Reklama

Reklama

Nemocnice na kraji města - nové osudy

(seriál)
Česko, 2008, 12 h 42 min (Minutáž: 58–59 min)

Režie:

Viktor Polesný

Scénář:

Lucie Konášová

Kamera:

Josef Špelda

Hrají:

Josef Abrhám, Eliška Balzerová, Saša Rašilov nejml., Jana Štěpánková, Vilma Cibulková, Tomáš Töpfer, Richard Krajčo, Martin Preiss, Kamil Halbich (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Hlavními hrdiny seriálu je čtyřlístek silných osobností – primářka Alžběta Čeňková, ředitel Arnošt Blažej, jeho syn Arnošt Blažej junior a sestra Fany. K nim se posléze připojují dvě další důležité nové postavy – mladý ortoped Kryštof Pavelka a poněkud drsná hvězda chirurgie, doktorka Marie Hudcová, přezdívaná po celé nemocnici Bloody Mary. (Česká televize)

(více)

Recenze (135)

Šípek 

všechny recenze uživatele

Na první řadu seriálu Jaroslava Dietla, kde měla každá postava své poslání i charakter a kde i tři minuty naprostého ticha vyvolávaly v divákovi silné emoce, tyto nové osudy samozřejmě nemají. Avšak po totálně zbabrané Nemocnici po dvaceti letech se nyní jedná o velmi dobrý pokus, kdy večery strávené před obrazovkou nelze považovat za promrhaný čas. Všechna čest všem tvůrcům i hercům, původním i novým. Lucie Konášová, to jméno si budu pamatovat. ()

TSZ 

všechny recenze uživatele

Sice stále nemohu uvěřit tomu, že to říkám (píšu), ale třetí řada Nemocnice se mi opravdu docela líbí. Nevím sice, nakolik je to zásluha tvůrců a nakolik tragická druhá řada (Nemocnice po 25 letech), která byla skutečně zoufalá a díky její nízké úrovni jsem od těchto nových epizod prakticky nic nečekal. Každopádně tleskám rozhodnutí scénaristů, kteří upozadili staré postavy a jejich život na úkor vztahů "omladiny" (upřímně řečeno, koho zajímá vnitřní pnutí starého Arnošta Blažeje, když mladej vyvádí takový kousky?:-)). Jsou tu samozřejmě postavy a dějové linie, které mě vyloženě serou, ale je jich rozhodně mnohem méně, než u předchozí série. ()

Reklama

Prubner 

všechny recenze uživatele

Určitě byla tato série lepší, než ta sračka, kterou napsal Petr Zikmund. Nebylo to tak trapné a stupidní a dalo se na to dívat. Ale úrovně Dietlova originálu to nedosahovalo. Hlavním negativem bylo příliš velké množství postav. Žádná přitom nebyla hlavní a všechny měly stejný prostor. Kdyby počet postav autorka zkrátila na polovinu, bylo by to lepší. Pak bych této sérii vytkl občasné trapnosti (scény s Jiřím Kornem třeba). Z herců nikdo nevybočoval, ani v kladném, ani v záporném slova smyslu. Potěšil návrat Oldřicha Kaisera. ()

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Dietl se obrací v hrobě! Tohle nemá s první sérií vůbec nic společného! KATASTROFA! To není Nemocnice na kraji města, ale Velmi křehké vztahy na Primě. S jedním rozdílem, na ČT 1 je seriál zastoupen důchodci! Prostě divadlo a ke všemu totální nuda! Děkuji totalitnímu komunistickému režimu a komunistům, za skvělé seriály. Komunisté by se měli dostat do vedení ČT1, ČT2, protože , co se dnes točí za sračky, na to se opravdu nedá dívat!!!!Díky bohu za to, že máme televizní archív!!!!! ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

[obsahuje spoilery] Původní Nemocnici s Kopeckým a spol. jsem moc nesledoval, i když to nešlo ani nevidět, protože kdykoliv jsem zapnul TV, tak to zrovna dávali. Další Nemocnice po dvaceti letech s panem Dvořákem a paní Janžurovou se mi velmi líbila. No abych se přiznal. Na vysílání této Nemocnice jsem se ani moc nětěšil a dokonce i premiéra v TV na ČT1 mi unikla. Jen díky CSFD a kladným komentářům, ve kterých se píše, že je to mnohem lepší než předchozí série po dvaceti letech, jsem se rozhodl, že téhle sérii dám šanci, a tak po dvou dnech, díky internetu, mám první díl stažen v PC. Jsem zklamán. Mám z toho velmi rozporuplné pocity, i když hodnocení po jednom díle je trochu klamavé. Např. „zpěvák“ Korn, který zde hraje německy mluvícího občana mě moc nepřesvědčil. A to ještě chudákovi uřízli nohu! Za jediný klad považuji nasazení Krajča, který mě nedávno mile překvapil v seriálu Hraběnky. Jeho setkání s Abrhámem bylo docela i vtipné. Krajčova motorka je zaparkovaná u auta Abrháma, tak natěsno, že Abrhám nemůže vyjet. Přichází Krajčo a Abrhám mu říká: „To je vaše? Krajčo: No. Děje se něco? Abrhám: Já nemůžu odjet. Krajčo: No tak sorry, se zas tolik nestalo, ne? Abrhám: Pražský číslo, to jsem nezavádějte, pražský móresy. Krajčo na to: Klídek strejdo, nebo vás chytne žlučník.“ Nevím proč se rozhodli autoři nechat hned v prvním díle umřít pana Sovu. Podle mě to měli udělat asi v polovině seriálu. Tento seriál zatím hodnotím pouze dvěmi hvězdičkami. Možná, i když tomu moc nevěřím, za pár dílů jednu přihodím. Ale co musím uznat, že Nemocnice i tato nová, je 100krát lepší než Ordinace v růžovce. ()

Galerie (137)

Zajímavosti (9)

  • Natáčení probíhalo především v Ústřední vojenské nemocnici, Žatci, Zbraslavi, Dobřichovicích, Líšné a Slapech. Sedmý díl "Výměna stráží" se natáčel i na zámku Červená Lhota. (Agatha)
  • Zuzana Vejvodová, Zuzana Bydžovská, Josef Abrhám a Hartmut Krug se spolu na natačecím place setkali již o rok dříve při filmování seriálu Hraběnky (2007). (karda1)
  • Až v této třetí řadě dostala Blažejová (Hana Maciuchová) křestní jméno. (M.B)

Reklama

Reklama