Reklama

Reklama

Bratři Bloomovi

  • USA The Brothers Bloom (více)
Trailer

Co si jen pamatují, byli bratři Bloomovi vždy odkázáni pouze jeden na druhého. Od dětství v ponurých sirotčincích až po luxusní život mezinárodních podvodníků se Stephen (Mark Ruffalo) a Bloom (Adrien Brody) dělili o vše. Stephen hravě vymýšlí rafinované plány, které následně realizují. Bloom ale touží po „neplánovaném životě“ - po skutečném dobrodružství, které předem nenaplánoval jeho starší bratr.
Bloom, který chce s životem podvodníka skončit, je ochoten se zúčastnit jednoho velkého posledního podvodu. Vetře se do života Penelope (Rachel Weisz), znuděné a svobodné ženy z New Jersey, která zdědila velké bohatství. Když k sobě pocítí skutečné city, začne váhat, zda ji chce skutečně oklamat, ale Penelope už je v pasti: je přesvědčena, že se jí naskytla příležitost zažít nezapomenutelné dobrodružství, do kterého je ochotna investovat milion dolarů. Zatímco se ale během jejich cest po celém světě utahuje smyčka Stephenových plánů, začíná Bloom přemýšlet o tom, zda nejde o nejnebezpečnější dobrodružství jejich života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (202)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nenápadná ale v některých chvílích překvapivě kvalitní podvodnická komedie. Film má obrovské plus v dvojici Brody-Weisz (Ruffalo je velice nevýrazný a na jeho místě bych si představil tucet lepších herců) ale i obrovské mínus v tom, že kvalita a tempo filmu je dost nevyvážené. Je zde řada opravdu povedených a vtipných scén ale v některých částech film doslova stojí na místě. Vypadá to asi jako jízda v autě, které střídá pátý a druhý rychlostí stupeň častěji než je zdrávo. Za těch pár výborných scén to ale rozhodně stojí. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Vynikajuca zalezitost, ktora potesi skvelym humorom, nadhernou hudbou, kostymami a stylovostou ako z inej planety a hlavne a predovsetkym, brilantnymi hereckymi vykonmi. Rachel ako inteligentna, bohata a neskusena zberatelka konickov a nicitelka zltych Lamborghiny, Adrien ako mladsi, zasadovejsi a zodpovednejsi brat Bloom, Mark v roli prefikaneho, ziskuchtiveho podvodnicka, mozgu vsetkych podvodov podarenych bracekov, ale najma UZASNA, slovami neopisatelna, vsestranne nadana a velmi ticha asistentka Bang Bang s najlepsou hlaskou filmu " Fuck me!" :D Naozaj vrelo odporucam, film neuveritelne prekvapil. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Stal se tím, kým nebyl, aby se mohl stát tím, kým chtěl být." Podfuky mám rád a to zejména ty pohodové. Proto jsem byl z bratrů Bloomových z počátku celkem nadšený, ale přibližně v polovině děje mne zavalila hromada zvratů tak nemotorně, že mi začalo být zcela jedno, kdo lže moc, kdo jen trošku i kdo bude nakonec tím nejpodfouknutějším. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film, silný v několika málo okamžicích, slabší v rozvláčném tempu a překombinovaosti podvodů. Byly okamžiky, kdy jsem smíchy nestíhala a chtěla jsem dát 4, byly však i okamžiky, kdy jsem si říkala, tak to ne. Adrien vypadal, že se každou chvíli rozbrečí a po dvou hodinách to na mě už vůbec emočně nepůsobilo, bráška v podání Marka Ruffala zaujal jen svým božím hlasem, ale jinak byl naprosto nevýrazný, Robbie Coltrane a Maximilian Schnell = rychlovýstupy, které maximálně potěšily. Ve výsledku jsou však Bratři Bloomovi filmem, kde vyhrává ženský herecký potenciál - protože Rachel a Rinko zvládly perfektně vypíchnout dvě nejzábavnější postavy, které děj vytahují z ucajdaného melodramatu do komedie. Kostýmní nadčasová stylizace mi přišla hodně zajímává. Přesto však zůstávám u průměrného hodnocení. 60% ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době film s Rachel Weisz, který se mi líbil. Tahle komedie mi jednak přišla vtipná, ale hlavně nápaditá a celkem originální, Mark Ruffalo jako autor povídek, ehmtedy podvodů, je fakt jedinečný ve své roli a Adrien Brody zamilovaně trpitelské role vyloženě sedí. Potěší i Rinko Kikuchi, která i když ve filmu skoro nemluví, tak to má docela důležitou roli a je značně zajímavý charakter, ostatně jako všichni v tomto filmu, zejména ten kus děje v Praze byl dobře vypečený. Příběh se přehoupne z rošťáckého řádění do trochu vážnější polohy zcela nenásilně až v půli a pořád jsou zde vtipné vložky, konec mě dostal, tohle si rád pustím znova. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (12)

  • Tři hlavní postavy jsou inspirací z knihy Jamese Joyce "Ulysses". (D3VIL)
  • Okrem Českej republiky pracovali filmári aj v Srbsku, Čiernej Hore a Rumunsku. (MikaelSVK)
  • Natáčení části filmu probíhalo v Praze. (Terva)

Související novinky

Star Wars: Epizodu VIII natočí…

Star Wars: Epizodu VIII natočí…

21.06.2014

... Rian Johnson. Kdo že to je, ptáte se? Za nepříliš známým jménem se skrývá jeden z nejtalentovanějších mladých režisérů, jenž prorazil středoškolským noirem Zmizení, bavil podvodnickou komedií… (více)

Reklama

Reklama