Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tom Witzky je dobrý manžel a otec rodiny a na první pohled ten nejobyčejnější chlápek na světě. Netuší však o svém daru vstupovat do jiného světa. Nevadí, že nevěří na duchy, protože duchové teď začali věřit jemu. Otevřel dveře do jiného světa, vidí nepochopitelné obrazy, slyší podivné hlasy a nedokáže řídit svůj život jako dřív. Jeho podivné vize ale brzy začnou mít reálné souvislosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (285)

Figu 

všechny recenze uživatele

Není to vůbec špatné, asi spíš byla chyba ve mě, že mě unikalo v první polovině filmu spousty souvislostí a nějak mě to neoslovovalo... Samozřejmě je to už v dněšní době po patnácti letech vzniku filmu v některých pasážích směšné, ale co lze určitě vynést do nebes, je výkon Kevina Bacona! Když by neexistoval jeho Rozsudek smrti, tak bych tohle považoval za jeho životní roli! 65% ()

choze 

všechny recenze uživatele

Sympatická a funkční malá duchařina, v níž rozlehlé a pochmurné viktoriánské sídlo nahradil řadový městský dům se zahrádkou a... duchem pochopitelně. Nastěhuje se sem nová rodinka, duch se začne ozývat, otci začíná hrabat a následkem toho začíná hrabat na zahradě, prostě klasika, až na pár detailů - např. tradiční příjezd autem je přeskočen a nedočkáme se tak povinných/oblíbených záběrů na autíčko z ptačí perspektivy proplétající se po silnici lesy. A hrdinova posedlost duchem má racionálně vysvětlení - pátrání po původu ducha mu dodává pocit smyslu v krizi středního věku / stereotypním životě telefonního technika (a ilustrace jeho zaměstnání ve filmu pěkně oživí jeden jeho telefonní hovor). Na nic se nečeká a s duchem se komunikuje od první scény, místy to má správně znepokojivou atmosféru - zhypnotizovaný hrdina v kině, jeho rudé záblesky, nebo mladík s pistolí - a je to i docela napínavé, plus hrdina i Bacon jsou fajn. Ale kdyby to bylo zamotanější, nezlobil bych se, ale tak to splnil Šestý smysl ze stejného roku. ()

Reklama

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Jednodušší bratříček Šestého smyslu. Film s překvapivě poutavou atmosférou, který jen na pár krátkých okamžiků nechává diváka nadechnout. Strhující tempo a mrazivé scény, které obalují kostru poměrně originálního děje. Kevin Bacon je naprosto přesvědčivý, velmi se doplňuje se svým filmovým synem v podvědomém sestavování domečku z karet, který se v naprostém závěru rozsype do překvapivého rozuzlení. Vizuálně velmi dobře provedený stav hypnózy, skvělá scéna ve které hlavní hrdina v podvědomí chytá za ruku přízrak mrtvé dívky a do jeho představy proniknou ruce jeho ženy a strhnou jej zpět do reality. Pátá hvězdička unikla tomuhle filmu jen o chloupek. Tím chlupem byly některé mezery mezi stěžejními scénami. Škoda že mi právě tenhle chlup vlítnul do nosu a já si místo dopsání páté hvězdičky kýchnul. Na videofilm je tohle fakt dobrá záležitost. ()

annihilation 

všechny recenze uživatele

Jak to tak už u podobných snímků bývá, tvůrci uchopí skvělý nápad a nechají ho pomalu proklouznout mezi prsty. A to jen proto, že se ho neobtěžovali ho dotáhnout, přidat mu ještě kapku šarmu, protože nechali diváka příliš brzy odhalit konec. samotná idea s otevřením pomyslných dveří do mezisvěta pomocí hypnózy funguje skvěle - navíc v mysteriózním žánru tato laikům hluchá témata působí téměř vždy naprosto skvěle. Jenomže po skvělém startu snímek zpomaluje a začíná pokulhávat, protože jeho nitky nejsou zase tak složitě spleteny, aby uspokojily choutky náročného diváka. A snaha obohatit příběh o krizi středního věku je také zbytečná, protože není hlubinně propracovaná, spíš působí jako jakýsi prázdný výkřik, který měl upoutat milovníky plytkých lidských dramat. V rámci tohoto žánru ale můžeme snímek s klidem zařadit do lehce nadprůměrných, neméně také díky skvělému hereckému umu výrazného Kevina Bacona a příjemné atmosféře vrcholných devadesátých let. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ozaj nadpriemerný duchársky horror. Moc som toho neočakával, hlavne keď som videl v hlavnej roli Bacona, som myslel, že je to len nejaký ťahák, ale on to zahral skvele. Poviete si duchárske príbehy už sú tak obohrané, že to už ani nemôže mať nejakú neohranú pointu, ale čuduj sa svete, je. A aká! Fakt, pre fanúšikov duchov skvelé, nieje to síce horror plných ľakačiek, ale má skvelú atmosféru. 85%.. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (9)

  • Chůva na gauči čte knihu "The Shrinking Man" od Richarda Madisona, který napsal i knihu "A Stir of Echoes", která je předlohou pro tento film. (Chatterer)

Reklama

Reklama