Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drama o Anglii v 80. letech 20. století. Táta dvanáctiletého Shauna padl ve válce o Falklandy a Shaun teď naléhavě potřebuje mužský vzor i zastání. Zdá se, že je nachází v partě o něco starších místních skinheads. Situace se však komplikuje, když se do party vrátí propuštěný vězeň Combo - ten nebere skinheads jako životní styl a subkulturu, ale jako příležitost prosazovat své rasistické názory a ventilovat svou chorobnou agresivitu. Původní parta se rozpadá a Shaun prožívá deziluzi, která vede k jeho předčasnému dospění. (Honza dAve)

(více)

Recenze (204)

standsiller 

všechny recenze uživatele

Príjemne spracovaný príbeh študenta pociťujúceho ťažké obdobie krízy v Anglicku. Zápletku som zároveň vnímal ako skryté varovanie na medzník v dejinách otvorený pre rôzne alternatívy subkultúr berúcich si zlé príklady a vzory. Príbeh sa týkal niekdajšieho rozmachu „skinheads“ v Anglicku a réžia namiešala peknú voňavku, voňajúcu tým obdobím. ()

4daPeace 

všechny recenze uživatele

Verdikt: Romper Stomper 2 hvězdicky, byla to násilná blbost. Kult hákového kříže 3 hvězdičky pro přemíru hardcore násilných scén. This is Fucking England 4 hvězdičky, protože se zatím s daným tématem vypořádali nejlépe (nevynechali násilné scény, jak by si někdo mohl po předchozích větách myslet, že jsem nějaká citlivka:o)) ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrné drama s dobrým nápadem ohledně přijetí malého kluka mezi partu skinheadů. Překvapením je pro mě velmi dobrý herecký výkon hlavního představitele, kterému jsem jeho roli opravdu věřil. Zajímavé téma a vykreslení tehdejší doby, po nudnějším začátku mě to chytlo a pustilo až na konci, který mi přišel trochu nedořešený a ustřihnutý. Pak fajn hudba, vhodně použité dokumentární záběry, sem tam něco k zasmání (imdb nakonec nezklamalo jak jsem se obával), takže spokojenost. Jinak chápu, že má někdo problém s důvěryhodností ohledně toho přijetí Shauna, ale myslím si, že to opravdu viděli jako takový malý nábor výborně tvárného a ovlivnitelného chlapce (vztah s o dost starší holkou nebo až překvapivě tolerantní matka mi už sedly méně). ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

To vám teda řeknu, že ten malej zmrdeček z Eden Lake je teda zatracenej talent, pan herec, obdivovala jsem ho s otevřenou hubou. A to mi byl ve zmiňovaném Eden Lakeu tak děsně nesympatickej... Plusové body za plešatýho Cooka, mínusové za to, že ho moc vidět nebylo. K tomu ten děj, prostě průměrný film s nadprůměrnými výkony. Na seriál navazující na film si asi posvítím. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Dobré věci - většina herců, dobové oblečení, výborně vybraná hudba, docela realistický pohled na stav Anglie začátkem osmdesátek. Scénář se s tím místy moc nepáře, což je někdy dobře (vztah Shauna a Smell), někdy špatně (hodně zjednodušená, zrychlená a tím pádem ne moc uvěřitelná Shaunova cesta od nikud nikam). Jako celek to stálo za zkouknutí, má to celé takovou dobře ponurou a bezvýchodnou atmosféru, která asi odpovídá době. Házení vlajkou mi přišlo poněkud pitomé. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (8)

  • V 8. minutě, když jde malý Shaun ze školy, hraje v pozadí skladba „Tainted Love“ od britské kapely Soft Cell z roku 1981. (Trajektt)
  • Thomas Turgoose nikdy předtím nehrál, byl dokonce vyloučen ze školního divadelního kroužku. Za účast na konkurzu si vyžádal 5 liber. (don corleone)
  • Film je věnován matce Thomase Turgoose, Sharon, která zemřela v roce 2006. (don corleone)

Reklama

Reklama