Reklama

Reklama

Nemocnice na kraji města - nové osudy

(seriál)
Česko, 2008, 12 h 42 min (Minutáž: 58–59 min)

Režie:

Viktor Polesný

Scénář:

Lucie Konášová

Kamera:

Josef Špelda

Hrají:

Josef Abrhám, Eliška Balzerová, Saša Rašilov nejml., Jana Štěpánková, Vilma Cibulková, Tomáš Töpfer, Richard Krajčo, Martin Preiss, Kamil Halbich (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Hlavními hrdiny seriálu je čtyřlístek silných osobností – primářka Alžběta Čeňková, ředitel Arnošt Blažej, jeho syn Arnošt Blažej junior a sestra Fany. K nim se posléze připojují dvě další důležité nové postavy – mladý ortoped Kryštof Pavelka a poněkud drsná hvězda chirurgie, doktorka Marie Hudcová, přezdívaná po celé nemocnici Bloody Mary. (Česká televize)

(více)

Recenze (135)

insurgentes 

všechny recenze uživatele

Musela to být hodně hluboká a hodně smradlavá stoka, že se jim podařilo vylovit takový odpad současné tv tvorby: korn, krajčo, vondráčková - hovnama je to teda nabitý. O lucii konášové šla jeden čas fáma že je talentovaná scénáristka, no, byla to rozhodně fáma. Sory, já prostě nemám ani sílu psát jména těch nul s velkejma písmenama. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Jak jsme si všichni zvykli na ten hnus, co se v seriálové tvorbě dneska točí. Nemocnice po dvaceti letech v Bočanově režii měla alespoň nějaké světlé momenty a dávala jakýstakýs smysl. Tohle je lobotomie prvního stupně úplně stejná jako Ordinace v Růžové zahradě nebo Velmi křehké vztahy, ale dostala o 20% víc než předchozí série. Fujtajbl....10% ()

Reklama

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Dietl se obrací v hrobě! Tohle nemá s první sérií vůbec nic společného! KATASTROFA! To není Nemocnice na kraji města, ale Velmi křehké vztahy na Primě. S jedním rozdílem, na ČT 1 je seriál zastoupen důchodci! Prostě divadlo a ke všemu totální nuda! Děkuji totalitnímu komunistickému režimu a komunistům, za skvělé seriály. Komunisté by se měli dostat do vedení ČT1, ČT2, protože , co se dnes točí za sračky, na to se opravdu nedá dívat!!!!Díky bohu za to, že máme televizní archív!!!!! ()

Rousse 

všechny recenze uživatele

Děcka, říkejte si, co chcete, ale po shlédnutí té srágoroviny vydávající se za "2. řadu Nemocnice", jsou tyhle díly balzámem na duši. Samozřejmě, že to není žádný filmařský skvost. Překvapivě, mě tahle série ale vcucla tak, až mě to překvapilo. Poslední dva díly mají obzvlášť velký grády.... Chválím herce, kteří se mi hodně líbili (až na nějaké epizodní role, jako třeba Tommy, Míra apod.) a hudbu, která se mi zalíbila také. Zvláštní chvála pro nasazení Kryštofa - Kryštofa (velký sympaťák) a i mladého Sašu Rašilova - tenhle výkon se mi taky moc líbil. Takže chtě nechtě, prostě ty 4 hvězdičky musím dát:-) ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Vše podstatné jsem již napsal k prvnímu pokračování po dvaceti letech. Tady se vzpomíná o něco víc než v předchozí sérii, ale ani spousta kvalitních herců od Richarda Krajča přes Lucii Vondráčkovou či návrat Oldřicha Kaisera, i když docela malinký, seriálu nepomáhá. Jo, tak děj sám o sobě by mohl být relativně zajímavý. Kdyby ovšem se nejednalo o pokračování seriálu tak legendárního jako je Nemocnice na kraji města. Seriálu, ze kterého se téměř vytratí původní postavy. Na Dietla prostě pánové tvůrci nemají. Já bych se u skvělých seriálů z let minulých za nepokračování, jen to kazí dojem. ()

Galerie (137)

Zajímavosti (9)

  • Až v této třetí řadě dostala Blažejová (Hana Maciuchová) křestní jméno. (M.B)
  • S rozpočtem 95 miliónů korun se jedná o nejdražší seriál České televize, který do té doby produkovala. (Agatha)
  • Na place potkali otec se synem - Viktor a Martin Preissovi. (karda1)

Reklama

Reklama