Reklama

Reklama

O dívce, která proskočila časem

(festivalový název)
  • Japonsko Toki o kakeru šódžo (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jednoho všedního dne se dívce Makoto stane ve školní laboratoři fyziky velmi zvláštní příhoda. Po této příhodě Makoto zjišťuje, že umí cestovat zpátky v čase. Schopnost vrátit se v čase s sebou nese velké výhody a radosti, ale jak si Makoto později uvědomuje, bohužel i starosti. Ovlivnění minulosti totiž neovlivní jen její život, ale i životy ostatních lidí a zejména přátel, na kterých jí záleží. (Asgy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (184)

Marius 

všechny recenze uživatele

ZÁŽITOK ..viac k tomu písať netreba, snáď len: upaľujte si to pozrieť....lebo...Time waits for no one. 10/10 Best of 2007 Nominee P.S. na niektorých komentároch je úžasné, ako pisatelia nepochopili záver filmu takže SPOILER pre nechápavých: Stroj času vymyslela Makoto v budúcnosti kam ju vlastne Chiaki nasmeroval svojou poslednou vetou. Preto už vie na akú školu pôjde ale je to himitsu. :-) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Nakonec nečekanej vynikající zážitek, osobně teda tu manga animaci moc nemusim, hlavně co se týče postav, jelikož mi mimika obličejů přijde šíleně přehnaná a nelíbí se mi, ale tady to prostě vynahradí a naprosto přebije fakt kouzelná atmosféra, dokonale strhující, i když se opravdu nejedná o nic akčního a zároveň nádhernej a promyšlenej příběh a celý to ještě doplňujou zajímavý a na první pohled sympatický charaktery postav, který si člověk za tu hodinu a půl oblíbí natolik, že se s nima na konci nechce ani rozloučit. A abych pravdu řek, tak sem tenhle film dlouho odkládal, nechtělo se mi do něj, i když mi na disku ležel docela hodně času, ale nakonec naprostá spokojenost a moje původní rozpaky, který se ještě nesly zhruba půl hodinu filmu se nakonec naprosto rozplynuly a ač sem si to v úvodu fakt nedokázal představit, tak musim dát plný hodnocení ()

Reklama

Hees 

všechny recenze uživatele

V prípade tohoto veľmi krásneho filmu by som vymenil miesta v žánroch dráme a romantike. Dievča ktoré dokáže cestovať v čase vás obíme svojou krásou tak,že budete prežívať príbeh spolu s ňou.Na začiatku ešte nie je jasné,že prečo Makoto dokáže cestovať v čase dovtedy je to veľmi lahodné a človeka to naplní bezstarostnoustou.Ale neskôr sa začínajú vo filme objavovať prvky drámy a vtedy sa začnete spútaný týmto filmom obávať,že čo sa stane ďalej. ()

rawen 

všechny recenze uživatele

Pro místy nádhernou hudbu, krásnou vizuální stránku, lehkost humoru a taky vykreslení postav dávám 7.5/10, zážitek mi bohužel pokazil banální příběh, kýčovité scény ke konci a hlavně občasný dojem, že šlo o film pro mládež, které pouští ČT1 v neděli v devět ráno :) Přesto nelituju, fajn zážitek. ()

Danikaa 

všechny recenze uživatele

Hoci som toho zatiaľ nevidela veľa, už viem že anime mám rada. Ako lepšie spracovať sci-fi tému skákanie v čase než v anime, kde neexistujú žiadne obmedzenia. Vzťah Makoto a Chiaki mal nakoniec celkom iný význam ako som čakala a celkom ma to dostalo, aj keď tentokrát bez sĺz. Celkovo by som povedala, že mi tú chýbala hlbšia myšlienka. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (8)

  • Snímek byl prvním výhercem nově zavedených Cen Japonské akademie, a to v kategorii Nejlepší animovaný film v roce 2007. (NGP)
  • V cenách Sitges (2006) získal Mamoru Hosoda cenu nejlepšího animátora. (NGP)
  • V roce 2009 v cenách Young Artist Awards vyhrála Emily Hirst v kategorii Nejlepší dabing (dabovala Makoto). (NGP)

Reklama

Reklama