Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psychiatr František Soukenický nevypadá na první pohled jako nenapravitelný sukničkář, přesto ho zálety připraví o všechno. O zavedenou praxi, když se rozejde s milenkou Ivetou a ona ho udá lékařské komisi, která mu vzápětí odebere licenci. A následně o tolerantní manželku Elišku, která se rozhodne vyměnit ho za advokáta Viktora, jenž je mimochodem Františkův kamarád a rovněž bývalý pacient. Muž je nucen nastěhovat se k laskavé, ale poněkud dotěrné matce a po řadě neúspěšných pokusů získat zaměstnání přijme práci, kterou mu dá nerudný bratr Miloš, majitel autoškoly. Tu ovšem ve skutečnosti vede jeho atraktivní manželka Peggy, věčně flirtující s automechanikem Jardou. Začne flirtovat také s ním, stejně jako žačka autoškoly Natalie, a František, přestože se netají snahou získat zpět těhotnou Elišku, nedokáže svodům žen odolat. Vymlouvá se sice na hormonální poruchu, jenže se kvůli ženám a nedostatku sebekontroly dostává do stále dalších potíží a nakonec za každou chybu zaplatí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (379)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

František je děvkař, bo spíš než hlavou přemýšlí svým ocasem…Hodně průměrná komedie, která sice má několik vtipných momentů, ale to je tak vše. Herecké výkony všech zúčastněných byli dost křečovité a nejvíce mě zklamal (doslova nasral) Petr Čtvrtníček. Od něj vždy čekám něco navíc. Polášek si nevedl zas až tak zle, hlavně ty jeho některé výmluvy či rady stály vážně za to – bohužel mi nikdo jiný nepomohl. Možná ještě ti jeho žáci v autoškole…Na jedno podívání to ujde, ale jestli to potřebuju ještě někdy vidět? Nejspíš ne. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Nevyhledávám české filmy a to, že jsem viděla tenhle, byla shoda náhod. Ale zase tak strašné to nebylo. Josef Polášek, coby psychiatr bez práce, dokázal nádherný psí pohled znaveného baseta, kterému neprávem odnesli misku s vodou a byl ten typ chlapa, kteří jsou sice v chlapském měřítku v menšině, ale přesto jim totální vyhynutí nehrozí. Jak to bývá, čím vyšší inteligence, tím větší jelito v běžném životě. A podařená, starostlivá mutti v podání Zdeny Hadrbolcové, ta byla dost dobrá. Zkrátka a dobře, chvilkama dobře pamatovatelný film. ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

Svatý Františku... Asi sis nasral do úst, nebo pak nechápu, proč tu čudlárnu už aspoň někdo nenaučí normálně(!) mluvit!!! A co má jako teda ráda ta Eliška? Asi prasečinu... Nebo Indočínu? %-o . . . Jinak jak jinak zas jen bída a utrpení... °-[ - - - - - (Poprvé viděno 11.2.2012 na >tv nova frantumá< , hodnocení 5656., komentář zde naprušený jako dvastafrantadevětaosmdesátý - 11.2.2012) ()

HappySmile 

všechny recenze uživatele

Úvodní scéna slibuje vtipnou podívanou, jak se ale dost rychle dozvíme, šlo jenom o "reklamní tahák" a zbytek filmu se táhne v úplně jiném duchu. František je děvkař je průměrnou, celkem nudnou podívanou. Otázkou taky zůstává, jak zrovna tenhle chlap může dostat každou, kterou si zamane... (Nic proti Jozefu Poláškovi, ale jako Don Juan zrovna nevypadá.) ()

Gereth 

všechny recenze uživatele

Zbytečný film s více či méně chatrnými hereckými výkony. Komedie bez jediného lepšího vtipu. Výsek z existence patetického chudáka, který neví co ze životem. Nenapadá mě postava, scéna či myšlenka, kvůli které by stálo za to tento snímek vidět a už vůbec nemám páru, co někoho vedlo k tomu, něco takového natočit. // 10% ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Film byl, mimo jiné lokace, natáčen i na střeše a uvnitř obchodního centra "Šestka", v pražské Ruzyni. (EKLEKTIK)
  • V 11. minúte filmu má Františkov brat oblečené tričko NO MA´AM, fiktívnej organizácie zo seriálu Ženatý se závazky (od r. 1987). (javlapippi)
  • Ve scéně, kdy právník předčítá rodná čísla Františka (Josef Polásek) a jeho ženy, jsou obě rodná čísla mužská, protože ani jedno nemá v druhém dvojčíslí číslo vyšší než 50, jak je to pravidlem u ženských čísel. (Pyron)

Reklama

Reklama