Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zábavná show, která ukazuje vědu z té vtipnější stránky. Je možné chodit po hladině bazénu naplněného pudinkem? Lze tavit sklo v mikrovlnné troubě? Jak daleko dojede nemocniční vozík poháněný minimaxem? Vynalézavé zničení karavanu a ohnivý výbuch v každém díle zaručeny! (oficiální text distributora)

Recenze (142)

Burrows 

všechny recenze uživatele

Brainiac: Šílená věda - název přesně odpovídá tomu, co se v seriálu odehraje - šílené pokusy, ale naprostá většina těch, bez kterých se člověk obejde. Tak např. jsem se dozvěděl, že se dá chodit po vodě, když smícháte obrovské množství cementu a hořčice a nalejete tuto směs do bazénu. Nebo na uvolnění šroubů můžou vědátoři použít TNT, ale musejí počítat s tím, že celá věc, jejíž součástí jsou ty šrouby, může vybuchnout a také vybuchne. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Jo, kdyby takhle nějak byla vyučovaná fyzika, tak jsem na ní nemusel být takový trotl. Škoda, ale třeba ta doba přijde. Každopádně je to velmi dobrý pořad, který divákům skrz zábavné pokusy ukazuje všechny možné věci, které se týkají v podstatě jakéhokoli odvětví vědy. Pro mě největší ponaučení přišlo s tím, že když člověk pije pivo brčkem, tak se víc nenalije, ale zato bude víc krkat. 80% ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus příliš infantilní, spíše trapné než vtipné. Mám radši serióznější pořady o různých experimentech (např. "Mythbusters"), ve kterých nechybí humor, ovšem není křečovitý a strkaný pod nos za každou cenu. Asi je "Brainiac" určen pro jinou věkovou skupinu. Čas od času poskytne zajímavý poznatek, ale proč tak dementním způsobem? 25% ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

K tomuto pořadu je potřeba přistupovat s hodně velkým odstupem. Nejedná se o nic vědeckého, je to čistě zábavná show, jejíž náplní je ukázat co nejvíc explozí, čmoudu, nechuťáren a co možná nejnevkusnější plýtvání potravinami. Tady se trochu zastavím. Nechci vypadat jako nějakej moralizátor, ale před tím, než vyhodíte do vzduchu kamión hranolek, abyste zjistili létavost brambor, bylo by dobrý si taky uvědomit, že na týdle planetě existujou místa, kde se žije "z ruky do huby" a lidi umíraj hladem. No nic, jsem za ukňouranýho blba, je mi jasný, že "chudáci z třetího světa" si za svou bídu můžou sami, kdežto MY Evropani si klidně lajznem napustit bazén pudinkem - a zkuste nám v tom zabránit. Takže pokračujme v hodnocení: Rozmezí vtipnosti se pohybuje od celkem zajímavých blbinek a povedených vtípků, u kterých se člověk od plic zasměje, přes všeobecně známé pravdy (typu "co se stane, když do čajového servisu práskneme palicí - světe div se, to je tedy něco! Ono se to rozbilo!") až po nejtrapnější z trapných "pokusů" které na základě jednoho odzkoušení na jednom páru figurantů vedou k naprosto (ne)seriózně se tvářícím proklamacím. Největším nedostatkem všech sérii ovšem je, že člověka nečeká nic extra nápaditého nebo pestrého. Náplň jednotlivých dílů je totiž těžce monotónní. Stačí vidět 5-7 kousků, abyste si udělali rozumný obrázek o tom, že "tohle nikam nevede" a vědátorskou show přestali sledovat. Pokud zrovna nepatříte mezi lidi, které nikdy neomrzí pohled na vybuchující karavany... ()

hellequine 

všechny recenze uživatele

Zvyšuji hodnocení na maximum a ke svému zděšení zjišťuji, že jsem asi chlap.. Komu jinému by se také mohl líbit pořad, kde zjišťují prakticky jen: po čem smrdí nejvíce dech, po čem exkrementy plavou, po čem se nejvíce bzdí, co nejvíce a nejlépe vybuchuje a v neposlední řadě (to beru jako experiment jen já:) kolik mm čtverečních oblečení na sobě musí mít krásná vnadná dívka, aby se ještě dala prohlásit za oblečenou..:D ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama