Reklama

Reklama

Nemocnice na kraji města - nové osudy

(seriál)
Česko, 2008, 12 h 42 min (Minutáž: 58–59 min)

Režie:

Viktor Polesný

Scénář:

Lucie Konášová

Kamera:

Josef Špelda

Hrají:

Josef Abrhám, Eliška Balzerová, Saša Rašilov nejml., Jana Štěpánková, Vilma Cibulková, Tomáš Töpfer, Richard Krajčo, Martin Preiss, Kamil Halbich (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Hlavními hrdiny seriálu je čtyřlístek silných osobností – primářka Alžběta Čeňková, ředitel Arnošt Blažej, jeho syn Arnošt Blažej junior a sestra Fany. K nim se posléze připojují dvě další důležité nové postavy – mladý ortoped Kryštof Pavelka a poněkud drsná hvězda chirurgie, doktorka Marie Hudcová, přezdívaná po celé nemocnici Bloody Mary. (Česká televize)

(více)

Recenze (135)

Sandiego 

všechny recenze uživatele

O řád výše než předchozí řada hlavně díky zajímavějšímu scénáři, životnějším postavám a hlavně díky dynamičnosti děje a jeho dobře zvládnuté gradaci. Jenže i to si vybírá svou daň - postav je příliš a tudíž na každou zbývá nedostatečný prostor a navíc děj hodně narušuje katastrofální střih. K svěžímu scénáricce Konášové se měl přidat podobně naladený režisér, ne otrokářsky neinvenční Polesný, který podává scény příliš suše a někdy filmařsky těžkopádně. Avšak i tyto dosti závažné chybky mě neodradily těšit se na další díl. ()

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Dietl se obrací v hrobě! Tohle nemá s první sérií vůbec nic společného! KATASTROFA! To není Nemocnice na kraji města, ale Velmi křehké vztahy na Primě. S jedním rozdílem, na ČT 1 je seriál zastoupen důchodci! Prostě divadlo a ke všemu totální nuda! Děkuji totalitnímu komunistickému režimu a komunistům, za skvělé seriály. Komunisté by se měli dostat do vedení ČT1, ČT2, protože , co se dnes točí za sračky, na to se opravdu nedá dívat!!!!Díky bohu za to, že máme televizní archív!!!!! ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Poučena neúspěšnou a zhůvěřilou Zikmundovou misí pokusila se Lucie Konášová jít alespoň trochu v Dietlových stopách a dodat seriálu trochu důvěryhodnosti a důvěryhodnějších postav. Snaží se sice hezky, ale prostě na to nemá. Stále to sice připomíná víc Ordinaci v růžovce, ale těch připitomělých zvratů a řešení politicky a společensky aktuálních témat, na něž běžní obyvatelé pečou zvysoka, je naštěstí zde utlumeno. I zde se sice některé postavy chovají pitomě, ale už to není ona do očí bijící a prvoplánová pitomost scenáristické zvůle, jako tomu bylo u projektu Zikmunda a Bočana. ()

Prubner 

všechny recenze uživatele

Určitě byla tato série lepší, než ta sračka, kterou napsal Petr Zikmund. Nebylo to tak trapné a stupidní a dalo se na to dívat. Ale úrovně Dietlova originálu to nedosahovalo. Hlavním negativem bylo příliš velké množství postav. Žádná přitom nebyla hlavní a všechny měly stejný prostor. Kdyby počet postav autorka zkrátila na polovinu, bylo by to lepší. Pak bych této sérii vytkl občasné trapnosti (scény s Jiřím Kornem třeba). Z herců nikdo nevybočoval, ani v kladném, ani v záporném slova smyslu. Potěšil návrat Oldřicha Kaisera. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Ani velmi uspokojivé herecké obsazení nezachrání scénář, který ladně (sic!) sklouzává k novelám na komerčních televizích...možná by to chtělo méně rádobydramatických scén a zápletek a víc se soustředit na postavy. Bohužel, s původní Nemocnicí nemá již téměř nic společného, seriál se mohl točit i jako úplně jiné dílo a nesnažit se neustále odkazovat na populárního předchůdce. Ani to tvůrcům nejde, neboť druhá polovina je již naprosto o něčem jiném, s jinými postavami a charaktery. Přidávám hlas k ostatním, kteří nechtějí pokračování. ()

Galerie (137)

Zajímavosti (9)

  • Hrají zde otec se synem, Ladislav Frej st. a Ladislav Frej ml. Jde zároveň o jejich první společný filmový projekt. (M.B)
  • Až v této třetí řadě dostala Blažejová (Hana Maciuchová) křestní jméno. (M.B)
  • Na place potkali otec se synem - Viktor a Martin Preissovi. (karda1)

Reklama

Reklama