Reklama

Reklama

Robin Hood

(seriál)
  • Velká Británie Robin Hood
Velká Británie, (2006–2009), 29 h 15 min (Minutáž: 45 min)

Hudba:

Andy Price

Hrají:

Jonas Armstrong, Gordon G. Kennedy, Sam Troughton, Joe Armstrong, Richard Armitage, Keith Allen, Lucy Griffiths, Harry Lloyd, Michael Elwyn, Sara Stewart (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(39)

Obsahy(1)

Nové spracovanie Robina Hooda – anglického hrdinu, ktorý sa skrýval v Sherwoodskom lese aby bojoval za práva chudobných-vykorisťovaných nenávideným Sheriffom z Nottinghamu a zároveň príbeh lásky Robina a krásnej Marian. Robin z Locksley sa vracia z vojenskej výpravy zo Svätej zeme, kde bojoval spolu s kráľom Richardom, na svoje panstvo. Tu sa dozvedá, že v Nottinghame už nevládne starý sherif sir Edward, ale nový nottinghamský ktorý tvrdou rukou zdiera poddaných a kruto a neprimerane ich trestá na najmenší priestupok. Robin sa s ním dostane do otvoreného stretu a musí pred ním utiecť. Domovom sa mu stáva sherwoodsky les... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (153)

Lima 

všechny recenze uživatele

Kapitální průser. Ze slavné legendy se stala komediální fraška, amosférické to je asi jako ´Žena za pultem´ a dobové reálie jsou stejně uvěřitelné jako Britney Spears v Carnegie Hall. A "zlatým hřebem" je představitel Robina z Loxley - tak nesympatický a necharismatický spratek, že se modlíte, aby ho Guy z Gisbornu co nejdříve sejmul. Pokud seriál s Robinem Hoodem, tak jedině ten o 22 let starší, s Michaelem Praedem, nádhernou hudbou a mytologickou atmosférou té doby. Kdyby ho ČT po mnoha a mnoha letech zopakovala, udělala by mnohem lépe, než se zahazovat s tohle "Xenou v kalhotech"..... ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Je to neuvěřitelné, ale dodneška si pamatuju, že tahle již x-tá variace na nejznámějšího lučištníka běžela v premiéře o středečních večerech na ČT1 a já musel doma přemlouvat, abych mohl zůstat vzhůru po deváté a vidět nové díly. V té době jsem neznal verzi s Kevinem Costnerem ani žádnou z jiných, a tak jsem si Jonase Armstronga v roli Robina Hooda dost oblíbil. Až konec seriálu s příběhy z pouště mě moc neučaroval. ()

Reklama

Ereniss 

všechny recenze uživatele

No co víc dodat. Angláni mě zklamali, a to je mám tak ráda. Odpad tomu nedám, protože když už nic jiného, jako parodie to funguje, tak jsem se nezasmála už dlouho. Jen nevím, zda to tvůrci s tímhle záměrem natáčeli. Škoda toho Armitage, jediný kdo tam za něco stál. Jdu si spravit chuť a pustit si s ním Strike back.... ()

Fujin 

všechny recenze uživatele

Jej to se nepovedlo. Robinovo charisma nulové, šerif z Nottinghamu mocný, jako malá holka, většina postav je v podstatě jen komparz, rekvizity chabé, Mariana na odstřel, Guy Gisborne nosí make-up ... Kdo by rád sledoval připosraného R. Hooda, který se bojí konfrontovat 5v4 v Sherwoodu s nepřáteli a proto se vydá zajatého zachránit až vždy přímo do Nottinghamského žaláře, aby se tam nakonec utkal v mnohem nevýhodnějším počtu s šerifovými plechouny. Dívat se na to dá jen v polospánku. +1* za ač velmi prostoduchého, ale alespoň sympatického Johna Malého. Hodnotím po shlédnutí 1. řady. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Když mi bylo patnáct, tak jsem příliš velký filmový kritik nebyl (na rozdíl od současnosti), takže se mi to celkem líbilo. Pak jsem za několik let viděl jeden díl téhle srandy a už to tak skvělé nebylo. To hromadné hodnocení podle mého perfektně odpovídá kvalitě seriálu, který pochybuji, že autoři mysleli stoprocentně vážně. 45% ()

Galerie (153)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo v Irsku, Bulharsku, Lotyšsku a Rumunsku. (ČSFD)
  • Robin Hood (Jonas Armstrong) ovládá tzv. "Saracény", tedy zbraně jako Luk a šavle. Jedná se však o nesprávné pojmenování. Luk, který Robin Hood používá, nese jen malou podobnost se zbraněmi ze středního východu. Ve skutečnosti se jedná spíše o moderní reprodukci luku Hunnish. (BLANIK.)
  • Jonas Armstrong (Robin Hood) odmítl účinkovat ve čtvrté sérii seriálu a ta se nenatočila. (glumka)

Reklama

Reklama