Reklama

Reklama

Terminátor: Příběh Sáry Connorové

(seriál)
  • USA Terminator: The Sarah Connor Chronicles (více)
USA, (2008–2009), 22 h 50 min (Minutáž: 41–53 min)

Tvůrci:

Josh Friedman

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Lena Headey, Thomas Dekker, Summer Glau, Richard T. Jones, Edoardo Ballerini, Tony Amendola, Lee Thompson Young, Brian Bloom, Brian Austin Green (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(31)

Píše sa rok 1999. Sarah Connorová (Lena Headey) a jej syn John (Thomas Dekker) sa po tom, čo zničili jednu z najvýznamnejších vývojárskych firiem v krajine a odvrátili tak hroziaci Deň zúčtovania, pod falošnými menami zúfalo pokúšajú viesť úplne obyčajný život – čo však vôbec nie je ľahké, keď máte za chrbtom vládnych agentov, ktorí vás považujú za psychopatických teroristov! A tiež... Ďalšie vraždiace stroje z budúcnosti! Napriek tomu, že sa nikdy nezdržia dlho na jednom mieste, predsa len sa terminátorovi T-888 menom Cromartie (Garret Dillahunt) podarí vystopovať Johna a pokúsi sa ho zabiť priamo v jeho novej škole! Ibaže sa ukáže, že Johnova pôvabná spolužiačka Cameron Phillipsová (Summer Glau) je v skutočnosti taktiež terminátor – a jej úlohou je Johna chrániť! Spolu sa im podarí nebezpečnému T-888 ujsť. O niečo neskôr sa aj so Sarah zabarikádujú v bankovom trezore, odkiaľ sa im podarí ujsť použitím časostroja... Po dramatickom skoku do roku 2007 sa všetci traja, spolu s Johnovým strýkom Derekom Reesom (Brian Austin Green), ktorý sa k nim zakrátko pripojí z budúcnosti, pokúšajú zabrániť vzmáhajúcej sa počítačovej sieti Skynet v ovládnutí všetkých strojov a v prevzatí moci nad svetom, ako ho poznáme a opäť raz odvrátiť nemilosrdne sa blížiaci Deň zúčtovania, ktorý má podľa Cameron nastať v roku 2011... Nanešťastie však znovuobjavenie sa Sarah a Johna v roku 2007 neušlo nielen bystrému agentovi FBI Jamesovi Ellisonovi (Richard T. Jones) a Sarahinmu bývalému snúbencovi Charleymu Dixonovi (Dean Winters), ale i vražednému Cromartiemu, ktorý sa opäť vydal v ich stopách... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (276)

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Seriál, který zdaleka nevyužil potenciál, který měl. Některé díly byly slušnější, ale tvůrci nebyli schopní to rozumně poskládat dohromady. První díly se nešetřilo akcí a efekty. Nicméně peníze asi rychle docházely, takže to akční scény odskákaly, aby se něco ušetřilo na poslední 2 díly. Scéna, kdy komando FBI útočí na byt terminátora, je vážně směšná. Pouze záběr do bazénu, kam padají mrtvoly. To byla vzhledem k žánru filmařská impotence. Namísto propracovaného scénáře s dlouhodobou výstavbou děje jsme se dočkali místy hluchých dílů s dějovou linkou sešitou horkou jehlou kdesi na pozadí. Na výsledku je to strašně znát. Snaha vsadit na hezké tvářičky samozřejmě zapůsobila, takže to nepropadlo na celé čáře, ačkoli k tomu bylo blízko. Otevřený závěr s možností dalších dílů, kterých se už asi nikdy nedočkáme, je jen smutným zakončením celého tohohle projektu. S původním Terminátorem to má společný jen název. Snaha parazitovat na originále je směšná. Fanoušky to spíš urazí a ostatním je to stejně jedno. Jedním slovem bych to nazval ODFLÁKNUTÝ. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Seriál, jenž těží především ze své značky a o kvalitu se nikterak výrazně nesnaží. Narozdíl od současné řady Prison Breaku je to však mimo hlouposti a nelogičnosti i poměrně nudné. Nicméně, sem tam se objeví světlý moment (výrazně vyčnívá první a poslední díl první série), takže nakonec za 2*, ale jen tak tak. ()

Reklama

gogos 

všechny recenze uživatele

Vseobecne nemam moc v lasce serialy, ktery se neradi do zanru sitcomu ci komedie. Uz vubec nemam rad sci-fi serialy posledni doby, ale tohle ma v sobe kouzlo. Serie Terminator je jedna z mych nejoblibenejsich a vzdy, kdyz se chysta neco noveho, ocekavam to s otevrenou naruci... Po prvnich trech dilech to vypada vice nez dobre... ()

EastWicka 

všechny recenze uživatele

Nenechte se odradit - druhá série stojí za to! Úchvatná idea kolem Terminátora a ten příběh - to mě vždycky dostávalo. A protože Terminátora II. považuji za zásadní film 90. let a přímo ho zbožňuji, na seriál, který na něj dějově navazuje, jsem se vyloženě těšila. V prvních dílech přišlo zklamání - jak hloupě se to celé zredukovalo na patetickou akční honičku s krásnou dominantní matkou a rozumným teenagerem Connorovými - "Spasiteli lidstva" - v čele. Přitom by stačilo podchytit pár z těch vzrušujících témat: cesty časem a alternativami osudu, souboj lidské a kybernetické inteligence... Naštěstí jsem vytrvala a stálo to za to. Druhá série je totiž přímo skvělá. Tedy, ne myšlenkově, ale poutavostí děje a postav a černým humorem. O nejlepší kameňáky se stará terminátorka Cameron, neodolatelná Summer Glau (Cameron: "V komíně jsem zaznamenala pohyb, vletěl tam pták, zabiju ho." - Sára: "Opovaž se!" - Cameron: "Možná později."). Ovšem nezastírám, že hlavním tahákem pro mě byl Derek Reese v podání Briana Austina Greena, z něhož se vyklubal nejen dobrý herec, ale taky nádhernej chlap. Nemohla jsem z něj spustit oči. Ach... Takže celkově za tři. ()

Ai.ma odpad!

všechny recenze uživatele

Hele, odsuď pocuď. Lena Headey je možná hezká, když si hraje před webkou se svým čokovokem, v tomhle seriálu je ale na ránu. A to má být sarah connor? Po většinu seriálu vypadají jako brácha a ségra, když na začátku vyběhla v sukýnce, myslel jsem si, že sleduju nějakou parodii o incestu. Další nešťastný nápad je Terminátor v podobě patnáctileté holky, která má neustále výraz, jako by si zrovna poprvé nasadila vložku. Jakákoliv její akce je vážně směšná, nehledě na to, že to co občas vypustí z pusy je fakt mimo mísu. Kam se ale hrabe na rozhovory sarah a Johna. Neuvěřím, že tohle vymyslel člověk, spíš nějaký automat na debilitu. Vrcholem je třeba debata ve druhém díle. John nesmí tři dny vyjít ven, protože nemá novou občanku (a kvůli tomu musí být doma, WTF?????), po třech dnech terminátorka řekne, že zná lidi, kteří to vyřeší hned (po třech dnech, WTF???), načež jí začně Sarah vyčítat, proč jí to neřekla hned, a když se terminátorka nadechuje k odpovědi, zazvoní sarah mobil a John se jí ptá, kde v ledničce jsou krůtí plátky ( WTF??????????????????????????) následně rozhovor končí. DEBILITA!!! Vydržel jsem vážení přátelé 89 minut této píčoviny a pokud ještě kdy uvidím kohokoliv z tohoto seriálu tak si v momentě vystřelím mozek z hlavy ven. ()

Galerie (304)

Zajímavosti (19)

  • FBI agent Ellison je pojmenován podle Harlana Ellisona, autora sci-fi, jehož práce inspirovala filmy o Terminátorech. (c.tucker)
  • V záběru na ležící Cameron (Summer Glau) si můžeme třikrát všimnout, že ona jako terminátorka dýchá. (OndrejKW)
  • Viac ako 300 herečiek sa zaújmalo o rolu Sarah Connorovej. Keď tvorcovi Joshovi Friedmanovi poradil jeho kamarát Lenu Headey, okamžite bola vybraná. (Mihail123)

Související novinky

Terminátor bez krve

Terminátor bez krve

09.05.2008

Přestože do obsazení Terminator 4 (tak momentálně zní oficiální název) přibyla kočka z Cesty bojovníka Moon Bloodgood (na nás nekoukejte, my ji na indiánské matrice nezapisovali), pokračování sci-fi… (více)

Reklama

Reklama