Reklama

Reklama

Bratři Bloomovi

  • USA The Brothers Bloom (více)
Trailer

Co si jen pamatují, byli bratři Bloomovi vždy odkázáni pouze jeden na druhého. Od dětství v ponurých sirotčincích až po luxusní život mezinárodních podvodníků se Stephen (Mark Ruffalo) a Bloom (Adrien Brody) dělili o vše. Stephen hravě vymýšlí rafinované plány, které následně realizují. Bloom ale touží po „neplánovaném životě“ - po skutečném dobrodružství, které předem nenaplánoval jeho starší bratr.
Bloom, který chce s životem podvodníka skončit, je ochoten se zúčastnit jednoho velkého posledního podvodu. Vetře se do života Penelope (Rachel Weisz), znuděné a svobodné ženy z New Jersey, která zdědila velké bohatství. Když k sobě pocítí skutečné city, začne váhat, zda ji chce skutečně oklamat, ale Penelope už je v pasti: je přesvědčena, že se jí naskytla příležitost zažít nezapomenutelné dobrodružství, do kterého je ochotna investovat milion dolarů. Zatímco se ale během jejich cest po celém světě utahuje smyčka Stephenových plánů, začíná Bloom přemýšlet o tom, zda nejde o nejnebezpečnější dobrodružství jejich života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (202)

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Chápu zdejší poměrně nízké hodnocení, Bratři Bloomovi jsou nadmíru podivnou a velmi pomalou podívanou, která navíc není pevně ukotvena v jednom žánru a neustále bruslí na tenké hraně mezi bláznivou komedií, kriminálkou, dramatem a romantickým dobrodružným filmem. Mně ale stejně jako Johnsonovo předešlé Zmizení tento film dokonale sednul, žánrová roztříštěnost mi vůbec nevadila, neboť jsem na ni zvyklý z mé oblíbené korejské kinematografie a díky pomalému tempu jsem si mohl naplno vychutnat spoustu promyšlených detailů (Bloom a za ním graffiti muže s pistolí u hlavy, přičemž záběr je snímán tak, že pistole míří jakoby na Blooma, následuje rána při otevírání dveří, která evokuje výstřel...) a ztřeštěných nápadů (žonglování s motorovými pilami, odpalování Barbie panenek a sposta, spousta dalšího), které by s přehledem vystačily na několik dalších filmů. Postavy ve filmu jsou taktéž bizardní, titulní dvojice bratrů spolu skvěle funguje a s tvářemi a hereckými projevy Adriena Brodyho Marka Ruffala jim nelze jinak než držet palce. Spolu s bohatou "sběratelkou koníčků" Penelope v podání roztomilé Rachel Weisz pak tvoří partičku smutných klaunů, jejichž motivace by dobře posloužily i kdejaké divadelní tragédii...dobré divadelní tragédii. Demoliční expert Bang Bang, kterou hraje neméně skvělá Rinko Kikuchi, je pak třešničkou na tomto proklatě zábavném (pro mě rozhodně) dortu. Celé je to navíc hezky stylizované, mísí se tu prvký z různých období, scény jsou krásně a vynalézavě nasnímané a k tomu všemu ještě hraje správně pohodová hudba. Ještě několik dní po projekci se mi zpětně vybavuje spousta skvělých okamžiků, které mi Bratři Bloomovi nadělili a to je pro tvůrce zatraceně dobrá vizitka. 90% ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Rian Johnson .. Vláčné. Vlažné. Praha hraje Prahu, herci hrají své komické figurky (zachmuřený Adrien Brody mne až iritoval, Mark Ruffalo můj oblíbenec není - tak alespoň ta ženská část se povedla: věčně mlčící pyrotechnička Rinko Kikuchi si roli jaksepatří užívá a Rachel Weisz v jiné herecké poloze také není k zahození) a režisér hraje své krimi divadélko plné absurdního humoru. Když to jede (zejména úvod) celkem podivínsky to baví, ale jak se začnou vést delší dialogy, nuda se protláčí. A ve druhé polovině je to s každou minutou horší a slabší. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Ze všech atributů kvalitní podívané Bratrům Bloomovým neschází akorát rozmanitost – neustále se mění prostředí, motivace postav (bizarních, naprosto nevýrazných), žánr a s ním i styl filmu. Což dohromady dává nesourodý kompilát nápadů originálních leda tím, že jsou nahňácány do jednoho nefunkčního filmu. Ono místy vtipné využívání divácké znalosti „filmů o podrazu“ sice nakonec podráží, ale ne diváka, ale nohy sobě samému. Předchozí Zmizení s nižším rozpočtem i ambicemi vyšlo Johnsonovi výrazně lépe. 50% Zajímavé komentáře: Renton, DaViD´82, Botič ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Průměrná nuda. Námět sliboval trošku odlehčenou komedii okořeněnou jemným humorem, výsledek je ovšem nudnější. Párkrát jsem se sice pousmál, to je ale tak všechno. Většinu času se tu jenom nezáživně povídá a tempo je až příliš pomalé na to, aby mě to zajímalo. Navíc je to docela dlouhé a kdyby se vyškrtla ta závěrečná až příliš vážná dvacetiminutovka, mohlo to vypadat líp. Takhle mi k chválení zůstane jen výborné herecké obsazení a fakt, že toho procestovali fakt hodně, včetně Prahy. Zde byla taky snad jediná pasáž filmu, která mě vyloženě bavila. 50% ()

Sheldra 

všechny recenze uživatele

Vím, že si často stěžuju na nedostatek originality, ale pouze na ní se bohužel taky zrovna stavět nedá, obzvlášť když si scénárista plete pojem "dramatické zvraty" s bordelem jak sviňa. Já v tom měla stejný maglajz jako Bloom Bloom a nebýt jako vždy skvělé trojičky Brody-Ruffalo-Weisz, asi to v půlce vypnu... ()

Galerie (31)

Zajímavosti (12)

  • Bloom (Adrien Brody) nosí hodinky značky Tag Heuer Carrera Chronograph a Panerai. (dyfur)
  • Okrem Českej republiky pracovali filmári aj v Srbsku, Čiernej Hore a Rumunsku. (MikaelSVK)

Související novinky

Star Wars: Epizodu VIII natočí…

Star Wars: Epizodu VIII natočí…

21.06.2014

... Rian Johnson. Kdo že to je, ptáte se? Za nepříliš známým jménem se skrývá jeden z nejtalentovanějších mladých režisérů, jenž prorazil středoškolským noirem Zmizení, bavil podvodnickou komedií… (více)

Reklama

Reklama