a Rumunsku. (ČSFD)
  • Jonas Armstrong (Robin Hood) odmítl účinkovat ve čtvrté sérii seriálu a ta se nenatočila. (glumka)

Reklama

Reklama