Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drama o Anglii v 80. letech 20. století. Táta dvanáctiletého Shauna padl ve válce o Falklandy a Shaun teď naléhavě potřebuje mužský vzor i zastání. Zdá se, že je nachází v partě o něco starších místních skinheads. Situace se však komplikuje, když se do party vrátí propuštěný vězeň Combo - ten nebere skinheads jako životní styl a subkulturu, ale jako příležitost prosazovat své rasistické názory a ventilovat svou chorobnou agresivitu. Původní parta se rozpadá a Shaun prožívá deziluzi, která vede k jeho předčasnému dospění. (Honza dAve)

(více)

Recenze (204)

Sten2 

všechny recenze uživatele

Kde je hranice mezi skinheadem a náckem? Kde je hranice mezi vlastenectvím a rasismem? This is England je nekompromisní, přímočarý, smutný, drsný, pravdivý, lidský a k tomu všemu perfektní hudba (ta je fakt perfektní!) a herecké výkony. Tenhle film není pro každého ale pro hodně z nás by to měla bejt povinnost. ()

baribal 

všechny recenze uživatele

Morálně problematický film, bez kritiky samotného obsahu moc nevím, jestli sleduju oslavné dílo nebo naopak kritické. Na nejvyšším stupni v hodnocení těchto filmů stojí samozřejmě American History X a This is England měla potenciál se alespoň na bednu dostat. Vždyť všichni herci a prostředí nemá chybu. Samotná konstrukce příběhu je však příliš jednoduchá a k náplni filmu nekritická. ()

Reklama

ivishka 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně silný příběh o tom jak daleko může zajít lidská sugesce a vůbec tyhlety extremistické názory některých lidí. Kluk, který ztratil tátu, nechtěl být sám bez kamarádů. Vzdoroval zbytečnému posměchu od ostatních tupců a potom se přidal k fajn partě kluků o které nic nevěděl. Všechno by bylo fajn dokud nepřišel zpátky Combo jako jediný dokázal všem ostatním vymýt mozky a vtlouc jim do hlavy svoje slova a myšlenky. Tak to bývá vždy, že hloupý a neznalý člověk si nechá nakecat blbosti. Zároveň prolnutí i trochu té "dětské lásky" do příběhu mezi Smell a Shaunem...Nakonec také ukázka toho jak se hrdina filmu vrací do stejné situace jako na začátku-do samoty a do svého běžného žití s mámou. Velikou pochvalu skládám Thomasovi Turgoose. Anglie ostatně jako každá země prošla velkou cestou plnou špatných zkušeností. Líto mi bylo hlavně toho že už se dál asi nedozvím jak to s malým Shaunem dopadlo-jestli se opět setká se Smell a Woodym... ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Skinheadem se člověk stává, má-li špatné sociální zázemí, a skinheadi se dělí na ty hodné a na ty zlé, přičemž ti hodní vás ochrání před šikanou a jsou to velice dobří kamarádi zastupující rodinu a ti špatní jsou vlastně taky dobří kamarádi, kteří za vás jdou odsedět několik let zločin a nebezpeční jsou jen v tom případě, pokud se zhulí a opijou. Pokud s tím nesouhlasíte, budete mít s THIS IS ENGLAND dost vážný ideologický problém, který nezmění ani to, že vychází ze skutečných událostí a je silně autobiografický. Ale i kdybych pominul ideologii, stále se jedná o hloupý, v závěru nabubřele tezovitý a špatně odvyprávěný film, který je manýristický ve snaze prohudbit se až do konce, ale na kterém stojí za pozornost typově velice dobře obsazení herci a evokace Anglie let minulých. Jenže tenhle britský film, přestože ho otvírá a uzavírá montáž záběrů vystihující zemi, nepodává žádnou zprávu a selhává. ()

Jacob23 

všechny recenze uživatele

Zvlastni film o parte pravych a nepravych skinheadu.Celou dobu jsem si myslel ze je tak 10-15let stary,ale tady zjistuji ze ne.)Celou dobu se nic moc nedeje a vse vrcholi jednou scenou-pointa filmu mi vsak zcela jasna nebyla,bylo to spiz zachyceni jedne casti zivota maleho chlapce.Kazdopadne film spatny neni a moc takovych asi neuvidite-diky skvelemu vykonu chlapce a ,Comba, jdu na 4* ()

Galerie (37)

Zajímavosti (8)

  • Film je silně inspirován mládím režiséra Shane Meadowse, který vzhlížel ke staršímu skinheadovi, jako malý kluk. Ten ho přizval do své party a staral se o něj jako o svého syna, hodně scén je inspirováno životními zkušenostmi režiséra. (don corleone)
  • V 8. minutě, když jde malý Shaun ze školy, hraje v pozadí skladba „Tainted Love“ od britské kapely Soft Cell z roku 1981. (Trajektt)
  • Zhruba v polovině filmu, kdy hlavní hrdinové jedou autem na vlasteneckou přednášku, zazní písnička „Warhead“ od britské punkové kapely UK Subs. (Olík)

Reklama

Reklama