Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tom Witzky je dobrý manžel a otec rodiny a na první pohled ten nejobyčejnější chlápek na světě. Netuší však o svém daru vstupovat do jiného světa. Nevadí, že nevěří na duchy, protože duchové teď začali věřit jemu. Otevřel dveře do jiného světa, vidí nepochopitelné obrazy, slyší podivné hlasy a nedokáže řídit svůj život jako dřív. Jeho podivné vize ale brzy začnou mít reálné souvislosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (285)

annihilation 

všechny recenze uživatele

Jak to tak už u podobných snímků bývá, tvůrci uchopí skvělý nápad a nechají ho pomalu proklouznout mezi prsty. A to jen proto, že se ho neobtěžovali ho dotáhnout, přidat mu ještě kapku šarmu, protože nechali diváka příliš brzy odhalit konec. samotná idea s otevřením pomyslných dveří do mezisvěta pomocí hypnózy funguje skvěle - navíc v mysteriózním žánru tato laikům hluchá témata působí téměř vždy naprosto skvěle. Jenomže po skvělém startu snímek zpomaluje a začíná pokulhávat, protože jeho nitky nejsou zase tak složitě spleteny, aby uspokojily choutky náročného diváka. A snaha obohatit příběh o krizi středního věku je také zbytečná, protože není hlubinně propracovaná, spíš působí jako jakýsi prázdný výkřik, který měl upoutat milovníky plytkých lidských dramat. V rámci tohoto žánru ale můžeme snímek s klidem zařadit do lehce nadprůměrných, neméně také díky skvělému hereckému umu výrazného Kevina Bacona a příjemné atmosféře vrcholných devadesátých let. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Toto bych asi víc ocenila třeba před osmi lety, teď už to na mě mělo účinek velmi slabý. Strašení vážně jen po málu a když ano, tak velmi čekané až předvídatelné. Super byl výkon Kevina Bacona. Bohužel ani nápad mě nějak vyložené neoslovil, halucinace způsobené hypnózou by se daly pojmout asi trochu líp v nějakém lepším příběhu. Ale jako takové duchařsky laděné filmové romaneto to na ty tři hvězdy celkem ušlo. ()

Reklama

movieband 

všechny recenze uživatele

Podivný film, který člověka rozhodně nemá čím urazit, ale zároveň jej ničím nepřekvapí. Co se Koeppovi musí uznat, je solidní atmosféra a výborný výkon Kevina Bacona. Co se mi ještě líbilo byl vcelku dobrý nápad se spuštěním vizí zhypnotizováním. Jinak to není ničím vyjímečná mysteriozní detektivka. Solidní výplach, který si možná časem zopakuju. 68% ()

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ DVD PREMIÉRA: STEREO&VIDEO = 5.5.2004 - tento časopis to vydal ako svoju prílohu iba s českými titulkami. + ČESKÁ DVD PREMIÉRA: SPORT / H.C.E. = 30.5.2009 - vydali verziu, ktorá už predtým vyšla dabovaná na VHS od BONTON HOME VIDEO + réžia českého znenia (BHV 2001) =Miloš Sommer - tento film mal smolu, že bol odpremiérovaný v - pre hororový žáner - revolučnom roku 1999 (BLAIR WITCH PROJECT). Popri DEAD BIRDS sa ale jedná o špičku novodobého hororu. Navyše výkon K. BACONA (v českom znení skvelý PAVEL VONDRA) je excelentný. (22.7.2009) ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Koepp příjemně překvapil. Jak co se týče scénáře, který byl výborně vygradován, tak po stránce režisérské. Takřka po celou dobu trvání měl tento snímek stejně rychlé a strašidelné tempo, jenž se místy i docela přibližovalo Shyamalanovu Šestému smyslu. Perfektní byl i Kevin Slanina, který takto vyšinuté maníky umí zahrát naprosto s přehledem. 78% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (9)

  • Způsob hypnotizace, jímž je poprvé Tom (Kevin Bacon) zhypnotizován, odpovídá skutečným technikám používanými profesionály. Citlivější diváci by skutečně mohli být při sledování scény zhypnotizováni a usnout, proto je na konci sekvence přidaný hlučný zvukový efekt, který by člověka z hypnotizace probudil. (SHI-SHA)

Reklama

Reklama